reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A w jakiej klinice podchodzicie do in vitro? moje szczęście pochodzi z Salve

Moje szczęścia to zasługa invi med - u wrocławskiego!!! Też mogę mówić o tej klinice tylko w samych superlatywach, bo jestem bardzo zadowolona, tym bardziej ze mam porównanie z inną kliniką w której mi powiedzieli że nie mamy szans nawet na in vitro!! Zmieniliśmy klinikę na wrocław i udało się za pierwszym razem;-)

reklama
dziewczyny

sie nie obrazcie za to co powiem ale dlaczego nie zalozymy watku 'ciaza po ivf' albo cos w tym temacie?

ja mysle ze kazda z nas sie cieszy ze wam sie udalo, i takie newsy sa potrzebne tutaj zeby dodac otuchy - ale juz rozmowy od usg, serduszkach i brzuszkach to nam starajacym sie troche smutno robi. wiecie jak to jest - jak sie nie jest w ciazy to troche boli jak sie widzi kobity w ciazy, slyszy o ich mdlosciach itd.... chcialabym prosic przez wzglad na starajace zeby moze zmniejszyc na watku rozmowy typowo ciazowe.....? a watek ciazy po ivf jest potrzebny i tak i tak - ja napewno zaloze jak juz sama bede z brzuszkiem sie obnosic (jesli wy mnie wczesniej nie wyprzedzicie)

dziewczyny ile czekałyście na 2 transfer? ja miałam 9 maja niestety nieudany :( Lekarz z Invimedu powiedział, że możemy próbować w kolejnym cyklu. Zastanawiam się jednak czy nie trzeba zrobić jakiejś przerwy?

MATYLDA-rano jestem z toba ty pewnie bedziesz wczesniej znala wyniki z betki bo ja tu betki nie robie bo nie robia tylko tescik sikanca mam na 5czerwca ustalony,odezwij sie jutro prosze buzka!!!!
Kama - :) No to niezle , ja przeciez tez w uk robilam transfer :))) Juz jestem po. Test ciazowy z krwi, mam miec 1 czerwca ( w dzien dziecka)... ale to jakos tak szybko mi sie wydaje, no ale nic, oni sie lepiej znaja na testach i wynikach niz ja :)
A tobie z krwi nie beda robic? Dlaczego?
Lolitko - ja osobiscie nie mam nic przeciwko, wiadomosciom o usg, mdłosciach i rosnacych brzuszkach. Mi osobiscie miło sie czyta takie wpisy i przy okazji moge sie czegos dowiedziec/nauczyc.
Pozdrawiam potransferowo!

Kasia
więc mozliwe że jeszcze nie zobaczysz serduszka, bo kiedyś czytałam że najwczesniej można zobaczyć 25dpt, ale są wyjątki, wiadomo, każda ciąża jest inna, w każdym razie jak nie będzie jeszcze widać to nie masz się co martwić bo 23dpt to jeszcze wcześnie

Wiem że starającym się dziewczynom może być ciężko czytać o dolegliwościach ciążowych innych kobiet itp, dlatego ja staram się tego nie robić tylko odpowiadam na pytania dziewczyn......jak będzie taki wątek "ciąża po in vitro" chętnie się zapiszę :-)

dziewczyny ile czekałyście na 2 transfer? ja miałam 9 maja niestety nieudany :( Lekarz z Invimedu powiedział, że możemy próbować w kolejnym cyklu. Zastanawiam się jednak czy nie trzeba zrobić jakiejś przerwy?

jesli masz mrozaki to dawaj od razu... nie ma co czekac. jesli to nowy cykl stymulowany - to wtedy trzeba czekac

ja również jesdtem tego samego zdania co Lolitka (nie jest łatwo czytać o mdłościach jak niczego bardziej w danej chwili się nie pragnie) i bardzo dziękuje ci Wera za założenie wąteczku. dołącze niedługo. a tymczasem cieszcie się brzuszkami i zdrowymi dzieciątkami na "ciężaróweczki po in vitro"

reklama
Wiem że starającym się dziewczynom może być ciężko czytać o dolegliwościach ciążowych innych kobiet itp, dlatego ja staram się tego nie robić tylko odpowiadam na pytania dziewczyn......jak będzie taki wątek "ciąża po in vitro" chętnie się zapiszę :-)

dzieki Wera - za to co napisalas i ze jestes. nam tu trzeba ciezarowek coby radzily i dzielily sie swoim pozytywnym doswiadczeniem. tylko te dolegliwosci i brzuszki....;(

i dzieki za zalozylas watek nowy - ja mam nadzieje do niego dolaczyc juz wkrotce: od momentu moich 2 kresek :)

Do góry