reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
szyszka - A czy to właśnie Tobie mąż obiecał "dobre śniadanie za długie czekanie"? Jeżeli tak to niech już menu układa z podaniem do łóżka oczywiście :-) . Tak super czyta się o Twoim szczęściu , że aż chce się walczyć dale. Raz jeszcze Ci gratuluję. Robisz kolejną betę ? ///////////// Hope - a co z Tobą kobieto , poszłaś na tą betę ???

24magda - A Ty kiedy się na betę wybierasz ? ///////// Kiki - to daj znać po wizycie jak poszło . Wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam

Zuzia biore rano lutunus 1x1 (1tabl 100mg) i na noc 1tabl (1tabl 250mg) dowcipnie progesteronu robionego na zamowienie w aptece...o wiele tanszy bo za opakowanie 12tabl 7zl...lepiej jakos mi po nim, jest taki bardziej oleisty i w ciagu dnia nie mam takiej pusy zaczopowanej :p hahaha...

Jo.M. hahaha....wyobraz sobie,ze jeszcze nie poszlam na ta bete :-p jakos mi nie spieszno...ale obiecuje jak dzisiaj nie dostane @ to jutro ide....
Tak zastanawialam sie wieczorem,ze moze te nowe tabl mi wstrzymuja....nigdy mi nie wstrzymywalo @ wiec cholerka wie....na razie mam czysto,wiec nic nie zapowiada @....no zobaczymy :)

Szyszka wielkie gratulacje...taka beta to marzenie :-):-):-) Ty mialas podanego blastusia? To pierwsza beta po transferze?

24magda - no to już masz z górki. Trzymam kciuki ///////////// Hope - no ja Cię chyba uduszę ale z Ciebie uparciuch :-) Trudno czekamy więc do jutra. Twoja @ niech sobie urlop weźmie na 9 miesięcy. Może to dłuższe czekanie i Tobie szczęście przyniesie.

Szyszka świetna nowina:-) taka beta to może dwójeczka i jeszcze do tego parka jak by sie trafiła to już chyba nic wiecej do szczęścia nie trzeba. Gratuluję z całego serducha:-D.

Net85 ja też leczę sie w Vitro Live tyle tylko że u dr. Sienkiewicza ale u Kurzawy róniez byłam.

Przepraszam dziewczynki ze tak mało sie odzywam, ale nie za bardzo miałam o czym pisać, bo u mnie nic sie nie działo. Byłam wczoraj na wizycie u doktorka, dostałam dokumenty do podpisania na rzadówkę i oczywiście badania do zrobienia i wtedy zobaczymy co dalej. Ostatnim razem moje wyniki były całkiem dobre wiec chyba raczej AMH drastycznie ponizej 0,5 mi nie spadło, wiec moze będzie dobrze. Ogladałam wczorajszy odcinek programu o invitro na TLC i bardzo sie wzruszyłąm (zreszta jak zawsze przy takich programach).

Trzymama za Was wszystkie mocne kciuki oby każdej z nas w końcu sie udało.

Szyszka ogromne gratulację, beta cudowna, jutro już chyba bedzie 4 cyfrowa:-D
Hope nie mów mi że nie fiksujesz i nie chodzisz co chwile do łazienki jak poczujesz wilgotnośc:baffled:na prawde wielki szacun za Twoją cierpliwość:-DAle coś mi się wydaję że wredotka przyjdzie dopiero za 1,5 roku Kochana:-D Bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki:-)
Dziewczyny ja 7 dpt dwóch trzydniowych zarodków progesteron miałam niecałe 30:confused2:czy to nie za mało, może powiedzieć dr żeby zalecił mi większa dawkę :eek:przecież nie zaszkodzi, wiem że w Czechach, Słowacji, Angli nie stosują syntetycznego progestronu ale ja tam wolę minimialnie podnieśc szansę

Oglądałyście wczoraj in vitro na TLC? Zaczyna mnie ten program irytować, myślałam że coś się z niego dowiem ale w sumie to jest tylko historia rodziny a informacji o całej procedurze tyle co nic:eek:

lolitka - mam do Ciebie ogromną prośbę, bo nie wiem czy dobrze pamiętam jakbyś mnie oświeciła to byłabym bardzo wdzięczną :-) Czy ten koenzym q10 bierzesz w dawce 100 mg dziennie??

Mnie osobiście bardzo podobał się ten wczorajszy odcinek o in vitro, dał mi dużo siły do dalszej walki. Osobiście uważam, że te odcinki są po to nakręcane, żeby pokazać innym ludziom, którzy nie są dotknięci niepłodnością co my naprawdę przeżywamy i że to nie jest wszystko takie proste. Cieszę się, że pokazują różne "przypadki", a nie tylko te, którym za pierwszym razem się udało.

A Dorocie i Arturowi życzę dużo szczęścia, mam nadzieję, że Dorota ciąże przechodzi bez większych problemów.

reklama
Szyszka ale się cieszę!!!! Gratulacje!!!
W cale się nie dziwie, że się popłakałaś jak odebrałaś wyniki! Jak ja odebrałam moją pierwszą betę to tak ryczałam, że jakaś Pani do mnie podeszła i zapytała, czy może mi jakoś pomóc... :-)

Do góry