reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam do oddania troche lekow do stymulacji :
Estrofem -16 tabl.
Lutinus 100 mg. - 13 tabl. dop.
Betadine 200 mg. - 11 globulek
Encorton 5mg. - 5 tabl.
Doxycyclinum 100mg. - 6 tabl.
Luteina 50 podjezykowa - 42 tabl.

Chetnych zapraszam wysle paczuszke .

reklama
kasik slyszalam ze takie cuda mogą być przy około spodziewanej @ a o czasem nie ten czas???
kochana napisz i ty bierzesz acesan??? w dawce 100mg ty go bierzesz na mutacje czy na cos jeszcze innego już nie pamiętam czy kiedyś się o to ciebie pytałam

a u mnie na razie dziewczyny spokoj nic nie boli jak 4dpt pobolewało i troszeczkę rano wczoraj tak już na razie spokoj objawow nie mam zadnych cycuchy pobolewają jak je podotykam a tak to nic ...

mam GONAL 300do odsprzedania jak by ktoś był chętny to pisac

mi mi nie znam dziewczyny, która miałaby PCO tak jak my i w końcu nie zaszła w ciążę, także głowa do góry- uda się! Tylko przykro mi, że czasem musi to tyle trwać

kasik-nie stresuj się,ja wiem że my jesteśmy mega przewrażliwone,ale trzeba myśleś pozytywnie
ja mam jutro bete i nie wiem jak to przeżyje,masakra jakaś
też zaczynam mieć czarne myśli ale staram się znajdować jakieś zajęcia żeby nie myśleć

kasik a ty masz heterozygote czy homozygote ja biore acard 75mg wiec nie wiem czy to nie za mało mowilam ze wariuje ja mam heterozygote jaki masz wynik homocysteiny ja mam 6,55 norma od 5 a clexane teraz tez bierzesz??? ido punkcji bralas acesan 50mg 2xdz a od transferu i acesa tak jak bralas i clexane lub fraxi w jakiej dawce ??? kasik a ty ten acesan dopiero bralas przy tym podejściu i ile wcześniej bralas przed procedura??? przepraszam ze ci glowe zawracam

lankabar dziekuje za słowa otuchy tylko ja już tyle czekam i czekam a ani razu mnie było implantacji niestety :((( mam nadzieje ze choć może teraz się uda brzuch mnie nie boli tak jak ostatnio ale za to glowa cos zaczyna mnie pobolewać wariuje doszukuje się czegos choć to przecież i tak zawczas na jakiekolwiek objawy

madzik jakie dniowe mialas zarodki i w którym dniu testujesz ??? a masz może jakies objawy bol brzucha ja chyba wpadam w paranoje

Ostatnia edycja:
mimi nie mam dostepu do papierow wiec Ci nie powiem dokladnie jaka mam homocysteine i jaka mutacje w genie. Acesan zaczelam brac od stymulacji 2 x 50 mg, z przerwa na punkcje, zeby nie doszlo do krwotoku a clexane 0,4 biore od dnia transferu, caly czas. Clexane biore na wlasna reke, lekarzowi rodzinnenu wcisnelam, ze mam brac a nie mam recepty i wypisal mi na podstawie wyniku mutacji w genie. Nawet moj doktorek o tym nie wie. Dopiero sie przyznam na wizycie (mam nadzieje we wtorek).

mimi-miałam 5-cio dniową blastke i testuje jutro. Brzuch nie boli,nawet piersi przestały mnie boleć a do wczoraj bardzo bolały.
staram się nie myśleć co to oznacza,ale nie jest lekko...musze do jutra jakoś przetrzymać i tyle
a ty kiedy testujesz,chyba też jutro?

kasik ja tez biore clexane 0,4 a ten acesan przy tej clexane tez bierzesz 2xdziennie czy rano bierzesz acesan 100mg a wieczorem clexane... czy jesteś teraz tylko na clexane 0,4 ja biore rano acard 75 mg a clexane wieczorem 0,4 a brzuszek bolał cie tak jak na okres niekiedy bo mnie tak czasem wlasnie pobolewa :((( niby dziewczyny mowia ze to tez może być dobry znak ale ja już nie wiem może ten acard 75mg to mala dawka na ta mutacje normalnie wariuje jak bys mogla to sprawdz mi ten wynik a w ogole jak bys miała kiedy czas to napisz co ty robilas z badan takich immunologicznych i gdzie chodzisz do immunologa??? a gdzie podchodzilas do in vitra??? czasem glowa mnie boli ale może t to od progesteronu jak zwariuje to może odwiedzicie mnie w wariatkowie bo chyba dużo mi już do tego nie zostało ... a u ciebie teraz wszystko wporzadku???

madzik cycki mnie bola czasem i jak dotkne a brzuch cos mnie ciagnie jak by na @ co jakiś czas wsumie zaczelo się od 4dpt wczoraj tylko rano a dziś 6dpt i teraz na wieczor cos czuje oj zglupiec można ja to dopiero może kolo srody na spokojnie pojde na bete nie szaleje za wczas 4.08 miałam transfer... czasem glowa mnie poboli ale tez nie wiem czy to nie od progesteronu wsumie tak nafaszerowane jesteśmy tymi lekami ze nie wiadomo do czego się przyczepiać trzymam mocno kciukaski za ciebie musi się udac :)))) i czekam jutro na wiadomość
ja za każdym razem po transferze miałam inaczej i chyba tak naprawdę to to leki dużo robia w naszym organizmie bo ostatnio to bylam pewna ze się uda a tu dupa z tego a czułam się jak by się udało... jedynie się martwię jak czasem brzuch zaboli jak na @

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już w domu, no dobra przyznam się - w pracy :zawstydzona/y: ale tylko na chwilę, sprawdzić czy wszystko ok i zaraz jadę do domu. Plamienie było tylko wczoraj podczas wieczornej aplikacji i dzisiaj rano, przy popołudniowej już czysto więc trochę się uspokoiłam. Tylko na aplikatorze był ciemniejszy sluz czy pozostałość luteiny, na wkładce i przy podcieraniu nie. Mój doktorek na urlopie ale jutro już wraca. Zadzwonię do niego jutro bo musi mnie wcisnąć we wtorek na wizytę.

mimi tak biorę i acesan i clexane, acesan 2 x dziennie po 50 mg i clexane raz dziennie 0,4. Brzuch pobolewał typowo na @, nawet jeszcze teraz czasami tak dziwnie zaboli, że aż mi ciarki przechodzą na samą myśl o @. Homocysteinę miałam 6,01 unmol/L. Mam mutacje C677T w genie MTHFR czyli heterozygota CT. Do immunolga chodzę prywatnie w Invikcie w Gdańsku, koszt wizyty 150 zł. Robiłam badania: · białko S,
· białko C,
· LA antykoagulant tocznia
· przeciwciała przeciw kardiolipinie IgG i IgM,
· przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie 1 IgG, IgM,
· przeciwciała przeciwjądrowe ANA
· witaminy D3

Do góry