reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

fruitof jeżeli chodzi o klinikę to nie tylko o ceny dojazdy i lekarza - chociaż on tez jest istotny:-p Ale najlepszy i najważniejszy jest lab.Bo jakos te oocyty wyciągną, za któryms razem może dobrze wysymulują. Ale embriolog, wybiera plemnik z wielu "szybkich" na zasadzie przeczucia, ocenia zarodki, ich potencjal i przedewszystkim potocznie je hoduje. Każdy dostępo powietrza ma niekorzystny wpływ na nie. Transfer powinien się odbywać warunkach sterylnych, lekarz w kitlu mało zapchów, otwiera się okienko pan/ppani emriolog podaje zarodek w kataterze. Nie biega po korytarzu z nim :-DA potem doktore robi swoje i musi zrobić to tak, żeby nie podraznic endometrium, bo po 15minbedzieszmiała zaroda w pochwie dzięki skurczom. Po to i dlatego jeździmy tyle km i wydajemy kupę kasy...

reklama
Bety ale dłon moja czy męża?? :-D mówisz mi ze syn będzie historykiem a fuj!! skoro go tak święto niepodległości obchodzi. Z drugiej strony nigdy się nie pomylę :-p A jak ty tam ze staraniami? zdrowa i gotowa do startu?

GizaS gratuluje :-)
Zdrówka dla synusia :-) Walcz z karmieniem, ja walczyła prawie 2 tyg i wygrałam ze swoją kozą. Bo tez leniwa była i jape darła, ssać nie chciała. Nie poddałam się i karmiłam 20 miechów.

Rodziłaś przez cc czy sn?

Oby mi Dr też pomógł, bo już nadzieję tracę...

GizaS gratuluję syneczka!:))) zdrówka i dużo wytrwałości!
fruit krew oddana?

LISTOPAD:

06:
fruitofhope - beta
13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
27: moniusia - konsultacja u Profesora

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!

kachna gdyby u nas w kraju refudowali wszystkie potrzebne nam badania, dawali nawet jak "podejrzewają" że to może być to.. A nie my sami wydajemy czasem tysiące na badania a gdzie ivf..To pewnie 50% starczek, by już było w ciązy. Może moje założenia sąbłedne bo my nic w tym kraju na NFZ nie zrobiliśmy oprócz drugiej procedury:-pJezeli bylaby możliwość zrobić laparo i histero z NFZ a nie płacić 1600zł x2 za badanie. To niech mi sądy anwet uszami wprowadzają:-p Tak samo jak badania immunologiczne, płacić min 1000zł za pójsie tą droga. To ja wole poczekać wybłaać lekarza o clexane i steryd i taniej wyjdzie...U ans za same badania poszło ok. 4-5tys.

Bety ale dłon moja czy męża?? :-D mówisz mi ze syn będzie historykiem a fuj!! skoro go tak święto niepodległości obchodzi. Z drugiej strony nigdy się nie pomylę :-p A jak ty tam ze staraniami? zdrowa i gotowa do startu?

Ha ha ha jak męża to już chyba na porodówce :-D Ja jeszcze w czarnej dupie jestem:wściekła/y: Ja 13.11 idę na ESWL (rozbicie kamienia) a potem 23.11 do szpitala na wyciągniecie cewnika z nerki i wtedy mam nadzieję, że ten kamol już będzie pokruszony i cewnikiem sobie wyleci. Potem pewnie jakaś kontrola, badania i jak będzie ok to z nowym rokiem nowym krokiem :-)

GizaS gratuluję syneczka!:))) zdrówka i dużo wytrwałości!
fruit krew oddana?

LISTOPAD:

06:
fruitofhope - beta
13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
27: moniusia - konsultacja u Profesora

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!

Nie dopiero na 15 jadę bo tak labolatorium otwierają....

Kate to teraz mi wbiłaś klina !!!!

Gizas gratuleje synusia i wytrwałości w karmieniu :)

reklama
Jeera nie ma prawidłowości z którego jest owulacja. Każda z nas może mieć inaczej. Możesz mieć jeden dominujący i np. Przez kilka miesięcy owulawac z np. Prawego A tylko raz na jakiś czas z lewego A może być co miesiąc N zmianę. Ja zawsze czułam kiedy i z którego jajnika owuluje, zawsze się z USA zgadzało.

Do góry