reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz wiozę kropka do domu :):):)
Tez się wszystko opóźniło ale opłacało się czekać. Wczesna blastocysta po rozmrożeniu rozwinęła się w pełną :):):
Mam l4 doktor caly uśmiechnięty powiedzial ze popiera i ile bym chciała:) wiec wzięłam zachłannie 2 tygodnie. Pp transferze na fotelu leżenie 15 min i w łóżeczku prawie godzina. W sumie pierwszy raz takie cos w tej klinice widziałam, i tylko ja z jeszcze jedna dziewczyną a inne dwie wyszly od razu, wiec nie wiem od czego zalezy, ze ktos lezy a ktos nie.
Przyszla jedna pani, przebrala sie w piżamę i pyta nas czemu tak leżymy, czy tez po zabiegu, my ze tak ona ze po jakim, my ze po transferach, a ona "czego? Tłuszczu"bo ja na tłuszcz przyszłam" :):):):):
Powodzenia! Trzymam kciuki :-)

Martka dobre wiadomości, oby kropek się ładnie teraz trzymał mamy :)

Dziewczyny a czy ktoras była stymulowana Purgeonem? Kurcze mnie lekarz przepisał dawke 175 j. to chyba dość dużo jak na 1sza stymulacje....

A pomyśl jak by bylo odwrotnie i mialabys super prace, kariera i w ogóle a bylabys stara panna? Ja tam bym wolała udane życie rodzinne. A kto wie co to będzie jak dzieciaczki odchowasz? Może za pare lat trafi ci się szalowa posada.
Zazdroszczę ci wyksztalcenia ja niestety nie miałam dużej możliwości rozwinięcia skrzydeł bo moich rodziców nie bylo stać na moje studia sama zaczekam pracować fizycznie od razu po szkole i zaczekam studia ale tak mi się życie ulozylo ze musiałam je przerwać bo nie wyrabiałam finansowo przy zarobkach 800-1000 zl. Tez mieszkam w malej miejscowości i z praca ciężko. Jak mi dzieci podrosna to najprędzej na jakiś kurs się wybiorę.
Iga ja mialam to szczescie ze poszlam na studia zaoczne, ktore finansowali mi rodzice, a przy okazji robilam jakis staz, potem sie dostalam do urzedu na 1,5 roku, ale nie przedluzyli mi umowy. Mlodo wyszlam za maz (22 lat) szukalam jakies pracy, ale nic nie bylo, wiec zaczelismy starac sie o bobaska i wyszly na jaw nasze problemy, wiec calkowicie sie poswiecilam zajsciu w ciaze i przygotowaniami do in vitro, ktore trwaly ponad pol roku, potem zaszlam w ciaze, urodzilam synka, troche go odchowalam i jak mial rok i 3 miesiace poszlam do fizycznej pracy, ale wytrzymalam tylko 8 miesiecy, za duza presja psychiczna, za duzy nacisk, prawie deprecha, schudlam do 42-43 kg... rzucilam to i 3 miesiace dochodzilam do siebie i w lutym wystartowalismy z ivf. Reszte opowiesci znasz...

Martka dobre wiadomości, oby kropek się ładnie teraz trzymał mamy :)

Dziewczyny a czy ktoras była stymulowana Purgeonem? Kurcze mnie lekarz przepisał dawke 175 j. to chyba dość dużo jak na 1sza stymulacje....
Ja bylam puregonem, 150 j., cala stymulacja. Wszystko ok, przy pierwszej stymulce jechalam na gonalu i tez 150 j., ppotem 175j.

Agatek tak jak mowi Iga calkiem sie z nia zgadzam. Niestety czesto w zyciu jest tak ze nie mozna miec naraz wszystkiego. Masz cudowną rodzinę, odchowasz troszke maluszka i praca sie znajdzie. Rodzina najwazniejsza, prawda? :)
Martka, Ew ale macie piekny dzien na transfer az u mnie ptaszki spiewaja ze wszystko sie uda!! :)
Westi czyli jednak Przemcio wcisnal Cie na dzisiaj na wizyte?! Suuuper :* a jak to jest na takiej wizycie podczas sporej @? Nigdy nie mialam wtedy usg. A @ mialam spora nawet po punkcji. Podobno przy wysokich progesteronach sa bolesniejsze i obfitsze @. A na transfer przeciez takim prg sie faszerowalas ze moze od tego.

Iga ja mialam to szczescie ze poszlam na studia zaoczne, ktore finansowali mi rodzice, a przy okazji robilam jakis staz, potem sie dostalam do urzedu na 1,5 roku, ale nie przedluzyli mi umowy. Mlodo wyszlam za maz (22 lat) szukalam jakies pracy, ale nic nie bylo, wiec zaczelismy starac sie o bobaska i wyszly na jaw nasze problemy, wiec calkowicie sie poswiecilam zajsciu w ciaze i przygotowaniami do in vitro, ktore trwaly ponad pol roku, potem zaszlam w ciaze, urodzilam synka, troche go odchowalam i jak mial rok i 3 miesiace poszlam do fizycznej pracy, ale wytrzymalam tylko 8 miesiecy, za duza presja psychiczna, za duzy nacisk, prawie deprecha, schudlam do 42-43 kg... rzucilam to i 3 miesiace dochodzilam do siebie i w lutym wystartowalismy z ivf. Reszte opowiesci znasz...

42-43 kilo? To z ciebie byl cień cienia! Pomoc rodziców na starcie to naprawdę dużo. Ja mam jeszcze 4 siostry i mama z nami w domu siedziala a tylko tata pracowal i utrzymac takie stadko to nie bylo łatwo. No a my żeby dzidzie miec to kredyt musieliśmy wziac i teraz splacamy. Jeszcze dwa lata mam zostały :-(
A ty z jakich okolic jesteś?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

Mgs82-
jajowody nie maja nic do tego,bo cala akcja rozgrywa sie w jajnikach i z jajnik beda tez punktowane. W normalnym cyklu tez tak jest ze komorka jajowa uwalnia sie na przemian raz z lewego raz z prawego,tak samo reaguja jajniki, jeden z dwoch odpowiada lepiej na stymulacje Oprocz tego duza role odgrywaja leki i ich dawki.Pierwsza stymulacja jest przewaznie testowa. lekarz patrzy jak odpowiadasz na leki.Wiesz juz kiedy bedziesz miala punkcje?

42-43 kilo? To z ciebie byl cień cienia! Pomoc rodziców na starcie to naprawdę dużo. Ja mam jeszcze 4 siostry i mama z nami w domu siedziala a tylko tata pracowal i utrzymac takie stadko to nie bylo łatwo. No a my żeby dzidzie miec to kredyt musieliśmy wziac i teraz splacamy. Jeszcze dwa lata mam zostały :-(
A ty z jakich okolic jesteś?
Cien cienia to malo powiedziane, ledwo zylam, nie mialam sily chodzic. Ja mam dwoch braci, ale tez rodzice ich wyedukowali. Takieee szczescie! :-)
My od info o ivf do jego realizacji mielismy jakies 7 miesiecy, zdazylismy uzbierac

reklama
Jest tak pieknie a ja z goraczka i takim katarem ze masakra. Normalnie cominute kicham. :( niestety ale zaczelam lykac mocniejsze leki niz te z domowych sposobow, wyciagnelam dzialo ciezszego kalibru i mam zamiar powystrzelac to chorobsko :)

Do góry