reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane. Miłego dnia wam wszystkim życzę.
Ja po wizycie w klinice mam potwierdzenie cp. Mam się zgłosić do szpitala, bo pęcherzyk jest bardzo blisko prawego jajnika a beta choc powoli to nadal rosnie. Mam się zgłosić do szpitala. Czy któraś z was może mi podpowiedzieć jak to wygląda technicznie? Tzn jak zrobią mi laparoskopię to od razu do domu puszczają czy jeszcze trzymają? A sama laparo jest robiona w znieczuleniu? Jeśli tak to jakim? Ja po usłyszeniu o laserowym nacinaniu jajowodu prawie zemdlałam i nie pamiętam szczegółów. Poratuje któraś?
Ja nie miałam ale moje koleżanki pisały że tego samego dnia na pewno nie wychodziły a dopiero następnego po obchodzie lekarza i miały narkozę.

reklama
Dzięki babeczki za wsparcie. Sama nie wiem kiedy mam iść do szpitala. Dr w klinice mówił, że czasem tak ciąże same się przestają rozwijać i problem się rozwiązuje. Ale ja czuję się jak tykająca bomba. Każde kłucie w boku to dla mnie stres. Dr mówił że póki nie mam objawów mogę to monitorować poprzez betę. Ale z drugiej strony zastanawiam się co lepsze. Czekać czy iść do szpitala. Boje się ewentualnych konsekwencji, że jak będę czekać do coś rzeczywiście pęknie i będzie krwotok wewn. I dopiero będzie problem. A z drugiej strony mam teraz taki kocioł w pracy że nie mogę sobie pozwolić nawet na 5 minut wolnego. 😭

No ale po raz pierwszy od 9 lat co się ruszyło...
Przykro mi kochana 😓

Nie. W żadnym wypadku. Nam on obniżył parametry, ale też nie drastycznie. Może na Twojego inaczej zadziała. Zwłaszcza, że jest polecany.
Wiesz co wcześniej brał proxeed plus i mówił że lepszy był. O proxeed słyszałam lepsze opinie. Spróbujemy do niego wrócić. Tak czy siak suple to jedno i masz rację na każdego inaczej działają. Ciekawe jak będzie u nas.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki[emoji3531] na szczęście z dzidzią jest wszystko dobrze, jeszcze tylko muszę poczekać na wyniki testu pappa.. Ale lekarz powiedział, że z usg wszystko jak najbardziej ok. Tak strasznie się bałam przed wizytą, że szok[emoji2356] Wszystkim Wam życzę powodzenia! [emoji18]

Dziewczyny jeśli chodzi o in vitro i leczenie niepłodności w Poznaniu to którą klinikę polecacie?
Do tej pory tylko kilka badań miałam i byłam w bocianie u dr Babik ale podobno od tego miesiąca już tam nie pracuje.

Dziewczyny czy cos radzicie na poprawę nasienia męża? Jakieś witaminy bierze fertilman plus cynk selen maca i czarnuszka. Morfo 0, ruch a 0 fraentacja 48 pomocy
Supramen- mój mąż brał też miał kiepskie wyniki i po nich poprawiły się wyniki o 40 %, do tego Wit E i kwas foliowy.

Strasznie mi przykro. Miałam nadzieję, że beta jednak zacznie spadać, bo wyobrażam sobie jaki to stres, nerwy i strach. Nie wiem co mam Ci poradzić. To bardzo straszne 😭

Kiedyś myślałam że cb to coś strasznego, ale cp.

Kochana dużo siły Ci życzę. Nie o taki scenariusz walczymy.

Kurcze... żal mi, że takie rzeczy musimy przeżywać.
Jako że nie mam żadnych objawów to umówiłam się z lekarzem z kliniki, że w środę powtarzam hcg. Jeśli będzie spadać, to znowu 3-4 dni i powtorka. jeśli będzie rosnąć to szpital. Przygotował mi wszystkie dokumenty w razie alarmowej jazdy do szpitala. Ale w szpitalu I tak poproszę o zrobienie usg zanim coś zrobią. Ale skoro ciazy nie widać a wg kalkulatora jest 7t4d to nie ma co liczyć na coś innego.

Co do poprawy nasienia to u nas wygląda na to ze zdał egzamin profertill. Pierwszy raz po 9 latach coś się ruszyło. Poza tym profesor z mojej kliniki mówi, że bardzo ważne jest regularne przytulanko. Tak dla dobrych pływaków to powinno sie ich puszczać co 2-3 dni przez min 3 msc przed oddaniem nasienia.

Gratulacje!!! To bardzo poprawiliscie wyniki!!! ??? Brawo. A jeśli mogę spytać z jakich startowaliscie i na jakie poprawiliscie i co u was w ogóle było do poprawy?
U nas czynnik męski, spora fragmentacja, mała ilość plemników i bardzo słaba morfologia, parametrów dokładnych Ci nie podam bo nie już pamiętam, przy inv. Braliśmy dodatkowo metodę IMSI.

reklama
Do góry