reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To pewnie był sierpień? Wtedy byłam napalona. W grudniu ostrożna. Teraz? Trochę wystraszona, ale bardzo chcę być w ciąży i wierzę w mojego ostatniego mrozaka całym sercem ❤️

A jak Ty się czujesz? Jakiego mrozaczka zabierasz?
Na razie jestem spokojna. Bierzemy dwa przebadane 5.2.2 i 5.1.2. Jestem po dwóch transferach gdzie były cb. Teraz trochę nowych zaleceń. Ciężko tryskac optymizmem gdy już przeżyło się poronienie i dwie cb ( zreszta przecież sama wiesz jak jest) ale staram się :) na pewno nie zaszkodzi jak będę wierzyć, że się uda :)

reklama
Super :)
A lekarz Ci coś mówił ? Kiedy pierwsze USG ? Kiedy badania następne ?
Może i ja namowie mojego na cykl naturalny, po co faszerować się lekami skoro ja jeszcze nawet zarodków nie mam. A bardzo chce podejść w kolejnym cyklu.
A Wy zapladniacie i potem mrozicie wszystkie zarodki czy będziesz miała świeży transfer?

Mam wyniki chyba są oki[emoji846][emoji846] czekam na sms od lekarza i powinnam dziś zacząć cykl transferowy [emoji3059][emoji3059] Mam nadzieje, że stres nie przesunie mi za bardzo owulacji. Dziewczyny ile miałyście wizyt przed transferem na cyklu naturalnym? Ja na pewno będę robić testy owu. Mam w tym wprawę, więc raczej powinnam wiedzieć dokładnie kiedy będzie owulacja. I czy w dzień owu muszę być w klinice, żeby lekarz ją potwierdził? Czy on potrafi na podstawię usg określić kiedy była?
U mnie od około 8-10 dc wizyty co 2-3 dni, żeby dokładnie określić kiedy owulacja. W dzień owulacji USG wieczorem czy już pękł.

Mam pytanie do dziewczyn w zaawansowanej ciąży. Do którego tygodnia ciąży brałyście progesteron? Ja już nie jestem pod opieką lekarza z kliniki, a na kartce mam rozpisane do 15 tygodnia tabl. dopochwowe, a potem od 15 tyg. 2 x progesterone besins i chyba do końca ciąży bo nic nie pisze i tak się zastanawiam po co mam to brać.. Myślałam, że się pozbędę w końcu tego progesteronu, jak wykształci się łożysko.
Ja brałam do 16 tc

Ja brałam do 16 tc
Brałaś do końca 16 tygodnia? A potem już totalnie nic nie brałaś? , nawet duphastonu o niskiej dawce? Powiem Ci, że ja nawet nie wiem, jaki mam progesteron, badałam tylko w 7 czy 8 tygodniu, a potem dałam sobie spokój. Mam dość kłucia się.

Na razie jestem spokojna. Bierzemy dwa przebadane 5.2.2 i 5.1.2. Jestem po dwóch transferach gdzie były cb. Teraz trochę nowych zaleceń. Ciężko tryskac optymizmem gdy już przeżyło się poronienie i dwie cb ( zreszta przecież sama wiesz jak jest) ale staram się :) na pewno nie zaszkodzi jak będę wierzyć, że się uda :)
Trzymam kciuki 😘✊ bądź dobrej myśli, później jest większy stres 🙈

Brałaś do końca 16 tygodnia? A potem już totalnie nic nie brałaś? , nawet duphastonu o niskiej dawce? Powiem Ci, że ja nawet nie wiem, jaki mam progesteron, badałam tylko w 7 czy 8 tygodniu, a potem dałam sobie spokój. Mam dość kłucia się.
Ja brałam do 16tc duphaston a później luteinę dopochwowo

reklama
Na początku ciąży brałam luteinę podjęzykową i dopochwową w łącznej dawce 1200 mg plus estrofem 3x1. Z estrofemu zeszłam w całości w 12 tc a od 12 do końca 16 tc stopniowo schodziłam z luteiny. I jak zaczełam 17 tc to nie brałam już nic

Do góry