reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny ja już po wizycie. Jest tylko 6 widocznych pęcherzyków, w czwartek monitoring lekarz mówił, że punkcja raczej w poniedzialek, czy to nie jest późno?Jeden miał juz ok 13 mm,mowil se rosną tsk jak powinny.Lekarz mówił ze mało pęcherzyków, a ja na to ,że ważne żeby były dobre.
A dziś który dzień stymulacji? 6 to już jest dobrze bo liczy się jakość a nie ilość [emoji123][emoji123][emoji123]

reklama
Jak masz niedużą bete to ponoć ryzyko pęknięcia jest dużo mniejsze... Ja miałam prawie 13000 jak się kładłam w szpitalu 😐 na Twoim miejscu poszłabym jak najszybciej, po co ryzykować, tak to usuną i szybciej wrócisz do zdrowia 😗
Też jestem tego zdania, poszłabym od razu do szpitala, nawet jak się zmniejszy beta to organizm samoisnie raczej nie wydali zarodka ... Szkoda czasu, pieniędzy na kolejne bety, wizyty u lekarza, no i jest jakieś ryzyko, że może się coś wydarzyć..

No to super wiadomość [emoji2] to możesz już odetchnąć trochę... A co do stresu, to wiem dobrze jaki to stres... Jak czekalam na badania prenatalne to trzęsły mi się ręce, przerzucałam nogę na nogę, kręciłam się po korytarzu [emoji17]a obok mnie 2 dziewczyny w zaawansowanej ciąży siedziały ze stoickim spokojem i czytały coś w tel.
No dokładnie, trochę, nie wiem na jak długo wystarczy mi dzisiejsze zapewnienie lekarza,że jest wszystko dobrze. Ale będę się starała myśleć pozytywnie[emoji18]

Tej teorii o regularnym seksie nie słyszałam. Ale nam to nie pomogło bo my kochamy się co dwa dni od zawsze. Minimum 4 razy w tygodniu.
U nas też nic nie pomogło, ale warto próbować. Suplementy i antyoksydanty, np. 1 szklanke soku pomidorowego dziennie.
Tak mój pije sok pomidorowy codziennie to fajna radą i też ją słyszałam od kilku osób którym się udało poprawić nasienie.

reklama
Do góry