reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Marzenka super że widziałaś swoejgo maluszka:tak: Ja też lupiłam witaminę d tą 1000 i brałam ją ale kilka dni temu odstawiałam bo wyczytałamże nie tylko syntetyczna wit A szkodzi płodowi ale D też:-(i odstawiłam, a Ty bierzesz cały czas?

reklama
Lilia ja zaczynam przygotowania na koniec września, ale widzę po Twojej sygnaturce że Ty też?
Może to będzie szczęśliwy miesiąc dla nas :-)

dziewczyny, życze miłego dnia, choć nie podpowiedziałyście mi jakie badania są ważne przed crio? ja miałam sporą przerwę, bo ponad 3 miesiące, dlatego chcę sprawdzić stan swojego organizmu.

Badanie FSH, ESTRIADOL?? czy to mogę zrobić? co jeszcze? TSH? czy to będzie mi potrzebne przed crio?
Pytam, bo przed całą procedurą robiłam coś takiego, ale czy przed crio się opłaca?

Sylwia, kochana podpowiedz :)

Dziewczyny ratujcie mam pytanie przede wszystkim do tych które podchodzą do stymulacji bez wcześniejszego wyciszenia w Invikcie w Gdańsku w tym miesiącu miałam się stawić w pierwszym dniu cyklu po leki okres miałam dostać ok 4 września a tu dziś przyszła nie wiem co teraz robić czy jak pojadę w poniedziałek to nie będzie za późno na rozpoczęcie stymulacji???

Dziewczyny ratujcie mam pytanie przede wszystkim do tych które podchodzą do stymulacji bez wcześniejszego wyciszenia w Invikcie w Gdańsku w tym miesiącu miałam się stawić w pierwszym dniu cyklu po leki okres miałam dostać ok 4 września a tu dziś przyszła nie wiem co teraz robić czy jak pojadę w poniedziałek to nie będzie za późno na rozpoczęcie stymulacji???

Martaczi, Invikta jest w sobotę otwarta. Nie wiem do której, ale może jeszcze dasz radę się umówić na dzisiaj. To jest wyjątkowa sytuacja. Jesteś z Trójmiasta?
Ja będę w invikcie podchodzić bez wyciszania (tak jak Ty) i doktor mocno podkreślał, żeby zgłosić się w pierwszym maksymalnie drugim dniu cyklu - bo w tych dniach trzeba rozpocząć stymulację

Martaczi, dopiero zauważyłam, że nie jesteś z Trójmiasta. W takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak zgłosić się w poniedziałek. Może jeden dzień nie zrobi dużej różnicy

Cześć dziewczyny! Przepraszam, że dopiero dziś piszę, ale wczoraj do późna miałam gości, a dziś sami byliśmy poza domem cały dzień. Wczoraj byłam na tym usg i zupełnie zbaraniałam!!!!
we wtorek- 8dc- pęcherzyk w lewym jajniku 21mm, endometrium 11mm (według ginki owulacja lada dzień)
wczoraj- 11dc- tylko w lewym jajniku pęcherzyk 10mm, blak śladów owulacji (ciałka żółtego nie ma, zatoka Duglasa wolna), endometrium 7mm
i co ja mam o tym myśleć????????
mój geniusz na wczasach, przyjmie mnie dopiero w środę o 13, pewnie nici z transferu będą w tym miesiącu:(((

martaczi spokojnie, mi lekarz powtarzał w invicie żeby pojawić się 1-3 d.c. w poniedziałek będzie ok, trzymam za Ciebie kciuki b, mocno i czekam na dalsze wiadomości.
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki !!
tsh moje 2,8- crio odłożone o kolejny miesiąc, mam zwiększone leki i liczymy że podejdziemy w następnym miesiącu. wizyta dokładnie wypada w moje urodziny :)

Badanie FSH, ESTRIADOL?? czy to mogę zrobić? co jeszcze? TSH? czy to będzie mi potrzebne przed crio?
Pytam, bo przed całą procedurą robiłam coś takiego, ale czy przed crio się opłaca?

Sylwia, kochana podpowiedz :)

Estradiol zbędny, bo to hormon zmieniający się podczas cyklu. Robiłaś TSH poprzednio? Miałaś powody do niepokoju? Bierzesz euthyrox? Luknij no w badanka co tam robiłaś.

Ja powiem szczerze przed crio nic specjalnego nie badałam. Owszem TSH powtarzam co jakiś czas. Teraz to nawet co 2 tyg, ale dlatego że było u mnie nie tak. Jedynie co to po transferze bardzo szybko robiłam progesteron i to wszystko.

Luknij w kajecik, zobacz jakie badania robiłaś ostatnio i coś pomyślimy czy jest mus czy go nie ma :-)

reklama
dagnes - ​przed crio kontroluje TSH i zrobiłam dodatkowe badania pod kątem tarczycy, ale tylko dlatego, że moja endokrynolog sobie zażyczyła. Też mam nadzieję, że październik będzie dla nas szczęśliwy :tak: Widzę, że Ty również wracasz po ostatnią śnieżynkę, ja wracam po dwie. Mam nadzieję, że te nasze kruszynki tym razem z nami zostaną...

Do góry