reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lawendowy - próbowałam znaleźć normy progesteronu po in vitro, ale znalazłam tylko coś takiego jak wkleiłam. A Madzielanek też spadł i zwiększyła luteinę i się udało, więc nie ma co martwić się na zapas. Ja dalej tańczę za Twoją betkę :-) A poza tym zauważyłam, że jesteś na tym forum już rok i wg mnie to najwyższy czas na zajście w ciąże i w związku z tym przesyłam Ci masę pozytywnej energii dla Ciebie i maluszka, aby się wgryzł i został z mamusią. Tak na marginesie w październiku podchodzę do crio (mam nadzieję) i liczę na Twoje fluidki ciążowe :-D

Ostatnia edycja:
Lilia, bardzo dziękuję, że wierzysz we mnie i moje Maluchy.
Dziękuję Ci także za tańce i pozytywna energię.
Jak tylko będę w ciąży, tak na 100%, to fluidki masz jak w banku. I nie tylko fluidki. Już ja coś wymyślę :-)

Oktavi może trochę za późno przeczytałam wiadomość ale od teraz trzymam potrójne kciuki i przesyałm moc fluidków :).
Ja w ogóle za was wszystkie trzymam zawsze mocno kciuki i zerkam cały czas co się u was dzieje, tylko się za bardzo nie udzielam, bo nie mam takiej wiedzy jak niektóre dziewczyny...

Mgiełka dzięki - wszystkie trzy kciuki przydadzą się bardzo :-)
Ja już po transferze dwóch zarodeczków A i A/B. Trzeci niestety nie przetrwał.
Lawendowy, GizaS powodzonka.
A jeszcze takie mam dziwne pytanie... jak głęboko się stosuje Luteinę dowcipną?

cześć Dziewczyny, nowe i stare bywalczynie tego forum.

ja też wracam po małym odpoczynku, odstresowaniu i nastawiam się do kolejnego już (4) podejścia mojego ostatniego groszka który pozostał...

W związku z tym mam pytanie.
Chce pojechać do kliniki już przygotowana, jakie najważniejsze badania mam zrobić? co dodatkowo? podpowiedzcie proszę, bo guła jestem w tej kwestii.

Lawendowy
, czy męczy Cie jeszcze zgaga? mnie bardzo pomaga mięta :) więc zalecam herbatkę miętową. No i też odtańczyłam ;-)
dzidziuś podczytywałam Twoje wpisy i walke o maleństwo. Głowa do góry, ja teraz podchodzę 4x, uwierz mi, potrzeba siły i woli walki, a my kobity mamy to :) nie poddawaj się!

Sylwia kochana, nie wiesz nawet, jak ja się cieszę Twoim małym szczęściem... dodajesz mi wiary w cuda :tak: ja jednak postanowiłam zmienić lekarza w Gamecie, i zapiszę się teraz do syna Pana Prof. być może ten pokieruje mnie lepiej, być może będzie ambitniejszy, ma dobre opinie, i słyszałam już wiele pozytywów od znajomych... kurde, to moja ostatnia szansa więc muszę walczyć, a podejście prof. mnie irytuje, nie potrafię z nim rozmawiać :crazy: mam wrażenie że nie do końca przeanalizował mój przypadek...

Ikasia, fajnie że będzie facet, wybrałaś już imię? :-D

mazenka, Tobie też gratuluje i podczytuje z zaciekawieniem. Fajnie :-)

dziewczyny, podpowiedzcie co jeszcze zrobić ? jak przygotować się? myslę że pod koniec września zaczniemy... ech już się boję...

całuje

mazenka - mam pytanie, Ty brałaś jakąś witaminę, która pomagała w zagnieżdżeniu się zarodka. Przypomnij mi co to była za witamina.

dagnes ​- witaj ponownie. Ty będzie miała transfer we wrześniu czy dopiero od września się przygotowujesz??

Sylwia kochana, nie wiesz nawet, jak ja się cieszę Twoim małym szczęściem... dodajesz mi wiary w cuda :tak: ja jednak postanowiłam zmienić lekarza w Gamecie, i zapiszę się teraz do syna Pana Prof. być może ten pokieruje mnie lepiej, być może będzie ambitniejszy, ma dobre opinie, i słyszałam już wiele pozytywów od znajomych... kurde, to moja ostatnia szansa więc muszę walczyć, a podejście prof. mnie irytuje, nie potrafię z nim rozmawiać :crazy: mam wrażenie że nie do końca przeanalizował mój przypadek...

Dagnes może właśnie ktoś spojrzy na Ciebie inaczej, może coś zaproponuje, zmieni coś małego i stanie się wielki cud. Mocno w to wierzę. Zobacz, ja zmieniałam w novum lekarza 3 razy zanim znalazłam tego konkretnego.

Trzymam kciuki i mam nadzieję że już niedługo spotkamy się na forum ciężarówek :-D

reklama
Cały dzień myślałam o Was i trzymałam kciukole, a za lawendowy sen tańczyłam, ale nie potrafiłam odpisywać z telefonu.

Lilia to witamina D :tak:.

Oktavi to jesteś już w ciąży! :-D. Przesyłam fluidki:rofl2:. Ja luteinkę aplikuję na stojąco, tak na dlugość palca, ile wlezie:laugh2:, a później leżę pół godzinki. Nie trzeba, ale mam wrażenie, że mi się lepiej wchłonie hehehheehhehe.

carolciaGratuluję :-D:-D. A lekarz jest chory na głowę, ciekawe co by mi powiedział, że niewiele zarodków przetrwało, że jestem średnia wiekowo, czy może za chuda. A Ty się ciesz, bo to super wynik:tak:.

Ja dzisiaj zobaczyłam moje maleństwo na usg, malutki pęcherzyk:-D. Ginka serduszka nie próbowała nawet słuchać, powiedziała, że w środę w klinice usłyszę, bardzo chcę jej wierzyć. Wykryli mi w moczu bakterie i muszę brać antybiotyk przez 5 dni :zawstydzona/y:. Podobno bezpieczny dla malucha, ale tabletka nie chciała mi przejść przez gardło. Przede mną przyjmowała 2 pary, kobiety z wielkimi brzuszkami, więc mam nadzieję, że wie co robi, muszę jej zaufać:tak:.

Do góry