reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dokladnie tak sobie rozkminialam:)

Ale Kate napisala jak sprawa wyglada w rzeczywistosci.. i tak myślałam troche, ze z 2 jajek szalu moze nie byc.. gdyby byly swieze co innego. Nie mialam pojecia, ze mrozenie tak na nie wplywa..
To teraz trzymam kciuki za mojego pieknego aa Balwanka:)

reklama
nie bajka szczerze to nie wiem jak będzie u Ciebie bo to jest różnie. Tak jak z in vitro czasem super rokującym parom się nie udaje a tym co cudu trzeba zaskakuje wszystko za pierwszym razem. Jedno jest pewne odmrożenie 2 komórek nie będzie Cię nic kosztować, ale zapłodnienie ICSI jednej to 1900 zł do tego hodowla do blastocysty 500zl(na jednym zarodku nie koniecznie), transfer 500zl, czyli 3000zł wydasz z lekami na jeden zarodek To wolałabym wydać z lekami 12tys i mieć możliwość selekcji oraz w razie co rodzeństwo do odbioru. No chyba ze dorzucisz te dwie do reszty przy nowej stymulacji. te 1900zl to jest ogólnie zapłodnienie komórek mrozonych nie ważne ile ich jest, no i monitoring cyklu sobie dolicz za wizyte 130zl, potrzeba ich z 3 minimum.

Kate siedzisz mi w glowie po prostu :D koszty tez sobie przekalkulowalam i tak jak piszesz, pelna procedura jest bardziej sensowna. Zwlaszcza, ze lekow potrzebuje bardzo malo. Pelnoplatnie mysle, ze w 1,5tys-2 bym się zamknela:)
Na razie zajmę się crio, a dalej zobaczymy co będzie.. Jesli sie nie uda, to bede drazyc wszelkie tematy nk itd, i bede Wam tu glowy zawracac;) Przy poprzednim transferze dr mowil o zrostach w macicy po operacjach. Nie mogl dojsc cewnikiem tam gdzie chcial.. Wiec bede tez chciala pojsc na histeroskopie. Na razie dostałam acard, i zyje nadzieja ze moze jednak coś pomoze i stanie sie Cud;)

Witam Wszystkich,

Mam pytanie - jestem przed 1 transferem, niestety dowiedziałam się, że udało się wyhodować jedynie 3 zarodki 1 x 1AA i 2 x 1BB... Ponoć to bardzo słabo, jestem po prostu załamana - czy którejś z Was udało się z takimi zarodkami? Dodam, że jestem przed 40-stką
smutas.gif

Madlen - dziewczyny miały i po jednym zarodku 1bb i się udało :) a ty masz az 3! Więc nie jest źle, nos do góry i trochę wiary! Kiedy masz transfer? Jesteś w rządowce? Będziesz miała podany 1 czy 2 zarodki?

Ola!!! Gratulacje!! Wiedziałam, ze bedzie wszystko ok:))))

Madlen moim skromnym zdaniem nie masz powodu do zalamywania sie;) masz 3 zarodki!
Ja mialam 2 i dr powiedział ze trzeba sie cieszyc! A jestem sporo mlodsza.

reklama
Sykatynka - jestem w programie rządowym, ale na pewno nie zdecyduję się na podanie 2 zarodków, mam nadzieję, że mam na to jakiś wpływ.
Właśnie z moim transferem trochę się pokomplikowało, bo tuż przed pick-upem lekarz wypatrzył coś na endometrium i w związku z tym mam mieć po@ histeroskopię, i rozumiem, że po histeroskopii muszę czekać cały kolejny cykl aby doszło do transferu:( Okropnie mnie to przybija, bo nie dość, że słabo z zarodkami to jeszcze takie komplikacje a w sierpniu 40:( Od wczoraj siedzę i ryczę w robocie:(

OlaSzy - gratulacje:)

Do góry