reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bziumelka jeśli chodzi o nasienie to u nas podobna sytuacja. MAZ miał wyniki w granicach 1-3,5 mln/ml, a na wypisie było 13 mln!! nie wiem, może to stres tak działa na naszych mężczyzn?

Moj gi też mówi, że i in vityo jest jak z wygraną na loterii im częściej grasz tym większa szansa na wygraną, tyle, że w in vitro szansa wynosi około 33% a nie 1 do kilku milionów jal w lotto :p

reklama
Olusia też uważam że 16mm jak ma największy pęcherzyk i zapada decyzja o punkcji to coś tu nie gra... Obawiam się że mogą byc niedojrzałe te komórki no ale trzeba liczyć że lekarz wie co robi... A może Tola coś źle usłyszała i są wieksze.

mmm... a my to chyba razem testujemy co??

Ostatnia edycja:
Asitka, mój gin nie robi problemów, myślę że Twój też nie powinien ich robić, w końcu taki zawód wybrali, to raczej Ty masz się dobrze z tym czuć a nie oni. Powodzenia jutro na wizycie. :tak:

Olusia też uważam że 16mm jak ma największy pęcherzyk i zapada decyzja o punkcji to coś tu nie gra... Obawiam się że mogą byc niedojrzałe te komórki no ale trzeba liczyć że lekarz wie co robi... A może Tola coś źle usłyszała i są wieksze.

mmm... a my to chyba razem testujemy co??

no chyba tak. chyba,że się wstrzymam do niedzieli. Emek chciałby być przy teście a w tygodniu się mijamy...

Tola a lekarz nie dał ci wyników badań? ja miałam katrę stymulacji (nie wiem czy tak to się dokładnie nazywa) i tam wpisywał ilość i wielkość pecherzyków, dawki leków, wyniki badań, oddawałam to dopiero przy ostatnim usg. nie masz czegoś takiego?

[QUOTE=Asita;1064kochana to nic stasznego/ też się tego obawiałam bo to mało komfortowe ale nie było tragicznie.
musi sprawdzić czy wszystko ok

Asitka, ale Ty chyba jutro masz dostać leki do stymulacji, więc może będzie trzeba zrobić usg, to może się przygotuj na nie psychicznie, ewentualnie jak boli CIę brzuch to weź coś przeciwbólowego np apap

reklama

KWIECIEŃ
10: agulla84 - udany transfer
10: dorotav - wizyta
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
10: Juhasek87 - usg
10: balbisia - podglądanko
10: Madzia 76 - badanie prenatalne - podejście nr 3

11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Dove 28 - kolejne spotkanie z dzidzią
12: Anulla28 - wysoka beta
12: Tola32 - punkcja