reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny! Dziś kolejna dawka dobrych wiesci!

KWIECIEŃ

5: malina780 - punkcja
5: ewelin86 - transfer 
5: martka83 - crio 
5: Rada - transfer 
5: Foote - wizyta

6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Truskawka89 - podgląd w czasie stymulacji
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
6: megi - podgląd w trakcie stymulacji
6: kasia_basia - transfer
7: ewa262292- crio
7: Bety72 - crio
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o cro
12 (+/-): marzen - betowanie
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
15: martka83 - betowanie
15: ewelin89 - betowanie
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
Annemarie - transfer  
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Mgs82-
jajowody nie maja nic do tego,bo cala akcja rozgrywa sie w jajnikach i z jajnik beda tez punktowane. W normalnym cyklu tez tak jest ze komorka jajowa uwalnia sie na przemian raz z lewego raz z prawego,tak samo reaguja jajniki, jeden z dwoch odpowiada lepiej na stymulacje Oprocz tego duza role odgrywaja leki i ich dawki.Pierwsza stymulacja jest przewaznie testowa. lekarz patrzy jak odpowiadasz na leki.Wiesz juz kiedy bedziesz miala punkcje?
Dzonilam właśnie do kliniki bo jak powiedział mi ze nie będzie punkcji to wylam nie wiem już mi się chyba coś w głowe robi ... same czarne myśli mnie nagle odpadły strasznie psychicznie to wszystko przeżywam. Wkoncu zadzwoniłam do kliniki jak się uspokoiłam powiedzieli mi ze punkcji nie będzie bo jest za słaba odpowiedz jajnikow ... w lewym jest jeden dominujący 15.2 i kilka mniejszych które nadal rosną i w prawym największy ma 10 a reszta bardzo malutkie ... I lekarz powiedział ze niezadowala go ta stymulacja i nie będzie punkcji. Miał ktoś z was tak czy ja jestemjakimś mega wyjątkiem :sad::sad::sad::sad:

Agatek tak jak mowi Iga calkiem sie z nia zgadzam. Niestety czesto w zyciu jest tak ze nie mozna miec naraz wszystkiego. Masz cudowną rodzinę, odchowasz troszke maluszka i praca sie znajdzie. Rodzina najwazniejsza, prawda? :)
Martka, Ew ale macie piekny dzien na transfer az u mnie ptaszki spiewaja ze wszystko sie uda!! :)
Westi czyli jednak Przemcio wcisnal Cie na dzisiaj na wizyte?! Suuuper :* a jak to jest na takiej wizycie podczas sporej @? Nigdy nie mialam wtedy usg. A @ mialam spora nawet po punkcji. Podobno przy wysokich progesteronach sa bolesniejsze i obfitsze @. A na transfer przeciez takim prg sie faszerowalas ze moze od tego.
Progesteron nie powoduje boli. Luteine biorę od 4 lat i dzięki temu zapomniałam co to b przy @. Bardziej obwinialabym estradiol. I cala stymulacje. Juz mi przeszło troszkę.
Falka nie u Przemka. Przemcio dziś na Kasprzaka i w Gorzowie :) nie on jeden w klinice jest ;)
Staram się nie chodzić w czasie @ ale z doktorkiem C. zdarzyło mi się z 2 razy. Tak wyszły terminy.

Dziewczyny cieszę, że jesteście już w dwu i trzypakach!! Oby na 9 miesięcy !
Fajny dzień macie plus ta radość z kropkow!

Jeśli chodzi o rodzinę vs karierę. Każdy ma swoje priorytety. Ja jeszcze rok temu byłam całkowicie oddana pracy. I tak było od kiedy zaczęłam tam pracować. Fajnie było dopóki byłam zawsze i wszędzie. A jak zaczęłam potrzebować gdzieś wyjść, 1 laparo potem 2 to zaczął się problem. I wtedy zrozumiałam, że nie warto. Ja się poświęciłam, a nie mam nic w zamian. Same nerwy. Odpuscilam. Mam w nosie te prace. Ważniejsza jest dla mnie rodzina.

reklama
Do góry