reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martka super wiadomości. Teraz przez te 2 tygodnie odpoczywaj. Oczywiście nie plackiem ale delikatnie. Na kiedy masz wyznaczone betowanie?
Dokulalam sie do domu, upal taki ze prawie sie rozpłynęłam. Luteinke zapodalam i chwile poleze bo padam. Mysle ze za 10 dni zrobie (oczywiscie jak wytrzymam, a podejrzewam ze nie wytrzymam) .

reklama
Dziewczyny! Dziś kolejna dawka dobrych wiesci!

KWIECIEŃ

5: malina780 - punkcja
5: ewelin86 - transfer 
5: martka83 - crio 
5: Rada - transfer 
5: Foote - wizyta

6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Truskawka89 - podgląd w czasie stymulacji
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
6: megi - podgląd w trakcie stymulacji
6: kasia_basia - transfer
7: ewa262292- crio
7: Bety72 - crio
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o cro
12 (+/-): marzen - betowanie
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
Annemarie - transfer  
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Cien cienia to malo powiedziane, ledwo zylam, nie mialam sily chodzic. Ja mam dwoch braci, ale tez rodzice ich wyedukowali. Takieee szczescie! :-)
My od info o ivf do jego realizacji mielismy jakies 7 miesiecy, zdazylismy uzbierac

Nas od początku wszystko wyszło jakieś 15 tysięcy a jak teraz refundacji leków nie ma to juz calkiem nie wiem jak to będzie. Raczej do drugiej stymulacji nie damy rady podejść. Współczuję tym którzy dopiero zaczynają przygodę z in vitro i nie będą mieli żadnej pomocy od państwa.

Martka, bo teraz łap słońce i wypoczywaj ze swoim Kropkiem:)
Na kiedy wpisać betowanie?

Ewelin, pewnie walczysz ;)

Piękny sobie dzień na transfery wybraliście :)

Dokulalam sie do domu, upal taki ze prawie sie rozpłynęłam. Luteinke zapodalam i chwile poleze bo padam. Mysle ze za 10 dni zrobie (oczywiscie jak wytrzymam, a podejrzewam ze nie wytrzymam) .
Martka witaj w kubie zakropkowanych :D
Jakie leki bierzesz ja Duphastion 3x1 i estroferm 2x1. od siebie biore jeszcze magnez 2x1 i 1x1 D3 i floik. A mam pytanko czy na estroferm macie refundacje czy placicie 100% ? Bo ja dostałam recepte na estroferm i duphastion 100%.

Duphaston jest i tak na 100%. Nie ma refundacji. Estrofem nie pamiętam... :) ja biorę duphastonu 6 tabletek dziennie. Opakowanie wystarcza na 3 dni...

Nas od początku wszystko wyszło jakieś 15 tysięcy a jak teraz refundacji leków nie ma to juz calkiem nie wiem jak to będzie. Raczej do drugiej stymulacji nie damy rady podejść. Współczuję tym którzy dopiero zaczynają przygodę z in vitro i nie będą mieli żadnej pomocy od państwa.
My nie mielismy zadnej pomocy, za pierwszym razem wystartowalismy w marcu 2013 (program rzadowy zaczynal sie od lipca) wtedy wydalismy jakies 12 tys, bo kupa badan i genetyka wszystko prywatnie. Teraz nie zalapalismy sie na rzadowke, bo nie bylo miejsc i wydalismy cos ok 6 tys (byla refundacja na leki). Wiecej dzieci nie planujemy, chyba ze zaliczymy wpadke naturalna, ale na to nie liczymy ;-)

reklama
Martka witaj w kubie zakropkowanych :D
Jakie leki bierzesz ja Duphastion 3x1 i estroferm 2x1. od siebie biore jeszcze magnez 2x1 i 1x1 D3 i floik. A mam pytanko czy na estroferm macie refundacje czy placicie 100% ? Bo ja dostałam recepte na estroferm i duphastion 100%.
ja na estrofem miałam zniżkę i placilam około 5zł, a duphaston jest tylko 100%

Do góry