reklama
OlaSzy
Fanka BB :)
madlen 1BB to rewelacyjne zarodki! Kilka dziewczyn z forum miało takie podawane i przyjęły się bez żadnego ale i teraz szaleją po brzuchach czy już w domu, więc nie masz co się martwić na zapas. Lepiej też, że lekarz opóźnił transfer, jeżeli coś jest nie tak na endo, to zarodek się nie przyjmie i szkoda roboty. Zobaczysz, że za kilka miesięcy będziesz narzekać nam tutaj na zaparcia, spuchnięte nogi i wielki brzuch (czego Ci życzę). Więc nie dołuj się, przywołuj tylko dobrą energię, bo to jest Ci teraz potrzebne. W złej atmosferze strachu i zwątpienia, kropek się nie wgryzie. Może to głupie, ale ja od samego początku głaskałam brzuch i mówiłam, że chcę, żeby ze mną został i już mam za sobą 13 tydzień.
Bądź dobrej myśli! Już i tak daleko zaszłaś. Ja sama też miałam opóźniany transfer i na lepsze wyszło. Poza tym gdzieś czytałam (kate popraw mnie jeżeli się mylę), że z mrożonych zarodków są znacznie lepsze wyniki w uzyskanych ciążach!
Bądź dobrej myśli! Już i tak daleko zaszłaś. Ja sama też miałam opóźniany transfer i na lepsze wyszło. Poza tym gdzieś czytałam (kate popraw mnie jeżeli się mylę), że z mrożonych zarodków są znacznie lepsze wyniki w uzyskanych ciążach!
madlen na podstawie morfologii zarodka możemy tylko powiedzieć jak rokuje czy dobrze albo czy źle. Czy to dobry czy to zly zarodek dowiesz się 6 dpt. Nie ma reguł 5AA potrafią się nie implantować mimo że rokują super, a 1BB tak, nawet wolniejsze zarodki jak morule tez się implantują. Uważam że jak na 40 lat to wynik calkiem dobry sumując to czy dobry zarodek czy zly dowiesz się dopiero potransferze, a teraz to tylko rokowania no i może rokowania nie są super ale jest ok.30% szans na ciąże czyli 1 na 3 zarodki się zaimplantuje a ty masz właśnie 3:-) Nie są to super zarodki może warto podać dwa, mimo że wiąże się to z komplikacjami jak ciaza mnoga... ale transfer z świeżych blastek(bez uwzględnienia kalsy) to 50% na ciąże a z mrożonych 20%. Z czego szanse na ciąże mnogą są dużo mniejsze powyżej 35r.ż, a po 40 znikome oczywiście na własnych komórkach.
edit: co do rokowań zarodki 3 dniowe to chyba 15% na ciąże, natomiast najlepsza blastka to powyżej 50%. Zatem 30% jest pośrodku:-)
OlaSzy gratki :-)
edit: co do rokowań zarodki 3 dniowe to chyba 15% na ciąże, natomiast najlepsza blastka to powyżej 50%. Zatem 30% jest pośrodku:-)
OlaSzy gratki :-)
Ostatnia edycja:
Madlen może troszkę bardziej dobitnie niż koleżanki, ale po co tu ryczeć?? chyba hormony po stymulacji dają się we znaki. W wieku 40 lat wiele kobiet używa komórek dawczyni bo ze swoich nie mają w ogóle zarodków. Co do blastek to że masz aż 3 to dobra statystyka ogólnie szacuje się że na 10 zapłodnionych komórek 3 przetrwa do blastocysty,tylko 3! są koleżanki na forum gdzie jest 6 na 6 zapłodnionych komórek ale to rzadkość. Możesz mieć zarodki, a to już pól sukcesu my walczymy tutaj o każdy jeden. Mimo że z nie każdego będzie ciąża. Zmiana protokołu lepsze zbiory i zarodki tez są inne :-) u mnie były morule nie było blastki w 5 dobie i zaimplantowała się. Potem druga stymulacja jedna blastka najwyższej jakości. Nie ma reguł są dziewczyny które mają morule i rodzą z nich dzieci. Więc uszy do góry! Blastak to blastka a to już jest dobry początek.
OlaSzy - gratuluję
Madlen - 3 zarodki to bardzo dobry wynik. Ja po 1 stymulacji nic nie miałam zarodków, tzn nie dotarły do 5 doby, a po 2 stymulacji mam 1 zarodek 1BB. Więc Ty masz z czego wybierać. Co do czekania na transfer, to ja czekam od marca i ciągle coś. Mój zarodek musi mieć dużo cierpliwości
Madlen - 3 zarodki to bardzo dobry wynik. Ja po 1 stymulacji nic nie miałam zarodków, tzn nie dotarły do 5 doby, a po 2 stymulacji mam 1 zarodek 1BB. Więc Ty masz z czego wybierać. Co do czekania na transfer, to ja czekam od marca i ciągle coś. Mój zarodek musi mieć dużo cierpliwości
reklama
Madlen nie ma co ryczeć ani się dołować. Niejedna z nas chciałaby mieć po stymulacji takie 3 dobre pięciodniowe zarodkia większość z nas jest młodsza i nie miała tyle zarodków. Mogę powiedzieć że należych do grupy niewielu kobiet która w tym wieku ma takie wynikiBardzo dobrze dr zrobił że wstrzymał transfer, jeśi po histeroskopii wyjdzie że był polip lub cysta to podane zarodki były bez szans na implatnację. Histeroskopia może był połączona ze scratchingiem endo które podnosi procent przy implantacji. Ja histeroskopię miałam po 3 nieudanym ivf, co prawda wszystko wyszło dobrze ale i tak późno miałam zrobione.
Kaatik gratuluję pięknego przyrostu bety, do serduszka to jeszcze trochę poczekasz ale za kilka dni możesz miec usg pęcherzykowe, jak bęta bedzie powyżej 1000 to na dobrym usg już widać kropka
Mój synuś już się regularnie rusza co cieszy mnie nie zmiernie. Może moje łożysko powędrowało z przedniej ściany...Po każdym posiłku czekam na ruchy żeby być spokojną że maluszek żyję. Teoretycznie mam termin za równe 4 miesiącei codziennie mówie synusiowi że w brzuszku mu narazie najlepiej
Kaatik gratuluję pięknego przyrostu bety, do serduszka to jeszcze trochę poczekasz ale za kilka dni możesz miec usg pęcherzykowe, jak bęta bedzie powyżej 1000 to na dobrym usg już widać kropka
Mój synuś już się regularnie rusza co cieszy mnie nie zmiernie. Może moje łożysko powędrowało z przedniej ściany...Po każdym posiłku czekam na ruchy żeby być spokojną że maluszek żyję. Teoretycznie mam termin za równe 4 miesiącei codziennie mówie synusiowi że w brzuszku mu narazie najlepiej
Podziel się: