reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

boje sie rozczarowania, zreszta,, jak kazda z nas.

Najgorsze, ze nie mam mrozaczkow :dry:i wszystko na nowo....

Udalo sie wyciagnac tylko dwa jajeczka, z czego tylko edno sie zaplodnilo....grrr.

Gosix dla pocieszenia powiem ci, że nam z 17 jajeczek zapłodniło sie 11 i ledwo, ledwo przeżył 1 który teraz kopie mnie w brzuszku :-) trzeba wierzyć że to ten jedyny, który zostanie. Trzymam kciuki.

Westi No to oby oby oby ten kropek został juz z wami. Jakie masz przeczucia? Bo ostatnio mialas dobre!

reklama
Gosix dla pocieszenia powiem ci, że nam z 17 jajeczek zapłodniło sie 11 i ledwo, ledwo przeżył 1 który teraz kopie mnie w brzuszku :-) trzeba wierzyć że to ten jedyny, który zostanie. Trzymam kciuki.

Westi No to oby oby oby ten kropek został juz z wami. Jakie masz przeczucia? Bo ostatnio mialas dobre!
Mieszane. Nie zameczam się, ale jakiś wielkich nadzieji nie mam. Oswoilam się trochę z tym. Mamy jeszcze 2 mrozaki, to nie ma aż takiej tragedii. Jedynie chciałabym w razie jak się nie uda, cos pogrzebać. Może jest gdzieś jakiś problem.
Dziękuję, że pytasz :*

O kopniaczki. To jest uczucie! :) buziak w brzuchol dla kopacza :*

Anika,
poniżej przepis na bułeczki kokosowe z rodzynkami, chyba najbliższe drożdżówkom :-)
Są też przepisy na pierogi, kiedyś o tym wspominałaś. Mam kilka rodzajów: ruskie, z botwinką i serem feta, z łososiem i koperkiem, z nadzieniem serowo-orzechowym z chili, z owocami i twarożkiem i ziemniaczano-groszkowe. Jeśli któreś Cię interesują,to daj znać :-)

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    2,6 KB · Wyświetleń: 72
Czasem lekarze robią transfer w 2 lub 3 dobie jeśli coś jest nie tak jeśli zarodków jest mało jeśli boją się trzymać do 5 doby bo ....... bo muszą być ku temu jakieś powody .
Nic się nie martw jakaś nawiedzona :errr:
Twój lekarz podiol decyzję ze w 5 dobie wiec wszystko jest dobrze nawet bardzo dobrze

Czasem lekarze robią transfer w 2 lub 3 dobie jeśli coś jest nie tak jeśli zarodków jest mało jeśli boją się trzymać do 5 doby bo ....... bo muszą być ku temu jakieś powody .
Nic się nie martw jakaś nawiedzona :errr:
Twój lekarz podiol decyzję ze w 5 dobie wiec wszystko jest dobrze nawet bardzo dobrze
Dzwoniłam do laboratorium. Pani embriolog mówi, że termin transferu aktualny. Nie otwierają szkiełek z komórkami, bo to im może zaszkodzić. Otworzą je w środę, godzinę przed transferem, a to chyba oznacza, że nadal żyją- przynajmniej taką mam nadzieję. Jutro będą dzwonić z godziną transferu. Trzymajcie kciuki :-)

Anika,
poniżej przepis na bułeczki kokosowe z rodzynkami, chyba najbliższe drożdżówkom :-)
Są też przepisy na pierogi, kiedyś o tym wspominałaś. Mam kilka rodzajów: ruskie, z botwinką i serem feta, z łososiem i koperkiem, z nadzieniem serowo-orzechowym z chili, z owocami i twarożkiem i ziemniaczano-groszkowe. Jeśli któreś Cię interesują,to daj znać :-)
Dawaj na ruskie:)

reklama
Dzwoniłam do laboratorium. Pani embriolog mówi, że termin transferu aktualny. Nie otwierają szkiełek z komórkami, bo to im może zaszkodzić. Otworzą je w środę, godzinę przed transferem, a to chyba oznacza, że nadal żyją- przynajmniej taką mam nadzieję. Jutro będą dzwonić z godziną transferu. Trzymajcie kciuki :-)
Tak żyją i rosną. W środę będzie transfer resztę zamrożona .

Do góry