reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokladnie tak sobie rozkminialam:)

Ale Kate napisala jak sprawa wyglada w rzeczywistosci.. i tak myślałam troche, ze z 2 jajek szalu moze nie byc.. gdyby byly swieze co innego. Nie mialam pojecia, ze mrozenie tak na nie wplywa..
To teraz trzymam kciuki za mojego pieknego aa Balwanka:)

reklama
nie bajka szczerze to nie wiem jak będzie u Ciebie bo to jest różnie. Tak jak z in vitro czasem super rokującym parom się nie udaje a tym co cudu trzeba zaskakuje wszystko za pierwszym razem. Jedno jest pewne odmrożenie 2 komórek nie będzie Cię nic kosztować, ale zapłodnienie ICSI jednej to 1900 zł do tego hodowla do blastocysty 500zl(na jednym zarodku nie koniecznie), transfer 500zl, czyli 3000zł wydasz z lekami na jeden zarodek To wolałabym wydać z lekami 12tys i mieć możliwość selekcji oraz w razie co rodzeństwo do odbioru. No chyba ze dorzucisz te dwie do reszty przy nowej stymulacji. te 1900zl to jest ogólnie zapłodnienie komórek mrozonych nie ważne ile ich jest, no i monitoring cyklu sobie dolicz za wizyte 130zl, potrzeba ich z 3 minimum.

Kate siedzisz mi w glowie po prostu :D koszty tez sobie przekalkulowalam i tak jak piszesz, pelna procedura jest bardziej sensowna. Zwlaszcza, ze lekow potrzebuje bardzo malo. Pelnoplatnie mysle, ze w 1,5tys-2 bym się zamknela:)
Na razie zajmę się crio, a dalej zobaczymy co będzie.. Jesli sie nie uda, to bede drazyc wszelkie tematy nk itd, i bede Wam tu glowy zawracac;) Przy poprzednim transferze dr mowil o zrostach w macicy po operacjach. Nie mogl dojsc cewnikiem tam gdzie chcial.. Wiec bede tez chciala pojsc na histeroskopie. Na razie dostałam acard, i zyje nadzieja ze moze jednak coś pomoze i stanie sie Cud;)

Witam Wszystkich,

Mam pytanie - jestem przed 1 transferem, niestety dowiedziałam się, że udało się wyhodować jedynie 3 zarodki 1 x 1AA i 2 x 1BB... Ponoć to bardzo słabo, jestem po prostu załamana - czy którejś z Was udało się z takimi zarodkami? Dodam, że jestem przed 40-stką
smutas.gif

Madlen - dziewczyny miały i po jednym zarodku 1bb i się udało :) a ty masz az 3! Więc nie jest źle, nos do góry i trochę wiary! Kiedy masz transfer? Jesteś w rządowce? Będziesz miała podany 1 czy 2 zarodki?

Ola!!! Gratulacje!! Wiedziałam, ze bedzie wszystko ok:))))

Madlen moim skromnym zdaniem nie masz powodu do zalamywania sie;) masz 3 zarodki!
Ja mialam 2 i dr powiedział ze trzeba sie cieszyc! A jestem sporo mlodsza.

reklama
Sykatynka - jestem w programie rządowym, ale na pewno nie zdecyduję się na podanie 2 zarodków, mam nadzieję, że mam na to jakiś wpływ.
Właśnie z moim transferem trochę się pokomplikowało, bo tuż przed pick-upem lekarz wypatrzył coś na endometrium i w związku z tym mam mieć po@ histeroskopię, i rozumiem, że po histeroskopii muszę czekać cały kolejny cykl aby doszło do transferu:( Okropnie mnie to przybija, bo nie dość, że słabo z zarodkami to jeszcze takie komplikacje a w sierpniu 40:( Od wczoraj siedzę i ryczę w robocie:(

OlaSzy - gratulacje:)

Do góry