reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no tak to najgorzej jak Ty /Wy dbacie a ktoś nie i wszystko nawieje .
Życzę Ci z całego serca żeby to marzenie się spełniło i z Werką trzymamy kciuki ✊ i wiemy że będzie pięknie 🥰Kochana czy Wy macie nazwisko na C? Pytam bo któregoś dnia na tik toku jakaś firma kamieniarska dodała przepiękny pomnik z sercem i też były zbliżone daty do Tymka i właśnie to imię ❤️
Nie , nie ☺️ to nie my 🤪
Nasz Tymula ma dużego misia który trzyma w rączkach serduszko a w serduszku jego zdjecie 🥰

reklama
@Coffe18 kochana wszystkiego co najlepsze i najwspanialsze. Spełnienia marzeń , duzooo zdrówka szczęścia i radości . Aby te najważniejsze marzenie się spełniło ❤️ Tymus na pewno chciał by wiedzieć nieba szczęśliwa mamę ❤️ sto lat 😘😘😘❤️❤️❤️❤️

😳😳😳 wiesz co ja w zaleceniach dietetyka ostatni posiłek miałam właśnie rozpisany na 22-23 h …

Np jak zjem o 23 to cukier mierze o 5-6 rano …
Jak zjesz o 2-4 posiłek to o której mierzysz cukier ? Z tego co mi tłumaczyli to przynajmniej 4-6 h nalezy nie jesc wcześniej żeby organizm był na tak zwanym "czczo"
Ale może te metody się zmieniły 🤔
Super, że wszystko u Was ok ❤️ a cukrzyca no cóż jakoś sobie damy z nią radę 😅 nie bój się też insuliny, to naprawdę nic strasznego. W pierwszej ciąży też dałam radę dieta, a teraz nie 🤷🏻‍♀️ i w końcu znajdziesz jakiś sposób na te poranne cukry, bo to u każdego będzie działało coś innego. U mnie np działa zjedzenie plastra szynki, sera żółtego i jeden ogórek kiszony po 23. Wtedy też podaje insulinę i idę spać ok północy. Glukoza na czczo o kilka jednostek jest wtedy niższa. A jak usypiam z dzieckiem wcześniej i nie zjem tej kolacji to od razu na czczo poziom jest wyższy.

a już myślałam że mogę na detektywa iść 😂
Ahaha No tym razem Ci nie siadło 😂
Wszystkiego najpiękniejszego Kochana ❤️ spełnienia najskrytszych marzeń ❤️
Ślicznie dziekuje ♥️
@Coffe18 kochana wszystkiego co najlepsze i najwspanialsze. Spełnienia marzeń , duzooo zdrówka szczęścia i radości . Aby te najważniejsze marzenie się spełniło ❤️ Tymus na pewno chciał by wiedzieć nieba szczęśliwa mamę ❤️ sto lat 😘😘😘❤️❤️❤️❤️
Dziękuje ♥️

Super, że wszystko u Was ok ❤️ a cukrzyca no cóż jakoś sobie damy z nią radę 😅 nie bój się też insuliny, to naprawdę nic strasznego. W pierwszej ciąży też dałam radę dieta, a teraz nie 🤷🏻‍♀️ i w końcu znajdziesz jakiś sposób na te poranne cukry, bo to u każdego będzie działało coś innego. U mnie np działa zjedzenie plastra szynki, sera żółtego i jeden ogórek kiszony po 23. Wtedy też podaje insulinę i idę spać ok północy. Glukoza na czczo o kilka jednostek jest wtedy niższa. A jak usypiam z dzieckiem wcześniej i nie zjem tej kolacji to od razu na czczo poziom jest wyższy.
Wiem wiem 🥰 w poprzedniej ciąży byłam właśnie na tej nocnej insulinie 🙃
Póki co próbuje na wszystkie możliwe sposoby … wczoraj zjadłam ogórka zielonego o pierwszej w nocy 😂🤦🏻‍♀️ a cukry rano i tak swoje 😂
Jutro wizyta u diabetologa , przedstawię babeczce jak to wszystko u mnie wyglada i zobaczymy czy odrazu wdroży insuline czy może sprzeda mi jeszcze jakieś ciekawe patenty …

Wiem wiem 🥰 w poprzedniej ciąży byłam właśnie na tej nocnej insulinie 🙃
Póki co próbuje na wszystkie możliwe sposoby … wczoraj zjadłam ogórka zielonego o pierwszej w nocy 😂🤦🏻‍♀️ a cukry rano i tak swoje 😂
Jutro wizyta u diabetologa , przedstawię babeczce jak to wszystko u mnie wyglada i zobaczymy czy odrazu wdroży insuline czy może sprzeda mi jeszcze jakieś ciekawe patenty …
A ja myślałam, że w pierwszej udało Ci się sama dieta ;) a glukometr sprawdzałaś w laboratorium? Bo może też trochę przekłamuje? Wysokie wyniki masz na czczo? Ja swój glukometr po pobraniu krwi dałam pielęgniarce i ona upuściła na pasek odrobinę krwi żylnej i u mnie tylko różnica była 0,8 więc naprawdę nie mam się czego przyczepić :) ale są i takie, że i o 20j pokazują większy cukier 🙆🏻‍♀️

U mnie chyba pozamiatane... przy wieczornym aplikowaniu progesteronu zauważyłam sluz zabarwiony na lekko różowo i jasno brązowy kolor. Takie pomieszane to było... dziś 10 dpt. Jutro beta chyba tylko po to żeby potwierdzić że się nie udało. 😥

reklama
U mnie chyba pozamiatane... przy wieczornym aplikowaniu progesteronu zauważyłam sluz zabarwiony na lekko różowo i jasno brązowy kolor. Takie pomieszane to było... dziś 10 dpt. Jutro beta chyba tylko po to żeby potwierdzić że się nie udało. 😥
Ja mam takie plamienia żywą krwia od 5 dpt nawet pomiędzy aplikacjami i jest 8+2 więc tak łatwo nie przekreślaj szans

Do góry