reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zuzia2011-a kiedy przystepujesz do crio?
Ja juz zadazylam napisac maila do doktora czy napewno dostane fraxiparine przy crio...i bedzie na100%...no to az mi lepiej ,bo przy synusiu dostalam i jak zrobilam terst7dpt to byl pozytywny.
Ja bede miala poczatkiem listopada...biore femibion natal...witaminy dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze.

Lindi - ja jesli wszystko pojdzie dobrze (co zadko sie zdarza) to bede podchodzic na poczatku grudnia. Z witamin narazie biore tylko tez witaminy dla starajacych sie:
http://www.amazon.co.uk/Natural-Hea...UTF8&qid=1382532364&sr=8-7&keywords=fertility
a z tym fragminem to sa jakies zalecenia czy wskazania zeby go brac czy poprostu kazdy moze go dostac??

reklama
Hope - dziekuje za odpowiedz o twoich lekach po transferze - teraz tylko od lekarza zalezy czy mi przepisze:) A z ta betka niezle siebie i nas tu trzymasz w niepewnosci;-) No poczekamy jeszcze do tego jutra. A swoja droga mam senstyment do slowa hope i w dodatku maly tattoo z haslem z twojej sygnaturki;-)

24Magda09 - ty juz tydzien po transferku trzymacie sie jakos??

Gizas -ha ha ja ci odpisuje o tym progesteronie bo tez pomyslalam ze juz po transferku a przeciez ty dopiero zaczynasz stymulke:) Piszesz ze w anglii nie dostajemy progesteronu - ja po stymulowanym mialam i to 2 x po 400.

Martaczi - oooo widze ze startujesz jeszcze w tym miesiacu:tak: Bardzo sie ciesze i powodzenia oczywiscie

OCTAVI - 6 duzych i 4 male to ladnie to teraz kiedy punkcja?? Ja widze z forum ze mniej komorek to czesto lepsza ich jakosc...

Zuzia a ja sie jakos trzymam myslalam ze bedzie lepiej tzn.myslałam ze nie bede tak o tym myśleć a jest gorzej niż zle,za bardzo sie nakręcam na to wszystko,boję sie najbardziej rozczarowania...

Zuzia, Lolitka prawdopodobny termin punkcji- środa, a transferu- następna sobota.
Z tym jedzeniem dużej ilości białka zwierzęcego podczas stymulki, czyli 2 jajek, nabiału, ryb, mięsa i na endo moreli, orzechów brazylijskich, olejów najlepszej jakości, pestek to chyba prawda. Zastosowałam.

Dziewczynki mój progesteron to 13,87ng/ml (7dpt) nie wiem czy jest dobry ale moja gin.odp ze jest ok wiec czekam nadal do betki a tak sie zastanawiam czy w 9dpt betka cos moze pokazac bo troszke mnie korci zrobic ja wczesniej,mogłam nie brac L4 i chodzic do pracy bo chyba zaczynam świrować:szok:

Lolitka to ja miałam 7 dpt dwóch trzydniowych maluchów niecałe 30 ng/ml progesteron

Dopisuję się do kalendarza

PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28:martaczi - wizyta przed udanym crio
28:GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD
5:genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
6:genna - kolejna wizyta u immunologa

lilia ja mialam wczoraj tak samo z moim mezem. powiedzial ze nie dosc ze to przezywamy i jezdzimy do katowic to nie bedzie jeszcze tego ogladac w tv. i tyle wspolnego ogladania . choc ten program wmiare mi sie podoba ale brakuje mi w nim emocji i pokazania jak my to przezywamy ten czas oczekiwania czy po negatywnym wyniku. zawsze zaraz po transwerze pokazuja jak kobietkom pobieraja krew i tyle... fajnie ze cos ruszylo z tym i ludzie sa choc troche uswiadamiani jak to jest zyc w nieplodnosci i zabiegom itp.
Ja jestem po wizycie. na usg ok . mam brac luteine od 16-24 dc i czekac na kolejny okres.
pozdrawiam i trzymam kciuki za was dziewczyny.

reklama
Zuzia a ja sie jakos trzymam myslalam ze bedzie lepiej tzn.myslałam ze nie bede tak o tym myśleć a jest gorzej niż zle,za bardzo sie nakręcam na to wszystko,boję sie najbardziej rozczarowania...

magda - Ehh to chyba zawsze tak jest i niezalezy od nas:) Przed transferkiem mowimy sobie eee nie bede sie przejmowac i tak to nic nie zmieni, z reszta i tak nie zabardzo wierze a pozniej jak juz wiesz ze malenstwo jest w tobie to snujesz na zmiane a to mysli o tym jaka to by byla radosc jakby sie udalo a za chwile myslisz o porazce - no i tak to juz jest. A co do testu w 9 dniu - ja to nie jestem zwolenniczka szybkich testow - betka w 9 dniu dla blastusia.

Zuzia, Lolitka prawdopodobny termin punkcji- środa, a transferu- następna sobota.
Z tym jedzeniem dużej ilości białka zwierzęcego podczas stymulki, czyli 2 jajek, nabiału, ryb, mięsa i na endo moreli, orzechów brazylijskich, olejów najlepszej jakości, pestek to chyba prawda. Zastosowałam.

Octavi - ooo do srody to jeszcze troche czasu - piszesz o diecie na komoreczki a co moge zrobic przed crio - bo to juz chyba bardziej cos tylko na endometrium czy jak???

Do góry