reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bo ja muszę podjeść kanapkę np. O drugiej albo 4 w nocy inaczej mam ten sam problem, w poprzedniej ciąży tak samo
przerobiłam już wszystko …
Począwszy od 19 do 23 ostatni posiłek i że tak brzydko powiem w moim przypadku 💩to zmienia 🙃
Identyczna historia jak z poprzednią ciążą… tylko teraz wyłapana na wcześniejszym etapie .
niestety po raz kolejny mój organizm pokazuje ze nie jest w stanie sobie poradzić sam ze wszystkimi zmianami hormonalnymi jakie podczas ciąży występują 🙃.
23 u mnie za wcześnie, a 19 to cukrzyca na bank🙈

reklama
23 u mnie za wcześnie, a 19 to cukrzyca na bank🙈
😳😳😳 wiesz co ja w zaleceniach dietetyka ostatni posiłek miałam właśnie rozpisany na 22-23 h …

Np jak zjem o 23 to cukier mierze o 5-6 rano …
Jak zjesz o 2-4 posiłek to o której mierzysz cukier ? Z tego co mi tłumaczyli to przynajmniej 4-6 h nalezy nie jesc wcześniej żeby organizm był na tak zwanym "czczo"
Ale może te metody się zmieniły 🤔

😳😳😳 wiesz co ja w zaleceniach dietetyka ostatni posiłek miałam właśnie rozpisany na 22-23 h …

Np jak zjem o 23 to cukier mierze o 5-6 rano …
Jak zjesz o 2-4 posiłek to o której mierzysz cukier ? Z tego co mi tłumaczyli to przynajmniej 4-6 h nalezy nie jesc wcześniej żeby organizm był na tak zwanym "czczo"
Ale może te metody się zmieniły 🤔
Mi też diabetolog mówiła o 23 ale skoro tak wychodziło lepiej to nie miała zastrzeżeń, a o tych 4 godzinach też mówiła że wystarczą do porannego badania.
Póki co cukier na poziomie 80 i mam nadzieję, ze unikne wizyt u diabetologa, bo niestetyu mnie tylko prywatne bo na NFZ strasznie dlugie kolejki.

Mi też diabetolog mówiła o 23 ale skoro tak wychodziło lepiej to nie miała zastrzeżeń, a o tych 4 godzinach też mówiła że wystarczą do porannego badania.
Póki co cukier na poziomie 80 i mam nadzieję, ze unikne wizyt u diabetologa, bo niestetyu mnie tylko prywatne bo na NFZ strasznie dlugie kolejki.
Wiesz co zaintrygowałaś mnie …
Spróbuje sobie wciągnąć dziś coś chociaż o tej pierwszej w nocy … i zobaczę czy wogole jakikolwiek efekt to przyniesie …
A powiedz mi jeszcze jedną rzecz …
Jak zjesz coś Np o 2 w nocy to o której wtedy mierzysz cukier rano ?
Mierzysz go o jednakowych porach /godzinach ?

Wiesz co zaintrygowałaś mnie …
Spróbuje sobie wciągnąć dziś coś chociaż o tej pierwszej w nocy … i zobaczę czy wogole jakikolwiek efekt to przyniesie …
A powiedz mi jeszcze jedną rzecz …
Jak zjesz coś Np o 2 w nocy to o której wtedy mierzysz cukier rano ?
Mierzysz go o jednakowych porach /godzinach ?
Spróbuj to nic nie zaszkodzi a może też Ci pomoże. Nie wiem czy od razu Ci pomoże bo pamiętam jak ta diabetolog mówiła, że to może potrwać kilka dni zanim się unormują ale mi pomoglo od razu. Cukier badam tak ok. 8. A w nocy póki co jem o różnych porach zależy jak się przebudzę.
Wiesz mi o tej drugiej to nieraz nawet specjalnie nie chce się jeść no ale dla dobra sprawy jem🙈

Spróbuj to nic nie zaszkodzi a może też Ci pomoże. Nie wiem czy od razu Ci pomoże bo pamiętam jak ta diabetolog mówiła, że to może potrwać kilka dni zanim się unormują ale mi pomoglo od razu. Cukier badam tak ok. 8. A w nocy póki co jem o różnych porach zależy jak się przebudzę.
Wiesz mi o tej drugiej to nieraz nawet specjalnie nie chce się jeść no ale dla dobra sprawy jem🙈
A ile ważysz? Bo ja przed ciążą 49 kg.

A ile ważysz? Bo ja przed ciążą 49 kg.

reklama
Do góry