reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pięknie [emoji3531] najważniejsze że wszystko w porządku [emoji3590]
Hej! Hej!
Jestem już po jutrzejszej wizycie w klinice [emoji3526] Dziś nie tylko widziałam ale i słyszałam bijące serduszko. Wszystko zostało zbadane i nie ma żadnych nieprawidłowości, ciąża rozwija się prawidłowo [emoji846] A co lekarz to inne opinie, ten powiedział, że plamienia we wszesnej ciąży bardzo często występują i jeśli są kontrolowane to nie ma się czym martwić. Chyba dopiero dziś do mnie dotarło, że nie ma co sobie już wkręcać czarnych scenariuszy, tylko czas zacząć się powoli cieszyć [emoji3526] Dziękuję Wam, że byłyście ze mną w tych kiepskich dla mnie chwilach [emoji8][emoji8][emoji8] Kochane jesteście [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Dziękuję za każdą poradę, za każde dobre słowo, wsparcie i pomoc [emoji3590]

No właśnie mieliśmy jedne na początku czerwca i wtedy zawalił mi się świat bo wyszło czarno na białym dlaczego nie mogę zajść. Wiele zer....morfo 0, ruch postępowy a 0. Tylko ilość duża.
To Twoja reakcja jest zrozumiała... Miałam to samo, ale wiem z doświadczenia, że nic dobrego z tego nie wynika. Musisz jakoś delikatnie porozmawiać z partnerem, że jest to ważne, i że musi o siebie zadbać... Wiadomo, że nie można popadać w paranoje, myślę że od zjedzenia raz na jakiś czas czegoś nie zdrowego świat się nie zawali :) Rozumiem, że podchodzicie do in vitro?

Cudowna wiadomość[emoji3531] Widzisz, mówiłam, że nie zawsze krwawienia oznaczają coś złego :) Trzymajcie się[emoji110]
Hej! Hej!
Jestem już po jutrzejszej wizycie w klinice [emoji3526] Dziś nie tylko widziałam ale i słyszałam bijące serduszko. Wszystko zostało zbadane i nie ma żadnych nieprawidłowości, ciąża rozwija się prawidłowo [emoji846] A co lekarz to inne opinie, ten powiedział, że plamienia we wszesnej ciąży bardzo często występują i jeśli są kontrolowane to nie ma się czym martwić. Chyba dopiero dziś do mnie dotarło, że nie ma co sobie już wkręcać czarnych scenariuszy, tylko czas zacząć się powoli cieszyć [emoji3526] Dziękuję Wam, że byłyście ze mną w tych kiepskich dla mnie chwilach [emoji8][emoji8][emoji8] Kochane jesteście [emoji3590][emoji3590][emoji3590] Dziękuję za każdą poradę, za każde dobre słowo, wsparcie i pomoc [emoji3590]

Mieszkamy zagranica w Anglii, tutaj jeżeli się kwalifikujesz Twoj wniosek trafia do komisji i oni decydują ile sesji moze zostać Ci przyznane ( od jednej do trzech prób za darmo). My podchodzimy do IVF w jednej z najstarszych klinik w całym UK i w mieście w którym urodziło się pierwsze dziecko poczęte za pomocą IVF ❤️❤️❤️

Ooo, ja też w UK 😊 A gdzie podchodziłas do Invitro??

Niestety jest jak jest. Cieszę się, ze udało się się i mamy przyznane te trzy próby za darmo fajne jest tez to ze moje mrozaczki mogą sobie siedzieć i czekac w zamrażarce do 10 lat i tez nie muszę płacić za to. Opieka super narazie nie narzekam.

Ale super... Ja mialam tylko jedna refundowana próbę i sie ciesze ze sie udało bo jakbym miała płacić to poprostu nie byłoby mnie stać...
I mrozaczki niestety mogą sobie czekać tylko 3 lata a mam ich az 5 😢

to jedziemy kochana na takim samym wózku,widzę ,że jesteś z Poznania,my też tam się leczymy,w In......med.
Tak z Poznania. Wiesz co my do tej pory chodziismy do bociana. Teraz jestem zapisana do tej kliniki co Ty ale w Warszawie. Jedna z dziewczyn doradzała że tam jest dobrze. O tej poznańskiej placówce nic nie słyszałam niestety.
No jedziemy dlatego Ci tak kibicuję ❤❤️

reklama
Dziewczyny proszę o radę. Robiłam pakiet badań na trombofilię. Czynnik v, czynnik II, mthfr i PAI-1, wszystko prawidłowe oprócz Pai-1 wyszedł 4G układ heterozygotyczny. Wiecie może co to oznacza? Jakiś problem muszę coś brać?

Do góry