reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kate jeszcze troszkę :-D obrazek.jpg

Załączniki

• obrazek.jpg
    obrazek.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Dlatego w tym cyklu poprosze o stymulacje na naturalnym cyklu :) No niestety nie jestem tak zaglebiona w temat jak Wy. Jak by to powiedziec dopiero co raczkuje :) wszak toz to moj 3 dzien na forum??? Jakos przez 6 lat nie interesowal mnie az tak ten temat co, po co i dlaczego :) Mam nadzieje ze kiedys nadrobie zaległości :)

Cześć dziewczyny.
W chwili przerwy w toalecie :) bo ciężko inaczej.
Mój Igorek wczoraj skończył 3 tyg. Karmie piersią i idzie mi coraz lepiej ale schrzanilam sobie na początku w szpitalu podajac smoczek i uzywajac kapturkow. Odstawilam wszystko 2 dni temu i walczę z karmieniem bo synus leniwy. Je 5 min a pozniej ciumka przez to nie przybieral na wadze i budzi sie co godzine. Czasem co dwie.
Z tyn nocnikiem to fajnie by bylo zeby tak od razu...

Walczcie dziewczyny i nie poddawajcie się. Nikt nie powiedział ze musi się udać za pierwszym, drugim czy trzecim razem. Mi się udało za 5. Swoje wyplakalam i wyczekalam. Za rok pewnie wrócę do walki po rodzeństwo bo wiem ze warto walczyć.

Tez jestem z gyncentrum id dr M. Miałam u niego 4 pełne procedury

Bety72 brzuszek już opadł.. nawet moja mama zauważyła. Jak wczoraj z nią gadała, to jej się przypomniało, ze my tez przed porodem więcej spaliśmy:-p nawet ja fanka słodyczy:-p

kachna ja wiem, ze robia się stany zapalne itp.. ale gdyby człowiek miał szukać każdej możliwej chorby to nie dałabyś rady. z drugiej strony jeżeli ty masz endometrioze i masz dwa zarodki klasy 5BB, to jednak nie jest to powód bezpłodności. jeżeli już w niektórych klinikach od razu by Ci podali steryd, który nie jest do końca dobrym rozwiązaniem, ale na pewno zwiększa szanse na ciąże. no i jeszcze jedna rzecz do endometriozy najlepszy jest dlugi protokół, a teraz kazda klinika nim idzie. O zaawansowej endometriozie mówi się gdy masz 8-10komórek i wszystkie padają do 3 doby. Jak będziesz miała blastkę i to ladną to będzie sukces.Ale tego nie jesteś w dostanie poprawić, nie naprawisz uszkodzonych oocytów. A im mniej się tam gmera tym lepiej, bo stan zapalny to ci mogą wprowadzić z łatwością przy padaniu,bo przecież ogniska endometriozy, to mae ranki. ja jestem zdania,żeby robić badania które potem mogą na coś wpłynąć.. Mnóstwo kobiet ma endometrioze i zachodzi w ciąże, mnóstwo ma PCOS i tez nie mają problemu czasem wgre wchodzi czynnik X :tak:Ja go tak nazywam jest kombinacja kilku rzeczy i lądujemy gdzie lądujemy:-p

Kachna84 biorac pod uwagę moje cale zycie moge byc pewna - ze raczej sie nie uda :)

A czy np. W tym miesiacu jest owulacja z prawej, a w następnym po lewej stronie. .. ( mowie o naturalnym cyklu bez stymulacji), to czy majac cykl stymulowany (jak kolejj jest lewego jajnika) i tak po prawej stronie dojdzie do owulacji.... niby wydaje mi sie ze tak ale co tam szkodzi zapytac :)

Będąc ostatnio w szpitalu poznałam dziewczynę która tak jak ja trafiła tam z powodu hiperstymulacji po in vitro i była totalnie zielona. Jeśli trafi się na dobrego i zaangażowanego lekarza to ogromna wiedza nie jest potrzebna ale jestem z tych, że wolę wiedzieć

Bety72 brzuszek już opadł.. nawet moja mama zauważyła. Jak wczoraj z nią gadała, to jej się przypomniało, ze my tez przed porodem więcej spaliśmy:-p nawet ja fanka słodyczy:-p

Ja niestety nie miałam tego "szczęścia" widzieć go opadającego, ale mówią, że jak już cała dłoń wchodzi między cycorki a brzuszek to już tuż tuż. Może Ty w dzień niepodległości się rozsypiesz :-D Fajna data by była 11.11 :-)

reklama
Do góry