reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas czynnik męski, spora fragmentacja, mała ilość plemników i bardzo słaba morfologia, parametrów dokładnych Ci nie podam bo nie już pamiętam, przy inv. Braliśmy dodatkowo metodę IMSI.
I witaminy dały radę poprawić? Oby i nam pomogły a czy to wam lekarz zlecił czy sama takie suplementy skomponowałaś?

reklama
Jako że nie mam żadnych objawów to umówiłam się z lekarzem z kliniki, że w środę powtarzam hcg. Jeśli będzie spadać, to znowu 3-4 dni i powtorka. jeśli będzie rosnąć to szpital. Przygotował mi wszystkie dokumenty w razie alarmowej jazdy do szpitala. Ale w szpitalu I tak poproszę o zrobienie usg zanim coś zrobią. Ale skoro ciazy nie widać a wg kalkulatora jest 7t4d to nie ma co liczyć na coś innego.

Co do poprawy nasienia to u nas wygląda na to ze zdał egzamin profertill. Pierwszy raz po 9 latach coś się ruszyło. Poza tym profesor z mojej kliniki mówi, że bardzo ważne jest regularne przytulanko. Tak dla dobrych pływaków to powinno sie ich puszczać co 2-3 dni przez min 3 msc przed oddaniem nasienia.

Tej teorii o regularnym seksie nie słyszałam. Ale nam to nie pomogło bo my kochamy się co dwa dni od zawsze. Minimum 4 razy w tygodniu.
U nas też nic nie pomogło, ale warto próbować. Suplementy i antyoksydanty, np. 1 szklanke soku pomidorowego dziennie.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki[emoji3531] na szczęście z dzidzią jest wszystko dobrze, jeszcze tylko muszę poczekać na wyniki testu pappa.. Ale lekarz powiedział, że z usg wszystko jak najbardziej ok. Tak strasznie się bałam przed wizytą, że szok[emoji2356] Wszystkim Wam życzę powodzenia! [emoji18]
No to super wiadomość 😃 to możesz już odetchnąć trochę... A co do stresu, to wiem dobrze jaki to stres... Jak czekalam na badania prenatalne to trzęsły mi się ręce, przerzucałam nogę na nogę, kręciłam się po korytarzu 😔a obok mnie 2 dziewczyny w zaawansowanej ciąży siedziały ze stoickim spokojem i czytały coś w tel.

Witajcie dziewczyny.
Nie wiem czy pamiętacie moją historię, ale pisałam niedawno, że po wyniku testu pappa wyszło mi wysokie ryzyko trisomii 13- 1:97. Zrobialam test NIGTY Pro i czekamy na zdrową dziewczynkę :) Byłam jeszcze u dwóch innych bardzo dobrych ginekologow i oboje potwierdzili, że usg jest prawidłowe plus wyniki Nifty więc mogę spać spokojnie. Nawet nie wiecie jaką poczulam ulgę i kamień spadł mi z serca. Termin porodu 12 styczeń :)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które trzymały za mnie kciuki i jeszcze raz dziękuję za wsparcie ❤.

Hej kochane. Miłego dnia wam wszystkim życzę.
Ja po wizycie w klinice mam potwierdzenie cp. Mam się zgłosić do szpitala, bo pęcherzyk jest bardzo blisko prawego jajnika a beta choc powoli to nadal rosnie. Mam się zgłosić do szpitala. Czy któraś z was może mi podpowiedzieć jak to wygląda technicznie? Tzn jak zrobią mi laparoskopię to od razu do domu puszczają czy jeszcze trzymają? A sama laparo jest robiona w znieczuleniu? Jeśli tak to jakim? Ja po usłyszeniu o laserowym nacinaniu jajowodu prawie zemdlałam i nie pamiętam szczegółów. Poratuje któraś?
Przykro mi 🥺🥺🥺

