reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
GizaS gratulacje:-) oby i u mnie dało się karmić piersią, boponoć nie każda jest taką szczęściarą.

ewik ooo pomyliłam Cię z kachną :-p ale to dobry znak bo ona ma dwa pozytywne człowieki tak jak ty! Po transferze embriolog ogląda cewnik pod mikroskopem i wie że zarodek jest w macicy. Zreszt a wylewanie płynu z zarodkiem odbywa się pod kontrolą usg.. Co do ilości wizyt wszystko zależy jakim cyklem idziesz. Czy naturanym czy sztucznym. Jak sztucznym to 2dc dostaniesz estrofem, otem podglądanie endo 11-14dc jakoś w tych dniach. Potem kolejne (albo i nie), w 14-16dc jeżeli tak doktorek wycyrkluje, no i za 5 dni transfer. Czyli od 3-4 wizyt, ja miałam tak... Ale może jest inaczej u Ciebie. Na pewno na naturalnym tych wizyt jest więcej albo min. 4

Ewik ja miałam podawane zarodki pod USG I widziałam je dokładnie gdzie je zostawił bo one świeciły. Potem cennik wraca do embriologow i oni sprawdzają czy cewnik jest pusty.

Za masę badań też placilismy sami pewnie na samochód by starczyło. Ale jesl lekarz ma badani posiewy i nadal nic z tego nie wynika i kieruje na la park i histero no i wreszci coś jest endometrioza. U koleżanki dopiero po 3 in vitro lekarz zlecił histrroskopie podczas której okazało się że ma macica dworozna z taką wadą macicy mogła by mieć i jeszcze 5 in vitro a i tak by się pewnie nie udało.

Bety to Cie za cewnikowali? o Bosssze:-( to trzymam kciuki za start.. no i oczywiście bezbolesne pozbywanie się kamienia.. ps. mój TP 23.11:-p fajnie by było na imieniny urodzić swoje 25.11, to tylko dwa dni może... A ty start z nowa procedurą? bo nie pamiętam czy jakieś człowieki jeszcze czekają? A i mam pytanko, jak mogę rękę sobie włożyć pod biust to kiedy mogę się spodziewać tego krwawego dnia?

Bety to Cie za cewnikowali? o Bosssze:-( to trzymam kciuki za start.. no i oczywiście bezbolesne pozbywanie się kamienia.. ps. mój TP 23.11:-p fajnie by było na imieniny urodzić swoje 25.11, to tylko dwa dni może... A ty start z nowa procedurą? bo nie pamiętam czy jakieś człowieki jeszcze czekają? A i mam pytanko, jak mogę rękę sobie włożyć pod biust to kiedy mogę się spodziewać tego krwawego dnia?
Cewnik tylko w nerce - siusiam normalną drogą :-D Mam trzy mrozaczki ale nie wiem jakiej klasy (tyle przetrwało do 5 doby). Dowiem się jak tam pojadę bo dopiero będę mogła swoją kartę wziąć. No i rocznikowo w 2016 będzie 44 latka i stąd ten mój pośpiech. Co do krwawego dnia to niezbadane są wyroki boskie - żartuje :-) nie wiem kochana.

Bety wiem wiem, ze tylko w nerce. Tylko nie wiem czemu w nerce? :eek: po co to? A człowieków to masz dużo, bo aż 3 to będzie duża rodzinka :tak:

reklama
Do góry