reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

fruitof jeżeli chodzi o klinikę to nie tylko o ceny dojazdy i lekarza - chociaż on tez jest istotny:-p Ale najlepszy i najważniejszy jest lab.Bo jakos te oocyty wyciągną, za któryms razem może dobrze wysymulują. Ale embriolog, wybiera plemnik z wielu "szybkich" na zasadzie przeczucia, ocenia zarodki, ich potencjal i przedewszystkim potocznie je hoduje. Każdy dostępo powietrza ma niekorzystny wpływ na nie. Transfer powinien się odbywać warunkach sterylnych, lekarz w kitlu mało zapchów, otwiera się okienko pan/ppani emriolog podaje zarodek w kataterze. Nie biega po korytarzu z nim :-DA potem doktore robi swoje i musi zrobić to tak, żeby nie podraznic endometrium, bo po 15minbedzieszmiała zaroda w pochwie dzięki skurczom. Po to i dlatego jeździmy tyle km i wydajemy kupę kasy...

reklama
Bety ale dłon moja czy męża?? :-D mówisz mi ze syn będzie historykiem a fuj!! skoro go tak święto niepodległości obchodzi. Z drugiej strony nigdy się nie pomylę :-p A jak ty tam ze staraniami? zdrowa i gotowa do startu?

GizaS gratuluje :-)
Zdrówka dla synusia :-) Walcz z karmieniem, ja walczyła prawie 2 tyg i wygrałam ze swoją kozą. Bo tez leniwa była i jape darła, ssać nie chciała. Nie poddałam się i karmiłam 20 miechów.

Rodziłaś przez cc czy sn?

Oby mi Dr też pomógł, bo już nadzieję tracę...

GizaS gratuluję syneczka!:))) zdrówka i dużo wytrwałości!
fruit krew oddana?

LISTOPAD:

06:
fruitofhope - beta
13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
27: moniusia - konsultacja u Profesora

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!

kachna gdyby u nas w kraju refudowali wszystkie potrzebne nam badania, dawali nawet jak "podejrzewają" że to może być to.. A nie my sami wydajemy czasem tysiące na badania a gdzie ivf..To pewnie 50% starczek, by już było w ciązy. Może moje założenia sąbłedne bo my nic w tym kraju na NFZ nie zrobiliśmy oprócz drugiej procedury:-pJezeli bylaby możliwość zrobić laparo i histero z NFZ a nie płacić 1600zł x2 za badanie. To niech mi sądy anwet uszami wprowadzają:-p Tak samo jak badania immunologiczne, płacić min 1000zł za pójsie tą droga. To ja wole poczekać wybłaać lekarza o clexane i steryd i taniej wyjdzie...U ans za same badania poszło ok. 4-5tys.

Bety ale dłon moja czy męża?? :-D mówisz mi ze syn będzie historykiem a fuj!! skoro go tak święto niepodległości obchodzi. Z drugiej strony nigdy się nie pomylę :-p A jak ty tam ze staraniami? zdrowa i gotowa do startu?

Ha ha ha jak męża to już chyba na porodówce :-D Ja jeszcze w czarnej dupie jestem:wściekła/y: Ja 13.11 idę na ESWL (rozbicie kamienia) a potem 23.11 do szpitala na wyciągniecie cewnika z nerki i wtedy mam nadzieję, że ten kamol już będzie pokruszony i cewnikiem sobie wyleci. Potem pewnie jakaś kontrola, badania i jak będzie ok to z nowym rokiem nowym krokiem :-)

GizaS gratuluję syneczka!:))) zdrówka i dużo wytrwałości!
fruit krew oddana?

LISTOPAD:

06:
fruitofhope - beta
13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
27: moniusia - konsultacja u Profesora

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!

Nie dopiero na 15 jadę bo tak labolatorium otwierają....

Kate to teraz mi wbiłaś klina !!!!

Gizas gratuleje synusia i wytrwałości w karmieniu :)

reklama
Jeera nie ma prawidłowości z którego jest owulacja. Każda z nas może mieć inaczej. Możesz mieć jeden dominujący i np. Przez kilka miesięcy owulawac z np. Prawego A tylko raz na jakiś czas z lewego A może być co miesiąc N zmianę. Ja zawsze czułam kiedy i z którego jajnika owuluje, zawsze się z USA zgadzało.

Do góry