reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeera, jak tez jak narkomanka:-) odnosnie mojego wczorajszego pytania co ma jajowod do owulacji... tzn masz na mysli,ze moze sie naturals udac ,z tego jajowodu ktory jest drozny,bo przez niego przejdzie komorka tak??? o to chodzilo?
ja mam dwa niedrozne jajowody i normalna owulacje,takze jedno z drugim nie ma na szczescie nic wspolnego.tylko nigdy nic juz z tego nie bedzie bo rury zapchane:-)

reklama
Magda, ja mam zawsze ,od dnia owulacji liczac plus 2 dni ,czyli 17-18 dzien. Zawsze badaja poziom progesteronu i ersradiolu ,plus jakiej grubosci jest endo. Potem zapada decyzja.:-)

Jeera, jak tez jak narkomanka:-) odnosnie mojego wczorajszego pytania co ma jajowod do owulacji... tzn masz na mysli,ze moze sie naturals udac ,z tego jajowodu ktory jest drozny,bo przez niego przejdzie komorka tak??? o to chodzilo?
ja mam dwa niedrozne jajowody i normalna owulacje,takze jedno z drugim nie ma na szczescie nic wspolnego.tylko nigdy nic juz z tego nie bedzie bo rury zapchane:-)

Tak o to mi chodziło :) bo w przyszlym cyklu bedzie po stronie drożej owulka (jezel nic sie nie pomiesza :)

moniusia - ja zrozumiałam, że jednego dnia robisz glukozę i insulinę, a resztę badań innego dnia. I prolaktyna i testosteron to bez obciążenia. O, ja nawet dziś robiłam prolaktynę i bez żadnej tabletki ani nic. Choć kiedyś kiedyś, było to z tabletką i czekało się na pobranie krwi po 1 i 2 h. Widać teraz już tego nie robią.

A ja od wczoraj przeziębiona jestem, katar mam i gardło mnie boli, zatoki zaczynają. Ale byłam u internisty i dał mi krople do nosa i kazał leżeć. Chciał nawet od razu dać zwolnienie. I dał mi skierowanie na badania z Novum.
Tym sposobem musiałam zapłacić tylko za 2 swoje i 1 męża badania. Bo ja tego dużo miałam i jeszcze mój rodzinny dał mi na część, więc dziś się dwa razy kułam.

Hess, no i super :D to już wiem o co chodzi, dzięki dziewczyny ;* Ojojoj, no to pokuli.. :) Pomyśleć, że ja się kiedyś panicznie bałam pobierania, a teraz nawet zapominam, że jakieś ukucie będzie, bo myślę o wynikach :p

moniusia ja zrozumiałam tak jak chcesz. Masz zrobić jednego dnia krzwą glukozowo - insulinowa trzypuktową (na czczo,po 1h i po 2h) czyli pod obciążeniem 75g glukozy. INNEGO dnia prl, testo, DHEA itp.. bez obciążenia (czymkolwiek:-p na sucho).

yplocka trzymam kciukasy:-) gotowi do biegu po jajca:-D

reklama
martka przykro mi..zobaczysz następny będzie udany:tak:tak jak u mnie.

Hess zdrowiej bo przecież z glutami do stymulacji nie podejdziesz. No chyba że lubisz atrakcje..

A ja mam dzień agresji i tak mnie trzyma od wczoraj. Zamiast smutku, agresja to jest ciekawe.. Sąsiedzi chyba mają dość mojej "nowoczesnej" muzyki poważnej :-D

Od wczoraj właściwie dobre wiadomości się przeplatają z tymi złymi..
.. Co mnie skłoniło do mega refleksji na temat bliskiej mi osoby. Ciężko jest patrzeć jak ktoś powoli
"gaśnie". Jak mózg powoli wyłącza podstawowe funkcje...Kilka telefonów, kilka wiadomości. Jedną świeczkę mogę zapalić już teraz jedną jeszcze nie wiem kiedy, a z reszty należy się cieszyć... Smutne to wszystko, a z drugiej strony widać "piękno" życia. Że coś się kończy, że nie zatrzymamy czasu, tych ludzi. Jak ja bym chciała jeszcze raz obudzić się mając z 17lat, tak cofnąć się o te 10 -15lat i przeżyć jeszcze raz jeden z tych dni. Nic nie zmieniać, żeby było tak jak wtedy... popatrzeć na te twarze młodsze o te 10 lat, pogadać z osobami których już nie ma i spać w moim łóżku, które dawno temu się rozpadło ze starości.. :-D

Idę dość smęcenia, zrobię sobie kąpiel z bąbelkami i będziemy się relaksować we dwójkę w wannie:-)

Do góry