reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

*Meg* -mieszkam w Szwecji wiec tutaj troche inne sa leki niz w Polsce. Teraz biore tylko Progesteron co jest odpowiednikiem polskiej Luteiny. 3x dziennie dopochwowo. a poza tym to kwas foliowy,chodz nie zawsze pamietam:zawstydzona/y:

A ty co bierzesz? i jakdlugo maszto brac?

reklama
winki80
Ja biorę utrogestan, 2 x dziennie po 2 tabletki dopochwowo. Mam brać aż do mierzenia bety, potem lekarz zdecyduje co dalej.

winki80
tak wogóle to testu chyba nie zrobię.....mam dość robienia i non stop jedna krecha. Ale jak czytam rożne posty to aż mnie korci żeby zrobić. Niewiem jednak czy się na to zdobędę.
Wiesz coś na temat bety ile powinna wynosić w 10dpt?
Ja czytałam że norma to dla 1 tyg- do 30u/l
do 2 tyg. do 100 u/l
a tu czytam że dziewczynu po 1500 w 12dpt
nieczaje tego

Ostatnio edytowane przez moderatora:
*Meg* nie denerwuj się kochana ,zobaczysz że będzie dobrze.Ja bym poczekała do zrobienia bety,będziesz spokojniejsza i pewna....nie powinnaś się denerwować,wiem,że to trudno tak bo sama potrafiłam robić test co drugi dzień,ale w końcu zrozumiałam,że tylko nie potrzebnie się denerwuje....

*Meg*- masz ten luksus pojscia na bete ,wiec idz. Ale jestem pewna ,ze wpierw zrobisz test. :) To jest silniejsze od nas. W Szwecji nie robia Bety ( robia ,ale tylko w szczegolnych wypadkach) tak ,ze nie mam mozliwosci pojscia i zrobienia ,na zyczenie. Ja musze polegac na sikanc a potem moze z laska przyjmie mnie lekarz w 8tc. No coz ,taki kraj.
Wszedzie w necie masz normy Bety liczac od dnia ostatniej @ ,albo od owulacji. Dziewczyny maja tu mega wysoka Bete bo na bank beda to przepiekne blizniaki. Generalnie przyjmuje sie ,ze powyzej 5u/l to jest ciaza. Najwazniejsze ,zeby rosla. Wiec zrob sobie badanie w 10 ,11 albo 12dpt i potem je powtorz po 2 dniach. Jesli przyrosnie o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin to tylko moge ci gratulowac.

Meg, Winki80 wy się martwicie tym że nie macie żadnych objawów a ja znowu martwię się tym że je mam jak już pisałam mam bóle brzucha jak na okres ale z drugiej znowu strony jak bym nie odczuwała żadnych dolegliwości to też bym się martwiła i bądź tu mądry człowieku ja postanowiłam że nie będę testów sikanych robić szkoda nerwów pojadę odrazu na betę,pozdrawiam

test sikany zrobiłam już 7 dnia po transferze i robiłam codziennie aż do bety czyli 12dpt, ale jeśli Tobie sikaniec nie wyjdzie to się nie martw, one często nie wykrywają tak wczesnej ciąży.

no ja mam transfer w sobotę jak dobrze pójdzie ,pytam się ,żeby wiedzieć kiedy będę mogła już sikańca zrobić,pewnie nie doczekam się bety,ale będę się starać :)

reklama
Bardzo Ci gratuluje, nawet niewiesz jak było mi usłyszeć, że w końcu komuś się udało. Chciałabym należeć do tego grona:)
zycze Tobie Kochana tego z calego serca

ja 1982 :)

A u mnie od rana się zaczęło..Obudziłam się o 6 z okropnym bólem głowy, który dalej mnie trzyma i w międzyczasie zaliczyłam 2 razy rzyganko..A tak wczoraj narzekałam na brak objawów..

Ewelina a Ty kiedy odbierasz swoje maluszki ?
zatem jestesmy prawie rowiesniczki:-)
Ja na razie zero objawow, ale moze bedzie jak u Ciebie:-)

Ptencer kochana ile trwał u Ciebie długi protokół?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie i Twoja rosnącą fasolinkę.
U mnie wpierw byl zastrzyk Enantione w 21dc, a nastepnie po 16 dniach zaczelam stymulacje, ktora trwala u mnie 16 dni. Codziennie 175jednostek Puregonu. Po tym wychodowalam 9 pecherzykow, bylo 7 komoreczek, 5 sie zaplodnilo i wszystkie dotrwaly do blastocysty. Podobno nie czesto sie to zdarza, ze wszystkie do blastek wytrwaja-> ale bardzo sie ciesze

Do wszystkich dziewczyn z brakiem objawow po transferze-> ja tez nie mialam. Chyba 3-4dpt mialam pare razy skurcze macicy, i bylam przekonana, ze sie nie udalo i caly dzien przewylam. A pozniej zero obajawow pozy pozytywnymi testami od 5dpt, ale ja nie myslalam nawet 5dpt, ze moze wyjsc. Tak sobie zrobilam, nawet nie z rana, bo ja chyba mam jakies masochistyczne upodobania:-) i sobie siknelam. Ale wierzcie, testy czesto sa zawodne, wiec jedna kreseczka tez nie tragedia.

Ja wzielam sobie troche do serca co czesc z Was napisla, ze trzeba kontrolowac przeroyst bety, choc lekarz nie kazal. Dzis na wlasna reke zrobilam te badanie i wyszlo 3550 na 14dpt. Przeroyt prawie 100% w ciagu dniu, wiec odetchnelam. Wiecej nie powtarzam. W poniedzialek juz I USG:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry