reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tyle ze estradiol jest z wtorku. Dzis nie wiem
Wielkość pęcherzyków mnie martwi!!!!
To wszystko do duszy będzie!!!!!!!!

reklama
Tola a estradiol dzisiaj?? Decyzja o punkcji powinna zapaść najwcześniej gdzy min. trzy pecherzyki osiagna wielkosc 17mm i estradiol 200-300 na jeden.

Tola - przemyśl sprawę. Z tego co pamiętam ja miałam punkcję w godz. porannych. Mąż mnie przywiózł z kliniki, a następnie ok 12.00 pojechaliśmy na dwa samochody zawieść jeden do mechanika. Jechałam zaledwie 10 min. i było mi nie dobrze, chciało mi się wymiotować i było mi słabo, ledwo wytrzymałam. Nie obraź się, ale to trochę nieodpowiedzialne, że chcesz prowadzić samochód po znieczuleniu ogólnym. Pogadaj z mężem, żeby Ci zawiózł, ale z kimś kto mógłby to zrobić. Z tego co pamiętam to masz córeczkę, nie powinnaś tak ryzykować.

Organizm po punkcji i po narkozie jest osłabiony, często dają też dużo środków przeciwbólowych które mają wpływ na reakcje organizmu. W klinikach mówią to jako pierwszy z punktów czego nie można po punkcji więc musi być ważne.

Madzia76, super wieści, gratuluję :tak:

agulla84, trzymam kciuki by maluszek z Tobą został :tak:

Juhasek87, bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie i wracaj szybko po zarodeczka.

A ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, niestety maluszek podczas rozmrażania uległ uszkodzeniu, z pięciu komóreczek jedna tylko przetrwała, pozostałe cztery rozwarstwiły się, tak się zdarza, powiedział jeszcze, że to wcale nie znaczy że zarodek był słaby, mam po prostu pecha i na mnie trafiło. Powoli mam odstawiać matypred a przez 10 dni brać duphaston by @ przyszedł na czas i nic się nie rozregulowało. W maju mam wizytę u genetyka + miesiąc czekania na wyniki, więc w lipcu idę na kontrolę z wynikami i pewnie na koniec miesiąca zacznę stymulację. Tyle czasu, muszę znaleźć w sobie dodatkowe pokłady cierpliwości. A i mamy zapasowy plan, testy owulacyjne i wspólne działania ;-)

i znalzałam takie coś w sieci,
"Uprawiam seks tylko w nocy, ponieważ wtedy sperma śpi i nie zajdę w ciążę, a to oznacza, że nadal jestem dziewicą"
posikałam się ze śmiechu, przynajmniej wiem czemu nam się nie udaje

Ostatnia edycja:
Mailowo egzamin przełożyłam na nd!!!!! Chyba tak bedzie lepiej!!
A i tak mi się odechciało wszystkiego!!! Do bani z tą punkcją

reklama
Do góry