reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Coś się pokićkało dziewczyny:-) Ja dziś mam pierwszy dzień stymulacji:tak:A o progesteron pytałam na podstawie poprzedniej stymulacji, bo wczoraj właśnie w programie TLC dziewczyna miała progesteron jak dobrze pamiętam 60 11 dni po transferze 3 dniowych maluchów i dr powiedział że mało i stąd te plamienie. A ja ostatnio właśnie 7 dpt 3 dniowych maluchów miałam 30. Spytam lekarza w poniedziałek czy nie zwiększymy tym razem dawki:baffled:rozmawiałam z dr ostatnio o zamianie luteiny dopochowowej na inną bo przecież miałam takie mega podrażnienie że robiłam okłady z rumianku bo cała byłam nabrzmiała:eek:Ale zastanawiam się bo zostało mi dość sporo tej luteiny:baffled:a szkoda zmarnować, muszę policzyć ile jej mam

Ostatnia edycja:
reklama
GIZA - to ja chyba też coś źle przeczytałam , ale jak pisałaś o progesteronie to zrozumiałam że jesteś w 7dpt. No nieważne , pomyłeczka. To dopytaj Ty o ten progesteron , bo tak jak pisałam ja pytałam lekarza i powiedział że prawie 30 w 9dpt jest ok (tak miałam przy przedostatnim crio)/////////// martaczi - Nie martw się na zapas , jak się nie uda to wtedy będziesz myślała co dalej. Myśl o teraźniejszym crio. Może być tak , że ja zacznę dopiero jak ty już w ciąży będziesz :-). Ja mam jeszcze jakieś 2 tyg do wyników więc zobaczymy czy wyrobię się przed @.////// 24magda - No dzięki za program telewizyjny :-) . Fajnie że tyle razy to powtarzają i o wcześniejszych porach.

PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Coś się pokićkało dziewczyny:-) Ja dziś mam pierwszy dzień stymulacji:tak:A o progesteron pytałam na podstawie poprzedniej stymulacji, bo wczoraj właśnie w programie TLC dziewczyna miała progesteron jak dobrze pamiętam 60 11 dni po transferze 3 dniowych maluchów i dr powiedział że mało i stąd te plamienie. A ja ostatnio właśnie 7 dpt 3 dniowych maluchów miałam 30. Spytam lekarza w poniedziałek czy nie zwiększymy tym razem dawki:baffled:rozmawiałam z dr ostatnio o zamianie luteiny dopochowowej na inną bo przecież miałam takie mega podrażnienie że robiłam okłady z rumianku bo cała byłam nabrzmiała:eek:Ale zastanawiam się bo zostało mi dość sporo tej luteiny:baffled:a szkoda zmarnować, muszę policzyć ile jej mam
Ale tutaj chyba inna jednostka była? W novum podają wyniki progesteronu w nmol/l, a większość klinik podaje w ng/ml. Także to bardzo istotne bo 1 ng/ml = 3,18 nmol/l Przykładowo to co podali na filmie czyli 60 nmol/l to ok 18,9 ng/ml czyli dość nisko. Zawsze przyjmuje się że optymalnie jest 30 ng/ml czyli 95,4 nmol/l

lolitka - dzięki. Kiedyś pisałaś, że zlazłaś q10 w korzystnej cenie. Jakbyś wrzuciła linka to byłabym wdzięczna.

ollka22 - mój mąż jak wczoraj zobaczył początek drugiego odcinka i te porażki tej pary to skapitulował. Powiedział, że idzie, bo nie chce się dołować. Coś mi się wydaje, że nasi mężowie to chyba bardziej przeżywają niż my...

martaczi - dziękuje, że pytasz. Dalej nie mam @ wczoraj już się coś zaczynało, ale dziś spokój. Jestem trochę podłamana, ponieważ jakbym dziś dostała @ to mam szanse zobaczyć się przed crio z moim dr, a jak dziś nie dostane to nic z tego :-(

reklama
PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD
5:genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
6:genna - kolejna wizyta u immunologa

Do góry