reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

lilia - ja biore 160mg teraz. troche podwyzszylam ale naprawde nie chce doradzac ile trzeba bo zdania sa rozbiezne. powiem tylko tyle, ze w stanach, kanadzie i autralii gdzie jest on przepisywany bardzo standardowo przez wielu lekarzy - dawki jakie oni zalecaja to ok 600mg dziennie (sa lekarze co i 800mg przepisuja). nie ma jednak zadnych naprawde badan jakie dawki powinny byc stosowane. wiadomo jedyne ze do 600mg a nawet troche wiecej jest on bezpieczny. jedynie porzadne badania to na myszach, stad tez nie ma konkretnych wskazowek co do dawki dla ludzi

wazna jest tez forma q10 bo w zwyklej formie jest on mniej przyswajalny. najlepiej jest w ubiquinol - znacznie lepien przyswajalny wiec radza ze jak sie bierze go to wystarczy 300-400 mg, a jak to pierwsze (ubiquinone) to jest slabiej przyswajalny i wtedy trzeba brac wiecej (600mg). ale ta lepiej przyswajalna forma jest strasznie droga. wiec naprawde nie umiem ci doradzic bo zalezy od finansow i dostepnosci formy jaka masz w sklepie.

ja sama walcze ze soba ile mam kasy wydac na to, i w jakich dawkach brac. poki co stanelam na 160mg ale powazniej mysle ze jeszcze zwieksze.

reklama
Szyszka jaaaa :-D:-D:-D super wreszcie pozytywne informacje!!! gratuluję! powiedz jakiego miałaś zarodka podanego tzn wiem że blastusia ale jakiej klasy?
kwiatuszek weź tam się teściową nie przejmuj wredota jedna:wściekła/y:
Lilia co tam u Ciebie??? jakieś postępy?
Oktavi ja tez jeździłam na akupunkturę i bardzo sobie chwalę:tak:
Nat85 za wysoką piątkową betę&&&
Fusun na pewno się jeszcze gdzieś pochowały ale wiadomo że liczy się jakoś a nie ilość wystarczy jedna piękna dojrzała komórka więc głowa do góry no i super że już w piątek punkcja czyli 30 października transfer no i już 6 listopada masz potwierdzoną ciążę:tak:&&&
Gizas za owocną stymulację tez zaciskam:-D
Genna widzę, że się wzięłaś ostro za badania super trzymam kciuki żeby wszystkie były idealne i już &&& za środową wizytę ;-)
Jo.M no to ja Cię prześcignę w poniedziałek mam wizytę przed crio podadzą mi chyba 2 zarodki bo są słabej jakości :-(

Gizas to widze ze idziemy w łeb w łeb:-)ja dziś też 7dpt ale ja miałam jeden zarodeczek a kiedy idziesz na betke?ja dzis robiłam progesteron ale wynik dopiero po 15. masz jakieś ''objawy" bo mnie brzusio pobolewa juz od niedzieli prawie jak na @ ale mam nadzieje ze ta małpa nie przyjdzie:-)a ty szyszka też miałaś taki ból? a może jeszcze coś innego u siebie zaobserwowałaś??hope nie trzymaj nas w niepewności i leć na ta betke:tak:a serial na TLC spoko troche krótki a najlepsz w nim są te reklamy co 5min-masakra jakas.

Giza - Też masz już z górki . Trzymam kciuki. A progesteron 30 to chyba ok , ja miałam w 9dpt 29 i lekarz mówił że ok ale w sumie to nie wiem dokładnie. Możesz zadzwonić do kliniki i dopytaj jak coś to zmienią Ci dawki. ///////// martaczi - no to faktycznie mnie przegonisz . Czyli mam rozumieć że w poniedziałek masz już crio czy samą wizytę przed crio. A te zarodeczki to jakie są? //////////// Dziewczyny zapomniałam o tym filmie na TLC , kiedy są powtórki ? A była pokazana para z 1 odcinka ?

ejj Gizas to dopiero będzie podchodziła czy mi się coś pomieszało???:crazy:
Lili poproszę o wpisanie Fusuna na 25 na pick up i mnie na 28 wizytprzed crio:-D
Jo.M. to dopiero wizyta w 1dc bo zmniejszył mi tab anty do czwartku i wtedy w pon mam jechać to już pewnie będę miał @ czyli na stymulowanym cyklu crio powiedział że są gorszej jakości nie powiedział jakie poprzedni miałam podanego 2AA pewnie nie mam co liczyć na cuda powiedział że natną otoczki i nic więcej.

pytałam że jeśli sie teraz nie uda to chciałabym wykorzystać te komórki zamrożone mam 6 a on powiedział że chyba najpierw muszę wykorzystać jeszcze pozostałe 2 szanse refundowane przez MZ czyli kolejna procedura od nowa nie wiem co o tym myśleć :no:

Jo.M.a pary z pierwszego odcinka nie pokazali miejmy nadzieje ze w ostatnim odcinku pokaza wszyskie pary i ich zakończenia:-)a powtorka leci tez jakos na tygodniu popołudniową porą ale nie pamiętam dokładnie kiedy.

dziewczyny:*

cały czas nie dowierzam, a to uczucie po zobaczeniu wyniku faktycznie nie da się opisać. Jak szłam po niego cała się trzęsłam, a jak odwracałam kartkę z wynikiem to doznałam szoku i zaczęłam ryczeć - oczywiście ze szczęścia. Godzine się błąkałam po parku płacząc i śmiejąc się na przemian, w głos. Czekałam aż M wyjdzie z pracy żeby mu powiedzieć. Samemu mu się łezka w oku zakręciła,ale na razie chodzimy jak w letargu.
teraz się boję czy serduszko zacznie bić,w nocy niesamowicie się pocę od kliku dni, nie wiem czym to jest spowodowane.

życzę Wam wszystkim żebyście już niebawem zobaczyły taki wynik. Nigdy w życiuu nie czułam takiego szczęścia!:-):-):-)

powiedzcie mi czy oprócz kwasu foliowego mogę łykać magnez+b6, albo co w ogóle powinnam zażywać?
teraz odliczam do 7.11....

Ładna beta - gratuluję. Jak dobrze pamiętam miałaś blastusia? Ja też przy swoim w 14 dpt miałam 1162 betkę :-). Magnez spokojnie możesz łykać:-). Trzymam kciuki za usg serduszkowe

reklama
Do góry