reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
GizaS gratulacje:-) oby i u mnie dało się karmić piersią, boponoć nie każda jest taką szczęściarą.

ewik ooo pomyliłam Cię z kachną :-p ale to dobry znak bo ona ma dwa pozytywne człowieki tak jak ty! Po transferze embriolog ogląda cewnik pod mikroskopem i wie że zarodek jest w macicy. Zreszt a wylewanie płynu z zarodkiem odbywa się pod kontrolą usg.. Co do ilości wizyt wszystko zależy jakim cyklem idziesz. Czy naturanym czy sztucznym. Jak sztucznym to 2dc dostaniesz estrofem, otem podglądanie endo 11-14dc jakoś w tych dniach. Potem kolejne (albo i nie), w 14-16dc jeżeli tak doktorek wycyrkluje, no i za 5 dni transfer. Czyli od 3-4 wizyt, ja miałam tak... Ale może jest inaczej u Ciebie. Na pewno na naturalnym tych wizyt jest więcej albo min. 4

Ewik ja miałam podawane zarodki pod USG I widziałam je dokładnie gdzie je zostawił bo one świeciły. Potem cennik wraca do embriologow i oni sprawdzają czy cewnik jest pusty.

Za masę badań też placilismy sami pewnie na samochód by starczyło. Ale jesl lekarz ma badani posiewy i nadal nic z tego nie wynika i kieruje na la park i histero no i wreszci coś jest endometrioza. U koleżanki dopiero po 3 in vitro lekarz zlecił histrroskopie podczas której okazało się że ma macica dworozna z taką wadą macicy mogła by mieć i jeszcze 5 in vitro a i tak by się pewnie nie udało.

Bety to Cie za cewnikowali? o Bosssze:-( to trzymam kciuki za start.. no i oczywiście bezbolesne pozbywanie się kamienia.. ps. mój TP 23.11:-p fajnie by było na imieniny urodzić swoje 25.11, to tylko dwa dni może... A ty start z nowa procedurą? bo nie pamiętam czy jakieś człowieki jeszcze czekają? A i mam pytanko, jak mogę rękę sobie włożyć pod biust to kiedy mogę się spodziewać tego krwawego dnia?

Bety to Cie za cewnikowali? o Bosssze:-( to trzymam kciuki za start.. no i oczywiście bezbolesne pozbywanie się kamienia.. ps. mój TP 23.11:-p fajnie by było na imieniny urodzić swoje 25.11, to tylko dwa dni może... A ty start z nowa procedurą? bo nie pamiętam czy jakieś człowieki jeszcze czekają? A i mam pytanko, jak mogę rękę sobie włożyć pod biust to kiedy mogę się spodziewać tego krwawego dnia?
Cewnik tylko w nerce - siusiam normalną drogą :-D Mam trzy mrozaczki ale nie wiem jakiej klasy (tyle przetrwało do 5 doby). Dowiem się jak tam pojadę bo dopiero będę mogła swoją kartę wziąć. No i rocznikowo w 2016 będzie 44 latka i stąd ten mój pośpiech. Co do krwawego dnia to niezbadane są wyroki boskie - żartuje :-) nie wiem kochana.

Bety wiem wiem, ze tylko w nerce. Tylko nie wiem czemu w nerce? :eek: po co to? A człowieków to masz dużo, bo aż 3 to będzie duża rodzinka :tak:

reklama
Do góry