Ewelina125
Fanka BB :)
:-):-):-)Dla uścislenia zostało mi tylko 11.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wystarczy, jak silny, a jak slabizna?
transfer jutro jak im sie nie polepszy i nie padna, a jak przez noc odzyja i zaczna sie dzielic lepiej to w piatek. nie lubie tak czekac w niewiedzy!
jeszcze sie wam dziewczyny przyznam, ze idiotka totalna ze mnie.
czy natka to w koncu zrobila jakies rzetelne testy, ktos wie??
kahaa ja miałam tylko 9 pęcherzyków , 7 zarodków 2 podane a reszta umarła:--( ale tez nieżle wyprodukowałaś pęcherzyków, miłaś długi protokół czy krótki??no starosc, nie radosc
no mialam wczoraj, z 40 pecherzykow 8 komorek wyjeli, 6 zaplodnili , 3 juz padly 3 slabiutnie, jeszcze dychaja, ale nie wroze im dobrze! :---(
TYLKO???:-):-):-)Dla uścislenia zostało mi tylko 11.
dziekuje za dobre slowo!Ano idiotka
krotki, a nawet ultra krotki. i co z tego, ze pecherzykow duzo?!ty z 9 mialas 7 ja z 40 - 6. widac nie ma tu zadnej reguly! wolna amerykanka!kahaa ja miałam tylko 9 pęcherzyków , 7 zarodków 2 podane a reszta umarła:--( ale tez nieżle wyprodukowałaś pęcherzyków, miłaś długi protokół czy krótki??
no ja teraz mam mieć krótki, mam nadzieje że bedzie lepszy barzdiej dorodny i wychodujemy silne zarodeczki:-):-)dziekuje za dobre slowo!
krotki, a nawet ultra krotki. i co z tego, ze pecherzykow duzo?!ty z 9 mialas 7 ja z 40 - 6. widac nie ma tu zadnej reguly! wolna amerykanka!
no ja teraz mam mieć krótki, mam nadzieje że bedzie lepszy barzdiej dorodny i wychodujemy silne zarodeczki:-):-)
będzie dobrze, praca nie zając, nie ucieknie ale chyba na transfer bierzesz urlop czy od razu po polecisz do roboty szaleńcze??pewnie, ze tak. wszystkie kciuki potrzymamy i bedzie lepiej, zobaczysz!
ps. ciekawe kiedy mnie z pracy wywala? odkad przyszlam odpowiedzialam na 3 maile (w tym na jeden "no idea"), a ile razy pisalam na forum wole nie liczyc!
ciesze się że poleżysz bo to ważneno posiedze pare dni w domu, zwlaszcza, ze to weekend bedzie
dorcia a ty kiedy znow probujesz?
lolitka, ekspercie, czy ja jeszcze mam chlac te wode czy juz moge sobie odpuscic i pic jak normalny czlowiek herbatke?
znalazlam - wiadomo, lolitka wklejala,To jest dieta z bocka. Jest dobra przy IVF ale tez naturalnych staraniach
Gdy zaczynam wyciszacze zaczynam pic minimum 2l wody dziennie
Gdy zaczynam stymulacje pije nadal 2 l wody + 1l mleka , minimium 2%(nie wskazane odtluszczone)((opcjonalnie mozemy pic maslanki, jogurty,budynie)) oraz jem lody robione z mleka + zaczynam diete:
Jem kazdego dnia :
garsc orzechow brazylijskich(selen) bardzo wazne! Wlasnie ten rodzaj orzecha jest bardzo wskazany przy stymulacji. Wygladaja tak Bakalland , do dostania w bomi, auchan - na wage, w sklepach ze zdrowa zywnoscia oraz mozna zamowic przez internet.
2 lyzki masla orzechowego (nie mylic z nutellą)
2-3 jajka
tluste ryby /na przemian z kurczakiem(nienasycone kw.tluszczowe+proteiny)
RYBY TŁUSTE
węgorz
łosoś
śledź świeży
śledź solony
makrela świeża
tuńczyk
pstrąg tęczowy świeży
sardynka świeża
wiadomo owoce i warzywa
wszelkiego rodzaju warz.straczkowe(fasole,kukurydza)
sery/twarogi
kasze-najlepsza jaglana i gryczana
Nie pije alkoholu i kawy od 1wszego dnia stymulacji(lub szybciej,jak kto woli) . ( nie tyczy sie czerwonego winka , ktore mozemy pic jedna lampke dziennie od zaczecia stymulacji do dnia przed punkcja - wplywa super na ukrwienie i pogrubienie endo)
Dodatkowo biore witaminy i moj partner tez bierze. Bardzo wazne sa nienasycone kw. tluszczowe omega3 i 6 , najlepszym zrodlem oprocz tlustych ryb i orzechow jest wyciag z lnu( ja bralam i nadal biore 1000mg kapsulke /dziennie) przed starankami,w ciazy i podczas karmienia. Omegi sa jednym z wazniejszych suplimentow!
Po transferze jem wiecej czerwonego miesa i buraki, szpinak,suszone morele(kilka sztuk dziennie),jajka(mozna juz tez ograniczyc do kilku tygodniowo),mleko (juz troche mniej) Z suplimentacji juz tylko wit dla ciezarnych zawierajace folik oraz omegi.