reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tyle ze estradiol jest z wtorku. Dzis nie wiem
Wielkość pęcherzyków mnie martwi!!!!
To wszystko do duszy będzie!!!!!!!!

reklama
Tola a estradiol dzisiaj?? Decyzja o punkcji powinna zapaść najwcześniej gdzy min. trzy pecherzyki osiagna wielkosc 17mm i estradiol 200-300 na jeden.

Tola - przemyśl sprawę. Z tego co pamiętam ja miałam punkcję w godz. porannych. Mąż mnie przywiózł z kliniki, a następnie ok 12.00 pojechaliśmy na dwa samochody zawieść jeden do mechanika. Jechałam zaledwie 10 min. i było mi nie dobrze, chciało mi się wymiotować i było mi słabo, ledwo wytrzymałam. Nie obraź się, ale to trochę nieodpowiedzialne, że chcesz prowadzić samochód po znieczuleniu ogólnym. Pogadaj z mężem, żeby Ci zawiózł, ale z kimś kto mógłby to zrobić. Z tego co pamiętam to masz córeczkę, nie powinnaś tak ryzykować.

Organizm po punkcji i po narkozie jest osłabiony, często dają też dużo środków przeciwbólowych które mają wpływ na reakcje organizmu. W klinikach mówią to jako pierwszy z punktów czego nie można po punkcji więc musi być ważne.

Madzia76, super wieści, gratuluję :tak:

agulla84, trzymam kciuki by maluszek z Tobą został :tak:

Juhasek87, bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie i wracaj szybko po zarodeczka.

A ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, niestety maluszek podczas rozmrażania uległ uszkodzeniu, z pięciu komóreczek jedna tylko przetrwała, pozostałe cztery rozwarstwiły się, tak się zdarza, powiedział jeszcze, że to wcale nie znaczy że zarodek był słaby, mam po prostu pecha i na mnie trafiło. Powoli mam odstawiać matypred a przez 10 dni brać duphaston by @ przyszedł na czas i nic się nie rozregulowało. W maju mam wizytę u genetyka + miesiąc czekania na wyniki, więc w lipcu idę na kontrolę z wynikami i pewnie na koniec miesiąca zacznę stymulację. Tyle czasu, muszę znaleźć w sobie dodatkowe pokłady cierpliwości. A i mamy zapasowy plan, testy owulacyjne i wspólne działania ;-)

i znalzałam takie coś w sieci,
"Uprawiam seks tylko w nocy, ponieważ wtedy sperma śpi i nie zajdę w ciążę, a to oznacza, że nadal jestem dziewicą"
posikałam się ze śmiechu, przynajmniej wiem czemu nam się nie udaje

Ostatnia edycja:
Mailowo egzamin przełożyłam na nd!!!!! Chyba tak bedzie lepiej!!
A i tak mi się odechciało wszystkiego!!! Do bani z tą punkcją

reklama
Do góry