reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy - pytałam Cię kiedyś o clexanne - gdzie ją teraz sobie podajesz i ile wczesniej (przed transferem brałaś?

Zula, clexane zaczęłam brać dzień przed rozpoczęciem stymulacji. Także biorę go juz trochę, bo od 3.08.
Zastrzyki robię cały czas w brzuch.

Dziewczyny, ale mam stresa przed jutrzejsza beta...

Minni, trzymam kciuki &&&&&&

Gizas, nawet nie wiem, co powiedzieć :((((((
Tak mi przykro. Trzymaj się Kochana i walcz dalej.

Bziumelka ja za gonal pierw placilam 1400 zl potem gonal i 3 amp cetrotide placilam 800.. leki po stymulacji tzn po transferze placilam ponad 100 zl...

Zula ja zaczelam brac fraxiparyne dzien po punkcji....

Dzieki za slowa otuchy.... :-) musze zaufac lekarce, nie ma innej opcji.. Pani doktor stwierdzila ze skoro mi nie wyszlo ostatnim razem to wlacza jeszcze encorton zeby organizm nie odrzucił zarodka...

Esiek trzymam kciuki za transfer :tak:musi sie udac

Ostatnia edycja:
LISTOPAD:

19: Esiek - udany transfer
19: Minni27 - wysoka beta
19: Jo.M. - kolejna wizyta przed crio

21: blueskye - wysoka beta
23: Olusia7982 - udane crio
25: peti30: wysoka beta
26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Witam pewnie mnie nie pamiętacie, kiedyś troszkę tu pisałam ale to było dawno temu..:) mam do Was ogromna prośbę ale po kolei. Do in vitro staram się podejść od sierpnia ale nie udaje mi się ze względu na skaczące TSH zmieniłam dwa razy endokrynologa i niestety żaden z nich nie potrafi mi pomóc dlatego chciałam Was prosić o namiary na jakiegoś dobrego i sprawdzonego specjalistę z Gdańska czy Gdyni. Z góry dziękuję. Trzymam kciuki za Was wszystkie

W Gdańsku, dr Janina Ratnicka - Klimaszewska, tel. (58) 341 29 79. Zadzwoń i tej kobiecie, która odbierze opowiedz jaka jest sytuacja, bo pani dr raczej nie przyjmuje "nowych" pacjentek (ma grono stałych, wieloletnich pacjentek). Ale jak powiesz co jest grane to myślę, że Cię wciśnie. Ewentualnie zostaw swój nr telefonu i poproś żeby Cię zawiadomili jak jakaś pacjentka zrezygnuje (bo pani dr ma zawsze grafik napięty na maksa, trudno się umówić). Ładnie poproś tą kobietę, która odbierze telefon, weź ją na litość :tak:

reklama
zula_5 to na początku tak wygląda, bo potem dochodzi się do wprawy i jakoś lepiej się podaje. Ja fraxiparinę biorę od początku czerwca i mój brzuch wygląda lepiej niż na początku podawania. Tylko jedyny minus to zrosty, które utrudniają podanie. Zawsze można też podawać w inne miejsce, np w udo, jednak najlepiej podawać w brzuch

Do góry