reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a w tych stymulacjach udało się mieć zarodek do transferu?Wiem,wiem,że jakość,to samo powiedziałam lekarzowi,bo mówił ,że mało pęcherzyków.
Ja w obu stymulacjach miałam po 3 pęcherzyki z czego dwie dobre komórki. Za jednym i drugim razem dwie zapłodnione i dwie transferowane. Liczy się jakoś a nie ilość. Ja bym była szczęśliwa nawet z dwóch a i jedna bym nie pogardziła. Wystarczy jeden dobry zarodek aby było szczęście.

reklama
a w tych stymulacjach udało się mieć zarodek do transferu?Wiem,wiem,że jakość,to samo powiedziałam lekarzowi,bo mówił ,że mało pęcherzyków.
Stymulacja maj, 4 pęcherzyki - 2 dojrzałe, zaplodnione, do 3cieh doby rozwój ok potem zwolniły i zatrzymały się na moruli..Także nie było nic do transferu. Stymulacja lipiec 6 pęcherzyków - 5 dojrzałych i zapłodnionych, do 3ciej dpby wszystkie 5 ok a do blastki dotrwały 3.. 4AA I 4AB.. Pierwszą zabrałam w grudniu i jestem w 34tc.. Jak widzisz podobna ilość a rezultaty w obu stymulacjach skrajnie inne

Dziewczyny czy któraś z was też miała niewiele pęcherzyków w stymulacji?
Ja w mojej ostatniej stymulacji miałam tylko 5 pęcherzyków. Biłam się z myślami czy nie zrezygnować, bo to miała być już moja ostatnia stymulacja i nie chciałam tego zmarnować. Ale zaryzykowałam i te 5 pęcherzyków okazało się być dojrzałymi komórkami. 4 się prawidłowo zaplodnily, podano mi 2, 3-dniowe zarodki a resztę chodowano do blastki, ale nie dotrwały. Właśnie zaczynam 10 tydzień ciąży 😊. Jeden zarodek postanowił ze mną zostać i oby nie zmienił zdania ❤️

Ja w obu stymulacjach miałam po 3 pęcherzyki z czego dwie dobre komórki. Za jednym i drugim razem dwie zapłodnione i dwie transferowane. Liczy się jakoś a nie ilość. Ja bym była szczęśliwa nawet z dwóch a i jedna bym nie pogardziła. Wystarczy jeden dobry zarodek aby było szczęście.
Tak kochana,dokładnie,liczy się jakość,bo co z tego jak bym miała 20 ,a żadna by nie dała zarodka

Ja w mojej ostatniej stymulacji miałam tylko 5 pęcherzyków. Biłam się z myślami czy nie zrezygnować, bo to miała być już moja ostatnia stymulacja i nie chciałam tegorocznej zmarnować. Ale zaryzykowałam i te 5 pęcherzyków okazało się być dojrzałymi komórkami. 4 się prawidłowo zaplodnily, podano mi 2, 3-dniowe zarodki a resztę chodowano do blastki, ale nie dotrwały. Właśnie zaczynam 10 tydzień ciąży 😊. Jeden zarodek postanowił ze mną zostać i oby nie zmienił zdania ❤️
To są super wiadomości,tego mi było trzeba,hi hi.🥰🥰

Cześć dziewczyny , z rok się nie odzywałam może 🙈 w pierwszej stymulacji miałam ledwo 2 komórki z czego nie nadawały się do zapłodnienia ( tak dla przypomnienia ) teraz miałam kolejna stymulację po półtorej roku , było 8 pęcherzyków , 7 komórek . Dwie odpadły i 5 zostało zapłodnionych . Wytrwały 4 z czego tylko 2 zostały blastkami 5 dniowymi. We wtorek tydzień temu miałam świeży transfer 1 zarodka . Dzisiaj jest 6 doba i zaczął pobolewac mnie brzuch ;( jak na okres . Bete mam zrobić 9 dnia po transferze czyli w czwartek . Jestescie doświadczone , czy jest sens robić Wcześniej bete ? Sikaniec negatywny

Cześć dziewczyny , z rok się nie odzywałam może [emoji85] w pierwszej stymulacji miałam ledwo 2 komórki z czego nie nadawały się do zapłodnienia ( tak dla przypomnienia ) teraz miałam kolejna stymulację po półtorej roku , było 8 pęcherzyków , 7 komórek . Dwie odpadły i 5 zostało zapłodnionych . Wytrwały 4 z czego tylko 2 zostały blastkami 5 dniowymi. We wtorek tydzień temu miałam świeży transfer 1 zarodka . Dzisiaj jest 6 doba i zaczął pobolewac mnie brzuch ;( jak na okres . Bete mam zrobić 9 dnia po transferze czyli w czwartek . Jestescie doświadczone , czy jest sens robić Wcześniej bete ? Sikaniec negatywny
Hej,
Już możesz śmiało zrobić betę.
Trzymam kciuki [emoji3590]

reklama
Cześć dziewczyny , z rok się nie odzywałam może 🙈 w pierwszej stymulacji miałam ledwo 2 komórki z czego nie nadawały się do zapłodnienia ( tak dla przypomnienia ) teraz miałam kolejna stymulację po półtorej roku , było 8 pęcherzyków , 7 komórek . Dwie odpadły i 5 zostało zapłodnionych . Wytrwały 4 z czego tylko 2 zostały blastkami 5 dniowymi. We wtorek tydzień temu miałam świeży transfer 1 zarodka . Dzisiaj jest 6 doba i zaczął pobolewac mnie brzuch ;( jak na okres . Bete mam zrobić 9 dnia po transferze czyli w czwartek . Jestescie doświadczone , czy jest sens robić Wcześniej bete ? Sikaniec negatywny
Może być za szybko zrobiony test,musisz poczekać jeszcze ,żeby był miarodajny.Trzymam mocno kciuki,żeby na teście pojawiły się dwie kreseczki 🥰 ✊

Do góry