reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Coś się pokićkało dziewczyny:-) Ja dziś mam pierwszy dzień stymulacji:tak:A o progesteron pytałam na podstawie poprzedniej stymulacji, bo wczoraj właśnie w programie TLC dziewczyna miała progesteron jak dobrze pamiętam 60 11 dni po transferze 3 dniowych maluchów i dr powiedział że mało i stąd te plamienie. A ja ostatnio właśnie 7 dpt 3 dniowych maluchów miałam 30. Spytam lekarza w poniedziałek czy nie zwiększymy tym razem dawki:baffled:rozmawiałam z dr ostatnio o zamianie luteiny dopochowowej na inną bo przecież miałam takie mega podrażnienie że robiłam okłady z rumianku bo cała byłam nabrzmiała:eek:Ale zastanawiam się bo zostało mi dość sporo tej luteiny:baffled:a szkoda zmarnować, muszę policzyć ile jej mam

Ostatnia edycja:
reklama
GIZA - to ja chyba też coś źle przeczytałam , ale jak pisałaś o progesteronie to zrozumiałam że jesteś w 7dpt. No nieważne , pomyłeczka. To dopytaj Ty o ten progesteron , bo tak jak pisałam ja pytałam lekarza i powiedział że prawie 30 w 9dpt jest ok (tak miałam przy przedostatnim crio)/////////// martaczi - Nie martw się na zapas , jak się nie uda to wtedy będziesz myślała co dalej. Myśl o teraźniejszym crio. Może być tak , że ja zacznę dopiero jak ty już w ciąży będziesz :-). Ja mam jeszcze jakieś 2 tyg do wyników więc zobaczymy czy wyrobię się przed @.////// 24magda - No dzięki za program telewizyjny :-) . Fajnie że tyle razy to powtarzają i o wcześniejszych porach.

PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Coś się pokićkało dziewczyny:-) Ja dziś mam pierwszy dzień stymulacji:tak:A o progesteron pytałam na podstawie poprzedniej stymulacji, bo wczoraj właśnie w programie TLC dziewczyna miała progesteron jak dobrze pamiętam 60 11 dni po transferze 3 dniowych maluchów i dr powiedział że mało i stąd te plamienie. A ja ostatnio właśnie 7 dpt 3 dniowych maluchów miałam 30. Spytam lekarza w poniedziałek czy nie zwiększymy tym razem dawki:baffled:rozmawiałam z dr ostatnio o zamianie luteiny dopochowowej na inną bo przecież miałam takie mega podrażnienie że robiłam okłady z rumianku bo cała byłam nabrzmiała:eek:Ale zastanawiam się bo zostało mi dość sporo tej luteiny:baffled:a szkoda zmarnować, muszę policzyć ile jej mam
Ale tutaj chyba inna jednostka była? W novum podają wyniki progesteronu w nmol/l, a większość klinik podaje w ng/ml. Także to bardzo istotne bo 1 ng/ml = 3,18 nmol/l Przykładowo to co podali na filmie czyli 60 nmol/l to ok 18,9 ng/ml czyli dość nisko. Zawsze przyjmuje się że optymalnie jest 30 ng/ml czyli 95,4 nmol/l

lolitka - dzięki. Kiedyś pisałaś, że zlazłaś q10 w korzystnej cenie. Jakbyś wrzuciła linka to byłabym wdzięczna.

ollka22 - mój mąż jak wczoraj zobaczył początek drugiego odcinka i te porażki tej pary to skapitulował. Powiedział, że idzie, bo nie chce się dołować. Coś mi się wydaje, że nasi mężowie to chyba bardziej przeżywają niż my...

martaczi - dziękuje, że pytasz. Dalej nie mam @ wczoraj już się coś zaczynało, ale dziś spokój. Jestem trochę podłamana, ponieważ jakbym dziś dostała @ to mam szanse zobaczyć się przed crio z moim dr, a jak dziś nie dostane to nic z tego :-(

reklama
PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD
5:genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
6:genna - kolejna wizyta u immunologa

Do góry