reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Martka super wiadomości. Teraz przez te 2 tygodnie odpoczywaj. Oczywiście nie plackiem ale delikatnie. Na kiedy masz wyznaczone betowanie?
Dokulalam sie do domu, upal taki ze prawie sie rozpłynęłam. Luteinke zapodalam i chwile poleze bo padam. Mysle ze za 10 dni zrobie (oczywiscie jak wytrzymam, a podejrzewam ze nie wytrzymam) .

reklama
Dziewczyny! Dziś kolejna dawka dobrych wiesci!

KWIECIEŃ

5: malina780 - punkcja
5: ewelin86 - transfer 
5: martka83 - crio 
5: Rada - transfer 
5: Foote - wizyta

6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: Truskawka89 - podgląd w czasie stymulacji
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
6: megi - podgląd w trakcie stymulacji
6: kasia_basia - transfer
7: ewa262292- crio
7: Bety72 - crio
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
9: kamka75 - podgląd w trakcie stymulacji
10: madzionga - prenatalne w I trymestrze
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: koralik83 - sprawdzenie owulacji i decyzja o cro
12 (+/-): marzen - betowanie
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
14: natula - betowanie
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
20: Martini - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

MAJ
Annemarie - transfer  
12: Ewa651 - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Cien cienia to malo powiedziane, ledwo zylam, nie mialam sily chodzic. Ja mam dwoch braci, ale tez rodzice ich wyedukowali. Takieee szczescie! :-)
My od info o ivf do jego realizacji mielismy jakies 7 miesiecy, zdazylismy uzbierac

Nas od początku wszystko wyszło jakieś 15 tysięcy a jak teraz refundacji leków nie ma to juz calkiem nie wiem jak to będzie. Raczej do drugiej stymulacji nie damy rady podejść. Współczuję tym którzy dopiero zaczynają przygodę z in vitro i nie będą mieli żadnej pomocy od państwa.

Martka, bo teraz łap słońce i wypoczywaj ze swoim Kropkiem:)
Na kiedy wpisać betowanie?

Ewelin, pewnie walczysz ;)

Piękny sobie dzień na transfery wybraliście :)

Dokulalam sie do domu, upal taki ze prawie sie rozpłynęłam. Luteinke zapodalam i chwile poleze bo padam. Mysle ze za 10 dni zrobie (oczywiscie jak wytrzymam, a podejrzewam ze nie wytrzymam) .
Martka witaj w kubie zakropkowanych :D
Jakie leki bierzesz ja Duphastion 3x1 i estroferm 2x1. od siebie biore jeszcze magnez 2x1 i 1x1 D3 i floik. A mam pytanko czy na estroferm macie refundacje czy placicie 100% ? Bo ja dostałam recepte na estroferm i duphastion 100%.

Duphaston jest i tak na 100%. Nie ma refundacji. Estrofem nie pamiętam... :) ja biorę duphastonu 6 tabletek dziennie. Opakowanie wystarcza na 3 dni...

Nas od początku wszystko wyszło jakieś 15 tysięcy a jak teraz refundacji leków nie ma to juz calkiem nie wiem jak to będzie. Raczej do drugiej stymulacji nie damy rady podejść. Współczuję tym którzy dopiero zaczynają przygodę z in vitro i nie będą mieli żadnej pomocy od państwa.
My nie mielismy zadnej pomocy, za pierwszym razem wystartowalismy w marcu 2013 (program rzadowy zaczynal sie od lipca) wtedy wydalismy jakies 12 tys, bo kupa badan i genetyka wszystko prywatnie. Teraz nie zalapalismy sie na rzadowke, bo nie bylo miejsc i wydalismy cos ok 6 tys (byla refundacja na leki). Wiecej dzieci nie planujemy, chyba ze zaliczymy wpadke naturalna, ale na to nie liczymy ;-)

reklama
Martka witaj w kubie zakropkowanych :D
Jakie leki bierzesz ja Duphastion 3x1 i estroferm 2x1. od siebie biore jeszcze magnez 2x1 i 1x1 D3 i floik. A mam pytanko czy na estroferm macie refundacje czy placicie 100% ? Bo ja dostałam recepte na estroferm i duphastion 100%.
ja na estrofem miałam zniżkę i placilam około 5zł, a duphaston jest tylko 100%

Do góry