Witajcie dziewczyny.
Nie wiem czy pamiętacie moją historię, ale pisałam niedawno, że po wyniku testu pappa wyszło mi wysokie ryzyko trisomii 13- 1:97. Zrobialam test NIGTY Pro i czekamy na zdrową dziewczynkę :) Byłam jeszcze u dwóch innych bardzo dobrych ginekologow i oboje potwierdzili, że usg jest prawidłowe plus wyniki Nifty więc mogę spać spokojnie. Nawet nie wiecie jaką poczulam ulgę i kamień spadł mi z serca. Termin porodu 12 styczeń :)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które trzymały za mnie kciuki i jeszcze raz dziękuję za wsparcie ❤.
No i super, kolejna księżniczka się urodzi 😃 właśnie dzisiaj pisałam, że ciągle słyszę o córeczkach w brzuchu, że zarodki płci żeńskiej są silniejsze od męskiej hehe. To spokojnej ciąży. A ten test pappa jest do luftu ... Ja od razu celowałam w nifty pro

Hej kochane. Miłego dnia wam wszystkim życzę.
Ja po wizycie w klinice mam potwierdzenie cp. Mam się zgłosić do szpitala, bo pęcherzyk jest bardzo blisko prawego jajnika a beta choc powoli to nadal rosnie. Mam się zgłosić do szpitala. Czy któraś z was może mi podpowiedzieć jak to wygląda technicznie? Tzn jak zrobią mi laparoskopię to od razu do domu puszczają czy jeszcze trzymają? A sama laparo jest robiona w znieczuleniu? Jeśli tak to jakim? Ja po usłyszeniu o laserowym nacinaniu jajowodu prawie zemdlałam i nie pamiętam szczegółów. Poratuje któraś?
Cześć, bardzo mi przykro 😔😔😔 ja miałam cp jajowodową i miałam usuwaną laparaskopowo w znieczuleniu ogólnym.. byłam w szpitalu 6 dni, zabieg mialam we wtorek to mnie w sobotę wypuścili.. długo dosyć ale nie miałam żadnych komplikacji niby ale inne dziewczyny też tak trzymali.. nie bój się, po zabiegu trochę boli brzuch ale ja w sumie po tygodniu od wyjścia ze szpitala wróciłam do formy fizycznej..

Witajcie dziewczyny.
A jaki miałaś wynik testu nifty, jaki tam był stosunek trisomii 13?

Tak wiem, ja już 6 lat szukałam przyczyny tego ze nie mogę zajść w ciąże myśleliśmy ze partner (dziecko mam z innym) ale ma super plemniki, wszystko wyszło przy laparoskopii miałam mega dużo zrostów jeden jajowod jak określił lekarz jest „zmiażdżony” drugi w 5% pracuje wiec lekarz nie owijał w bawełnę tylko powiedział ze nie zgadza się na kolejne operacje tylko in vitro trochę się podlamalalam ale powiedział ze u mnie to 95% szans bo oprócz tych jajowodów wszystko w porządku. A może ktoś robił in vitro we Wrocławiu poleci klinikę i lekarza ? Jaki koszt calkowity ?
Hej. Ja mam niedrożne jajowody i również mam już 9 letniego Syna. Pierwszy raz przystąpiliśmy do invitro w marcu. Mąż super wyniki nasienia. Ja z dobrymi wynikami bez innych chorób. Podane dwa zarodki próba nie udana🥺. Przystąpiłam do drugiej próby 14 lipca (punkcja) transfer 17 lipca. Jutro mam zrobić wyniki Bety i będę wiedziała czy się powiodło. Myślę że wpływ ma wiele czynników na które my same często nie mamy niestety 🤷

reklama
Dzięki babeczki za wsparcie. Sama nie wiem kiedy mam iść do szpitala. Dr w klinice mówił, że czasem tak ciąże same się przestają rozwijać i problem się rozwiązuje. Ale ja czuję się jak tykająca bomba. Każde kłucie w boku to dla mnie stres. Dr mówił że póki nie mam objawów mogę to monitorować poprzez betę. Ale z drugiej strony zastanawiam się co lepsze. Czekać czy iść do szpitala. Boje się ewentualnych konsekwencji, że jak będę czekać do coś rzeczywiście pęknie i będzie krwotok wewn. I dopiero będzie problem. A z drugiej strony mam teraz taki kocioł w pracy że nie mogę sobie pozwolić nawet na 5 minut wolnego. 😭

No ale po raz pierwszy od 9 lat co się ruszyło...
Jak masz niedużą bete to ponoć ryzyko pęknięcia jest dużo mniejsze... Ja miałam prawie 13000 jak się kładłam w szpitalu 😐 na Twoim miejscu poszłabym jak najszybciej, po co ryzykować, tak to usuną i szybciej wrócisz do zdrowia 😗

Do góry