reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nov.um i dr. Zam.ora.
Czeka się na niego długo ale warto.
Z pierwszą stymulacja zapisałam się do pierwszej lekarki która była dostępna. 5 transferow klapa. Zero zmian przy kolejnych transferach, ja ja musiałam prosić żeby coś zmieniała.
Druga stymulacja u dr. Z i świeży transfer zakończony sukcesem (dodam że pierwszy z zaleceniami docenta, więc w tym też coś na pewno jest)
Dr specyficzny, ale sprytny jak cholera. Ma dużo pomysłów, widać że zna się na swoim fachu
Dziękuję bardzo za opinie Przekaże [emoji106][emoji106][emoji106]

reklama
Ja też płakałam, ale mój mąż na początku nie ogarnął, że to będzie problem. Dla niego wynik 2% był dobry 🙈 bo tylko 2 % mniej niż norma. Tym bardziej, że poszedł do urologa na usg jader i urolog twierdził że wyniki nasienia super. Ja już wtedy długo siedziałam na staraczkach i wiedziałam, że jest bardzo źle. Potem moj ginekolog to potwierdził.

My już nawet rozmawialiśmy o dawcy nasienia, bo mam taki charakter, że muszę rozważyć wszystkie opcje.
Pamiętam jak zaczęłam się udzielać na staraczkach i czytałam, że dziewczynom wychodzą złe wyniki. Wydawało mi się, że ja temu nie podołam i się załamie, a okazało się, że jakoś dałam radę, więc może teraz też tak będzie. Nie wierzę, że uda się za pierwszym razem, ale mam nadzieję, że starczy nam pieniędzy na kolejne próby🙂
Też ci życzę żeby się udało!!! W końcu musi!
Wiem ile zależy od dobrego lekarza, jak mój poszedł na wizytę po badaniu nasienia, to ten mu powiedział że ja przesadzam że luz że trochę go podleczą i za po roku będzie ciąża naturalna. Że żona przesadza jakie kariotypy, jakie in vitro w ogóle.

Ile ja tego wina czerwonego wypiłam na endometrium[emoji1][emoji1] i uważam, że na serio działa. Monitoring potwierdzał to wielokrotnie [emoji846]
Oj ja normalnie uwielbiam czerwone wino ale ostatnio już walczyłam ze sobą żeby je w siebie wlewac [emoji41]Zdecydowanie działa! I każdy lekarz mi je zalecał [emoji6]

Matko ile nowych dziewczyn przybyło w tak krótkim czasie 🙈 - gdybym w tym osobiście nie siedziała nigdy bym nie pomyślała ze tyle z nas się leczy , walczy z niepłodnością i tyle par podchodzi do in vitro 😱.

zyczę Wam wszystkim powodzenia 💪
Dużo sił , cierpliwości i wiary 🥰 - Warto !!

a tak z innej beczki: co z Tobą kochana @miętowa25 ??? 😘

@Szyszka99 szyszunia co Tam u Ciebie ? Nic się nie odzywasz ? Mam nadzieje ze wszystko dobrze i pięknie sobie tyjesz 🥰
Wiesz już kto zamieszkał w brzuszku ? 😍
Kochana ja juz jestem weteranka ale niestety po pojawieniu sie dziecka człowiek juz nie ma czasu na forum przynajmniej moje pochłania 100% mojego czasu 🤦🏻‍♀️ Im starsze tym gorzej Hehehe moja ma juz prawie 2 lata. 10 miesięcy po porodzie podeszłam jeszcze raz ale sie nie udało podejrzewam ze dlatego ze karmiłam piersią miałam podejsc po 3 miesiącach znowu ale jak zaczęła chodzić to jestem tak zajechana ze narazie sobie odpuściłam kolejne 😆 moze jak pójdzie do przedszkola ale przyjaciółka teraz wlasnie chce podejsc w Warszawie wiec dlatego pytałam o klinikę bo myslalam o invicta i nie wiem czy to dobry pomysł zeby jej podpowiedzieć

Ja dopóki nie znalazłam tego forum myślałam, że niepłodność to nie jest problem aż tylu par. Wydawało mi się, że jesteśmy z mężem z tymi sami. Miałam depresję. Ale teraz jest mi o wiele lżej [emoji846] Fajnie, że ktoś oprócz męża cię wesprze i pocieszy i ochrzani jak będzie trzeba. My nikomu nie mówimy o in vitro.
Myślałam tak samo że przecież wszyscy na około mają dzieci a tylko my się tyle staramy i nic, dopiero to forum pokazało mi ile dziewczyn walczy z niepłodnością My przy pierwszej stymulacji też nikomu nie mówiliśmy że podchodzimy do in vitro ale teraz już parę osób wie i jest trochę łatwiej bo zawsze można się wygadać i wiesz że ktoś oprócz męża Cię wesprze [emoji16][emoji16][emoji16] Ja Ci życzę żebyś szybko zaszła w ciążę [emoji110][emoji110][emoji110]

Kochana ja juz jestem weteranka ale niestety po pojawieniu sie dziecka człowiek juz nie ma czasu na forum przynajmniej moje pochłania 100% mojego czasu 🤦🏻‍♀️ Im starsze tym gorzej Hehehe moja ma juz prawie 2 lata. 10 miesięcy po porodzie podeszłam jeszcze raz ale sie nie udało podejrzewam ze dlatego ze karmiłam piersią miałam podejsc po 3 miesiącach znowu ale jak zaczęła chodzić to jestem tak zajechana ze narazie sobie odpuściłam kolejne 😆 moze jak pójdzie do przedszkola ale przyjaciółka teraz wlasnie chce podejsc w Warszawie wiec dlatego pytałam o klinikę bo myslalam o invicta i nie wiem czy to dobry pomysł zeby jej podpowiedzieć
Nie wiem czy w waw obecnie nie najlepszy pomysl inv.icta
Lub jesli ma kase poklady nieskonczone N ovum

Dziewczyny mam wyniki genetyki! 5 d 6 zarodków prawidłowe. Ten cykl jeszcze czekamy a w kolejnym o ile dobrze pójdzie to transfer. Dajcie znać czy już się mogę jakoś do tego przygotowywać? Coś brać/jeść/pić? Czegoś unikać?
Super wynik [emoji16][emoji16][emoji16] Gratuluję [emoji16][emoji16][emoji16] Możesz pić wino czerwone wytrawne na poprawę endometrium [emoji2960][emoji2960][emoji2960]

reklama
Ojjjj wyobrażam to sobie 🙈😂
Nam pozostało z 6 , 5 zarodków 😍 . 1 w brzuszku i akurat mnie śturka 😍 i nie wyobrażam sobie jeszcze choć po jednego nie wrócić 😍 i nie dać rodzeństwa mojemu bąblowi 💪.
Plany są takie zeby podejść do kolejnego transferu jak dzidziuś będzie miał przynajmniej pół roku 😍 - ale co z tego wyniknie i co napisze nam los to się okaże ❤️😜.
Ja w Krakowie w macierzyństwie podchodziłam wiec nie pomogę 😜 jeśli chodzi o klinikę w Warszawie 😉.

Do góry