reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ewik w nocy pojechałam na ktg z M, bo młodzież jakaś mało ruchliwa była.. No i nawet na ktg pani musiała go budzić :eek:. Pote przyszła pani doktor powiedziała, że wszystko jest w porządku. Najbardziej rozwaliło mnie pytanie : czy czuje ruchy? no gdybym czuła to bym tam nie przyjechała. No dobra, podczas ktg poczułam całe dwa i potem nic... od rana całe dwa ruchy. Pani doktor najzwyczajniej nie była w humorze, bo chyba przyjechała tam na dyżur a nie do pracy. W efekcie kazała mi liczyć ruchy i gdyby po jedzeniu nie było 10 w ciągu godziny to mam przyjechać na ktg. Ubawiła się po pachy, bo mówię kobiecie jak komuś dobremu, ze teraz to ja jestem po coli, 4 kanapkach z nutella i mam całe dwa ruchy.. No cóż nie będę dyskutować z mądrą głową mówi, że jest dobrze. Jeszcze spojrzałam na wynik ktg, utwierdziłam się że jest dobrze no i wyszłam z gabinetu. Z założeniem, że nie zapłace żadnej składki na nfz. Pani doktor nawet nie zmierzyła szyjki, tylko organoleptycznie ocenła na 1cm. Bożeszzz gdyby to było takie miarodajne to w 33tc już bym urodziła. Nic mi nie wyjaśniła i kazala liczyc ruchy, których ja nie czuje, albo ich nie ma.. w ogóle poczuła się jak intruz.. A ta pani jest jak dooopa od srania żeby mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje. No i paradoks paradoksu licz ruchy których nie czujesz.. Na szczęście jest internet no i mój człowiek dzisiaj leniwie się rusza. Ponoc dzieci przed porodem dużo spią w brzuchu.. dlatego mało ruchów jest no i jest im ciasno wiec leniom się nie chce. ale czy nie można było wyjaśnić? aureola by pani doktor z doopy spadla?
Mam dzisiaj zły humor..

reklama
Hej dziewczyny dawno się tutaj nie pokazywalam i przyznam się że niewiem czy dam rade wszystko nadrobic i htc na bieżąco sle mam do Was ogromna prosbe i zwracam sie o pomoc jestem pop podaniu trzech eskimosow blastocysta B morula A i nie eiem co to za oznaczenie 16bl.C zabieg odbyl sie siedem dni po owolacji czy nie za późno??

No to rzeczywiście anioł Ci się trafił i do tego z aureolą :-) Ja pod koniec też nie czułam ruchów bo mała spała cały dzień a wieczorkiem tylko skromne przeciąganie było. Jednak to było gorące lato i może jej się nie chciało ale teraz z perspektywy czasu to widzę, że to po prostu śpiochu jest. No bo jak wytłumaczyć to, że codziennie po przedszkolu śpi do wieczora tak 19-20 od 15-15:30 a potem polata ze 3 godz i dalej spać. Także kochana Kate życzę Ci śpioszka :-)

reklama
Do góry