reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny muszę się przyznać, że zrobiłam kolejną 4 stymulację i jestem załamana. Lekarka tu w UK mnie namówiła na kolejną próbę z nasieniem męża, bo się poprawiło. Powiedziała, że warto zawalczyć. Wszystko było pięknie, dostałam nawet swój wymarzony double trigger. Pobrano 12 komórek, 7 dojrzałych i pierwszy raz wszystkie się zaplodniły.
A potem szlag wszystko trafił i przestały się poprawnie rozwijać. Wszystkie były opóźnione już przed 3 dniem i oczywiście żadna nie dotrwała do blastki. Załamałam się kompletnie, bo powiedzieli, że to ewidentnie wina moich komórek.
Nawet tona najdroższych suplementów i mega zdrowa dieta nic nie da w moim wieku.
4 pełne stymulacje, tona zastrzyków, punkcje i miałam z tego tylko 2 zarodki w tym jeden mega słaby.
Ku.rwa jakie to niesprawiedliwe.
Miałam robić w Polsce stymulację ostatniej szansy z dawcą... już nie ma sensu. Już nic nie ma sensu oprócz AZ a już chyba i tego nie chcę.
In vitro mnie pokonało 😞
Przytulam Cie bardzo mocno, kurde ciężkie to wszytko i niesprawiedliwe.

reklama
Ja ostatnio gdzieś czytałam, że niedługo matki około 40-stki to tak jak kiedyś matki ok 30-stki. Granica wieku się ciągle przesuwa, i już nie wspomnę że coraz więcej kobiet ma po prostu problemy z zajściem a w naszym chorym kraju nic się z tym nie robi🤦. Ja zaczęłam starania ok 30-stki i nie z własnego wyboru będę 38-letnia matką 🤦.Jak można nie zauważyć takiego problemu jak niepłodność 🤦
Jak ja rodziłam dzieci to była na dyżurze fantastyczna położna. Opowiadała że na 40te urodziny od męża chciała dziecko. I sobie je urodzila. Nie patrzyła na wiek.
O kuwa, to ja mniej 😂🤡🤡. No nic nie mądrzeje z wiekiem, nic😂
To ja się zatrzymałam na 16 🙃

Kasia Figura - 42
Kasia Skrzynecka - 41
Justyna Steczkowska - 41
Małgorzata Kożuchowska - 43
Małgorzata Rozenek - 42
Anna Korcz - 42
Kasia Glinka - 43
Katarzyna Warnke - 42
Weronika Marczuk - 49
One w tym wieku urodziły dziecko ❤️❤️❤️. Głowa do góry, nie jesteś sama ❤️
O, i zapomniałam o dziewczynie u mnie w pracy, urodziła w wieku 42 lat 😜. Właśnie jest na macierzyńskim 😜
Zapomnialas o mnie,46 i za miesiac rodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😉 i jestem z tego mega dumna,ze mam taki zajebisty organizm.👍

reklama
Do góry