Właśnie czytałam o tym kilka artykułów. Ale jazda! Nie ogarniam jeszcze tyle nazw i numerków i literek dotyczących ocen z poszczególnych etapów.Ale fragmentacja blastomerów w zarodku to inny temat, niż w nasieniu.
Dojdziesz do tego jak już będą zarodki :-)
reklama
Tu masz cykl artykułów, w każdym jest cos istotnego o ivf :-)Właśnie czytałam o tym kilka artykułów. Ale jazda! Nie ogarniam jeszcze tyle nazw i numerków i literek dotyczących ocen z poszczególnych etapów.
Fragmentacje nasienia masz na mysli?A jaka fragmentacja ? Na drugą dobę to od 2 do 4 blastomerów. U was czynnik męski? Bo jeżeli jest 9 teraz to będzie jakaś piękna blastocysta, albo wszystkie dojdą do blastki :-) u mnie tak było. Te co się zaplodnily były blastkami, wiec kochana zakasuj rękawy i szykuj pokoje dla dzieci
Czy jakas inna fragmentacje zarodkow o ktorej nie wiem???
Aaaa widzisz a ja moge juz w drugim dniu poznac fragmentacje zarodka???Ale fragmentacja blastomerów w zarodku to inny temat, niż w nasieniu.
eij
Fanka BB :)
A ja mam 4.1.1 i 4.1.2 w brzuszkuO śliczna :-) takie dwie 4.1.1 już leżą i nie chcą spac.. trzymam kciuki
Ja tez byłam u JędrzejczakaNa polnej w Poznaniu? Koleżankę prowadził Profesor Jędrzejczak , była bardzo zadowolona. Ja osobiście tam nie bylam
Ja u prof. Jędrzejczaka. A ty?Na polnej w Poznaniu? Koleżankę prowadził Profesor Jędrzejczak , była bardzo zadowolona. Ja osobiście tam nie bylam
A jaka ta fragmentacja moze byc?? Od 2 do 4 tak?Ale fragmentacja blastomerów w zarodku to inny temat, niż w nasieniu.
Czy to ze maja 5 komorek i 4 komorki to to oznacza tę fragmentację?
(5 x 5komórkowy zarodek – idealny stan zarodków w drugim dniu)
(4 x 4komórkowe zarodki - idealny stan zarodków w drugim dniu)
Jest tu cos o fragmentacji?
Mnie prof. Jędrzejczak a Ciebie?Cześć, mało się odzywam. Czy któraś z was miała in vitro na polnej ? Kto was prowadził ?☺
reklama
Marzę o takichO śliczna :-) takie dwie 4.1.1 już leżą i nie chcą spac.. trzymam kciuki
Podziel się: