reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oh Kochana pamiętam Cię i bardzo kibicowałam. Mam nadzieję, że kolejny transfer będzie już tym, który spełni wasze marzenia.

Na pytanie nie odpowiem, bo się niestety na tym nie znam.

Super że walczysz i ode mnie masz ogromne kciuki!
No widzę że się nie poddajesz i walczysz😁obyśmy wszystkie się doczekały...

Bardzo mi przykro, że znowu się nie udało 💔💔💔
Skoro lekarka coś zasugerowała to raczej bym to robiła. Przy tylu niepowodzeniach trzeba szukać gdzie leży problem bo implantacja jest a potem coś się dzieje.
Powodzenia, oby 2 pozostałe śnieżynki przyniosły upragnione ciąże ✊😘
No właśnie przy 3 na 3 transferach beta ruszyla...ja po kilku laparoskopiach i ciąży pozamacicznej bez jednego jajowodu. Więc może chodzi o te zrosty... ☹️

Właśnie wyszłam z wizyty i jestem załamana mam sporo pęcherzyków ale nie chcą rosnąć od ostatniej wizyty w poniedziałek podrosły o 2-3mm którąś z Was tak miała? To już 10ds i końca nie widać nawet nie wiadomo kiedy punkcji mogę się spodziewać [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] jestem już strasznie zmęczona ta stymulacja [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Już sama nie wiem czego mogę się spodziewać po tej stymulacji [emoji3064][emoji3064][emoji3064][emoji3064]

Właśnie wyszłam z wizyty i jestem załamana mam sporo pęcherzyków ale nie chcą rosnąć od ostatniej wizyty w poniedziałek podrosły o 2-3mm którąś z Was tak miała? To już 10ds i końca nie widać nawet nie wiadomo kiedy punkcji mogę się spodziewać [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] jestem już strasznie zmęczona ta stymulacja [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Już sama nie wiem czego mogę się spodziewać po tej stymulacji [emoji3064][emoji3064][emoji3064][emoji3064]
A lekarz co na to? To Twoja pierwsza stymulacja? Może leki nieodpowiednie, albo w zbyt małej dawce. Lekarz ma na to jakieś wytłumaczenie?

Hej Dziewczyny,

Co mnie dzisiaj spotkało, nawet nie wiem jak to opisać.

2 tygodnie temu (6tc) miałam wizytę, widziałam ❤ bijące, potwierdzili mi jeden zarodek i wyznaczyli datę porodu i odesłali już do innego lekarza. Czytając forum i widząc różne wpisy nie chałam jeszcze szukać docelowego ginekologa, więc umówiłam się na wizytę z jednym ginem z kliniki.

Dzisiaj idę radośnie na wizytę, a Pani ginekolog mówi, że widzi 3 pęcherzyki i żadnego ❤ Ja płaczę, mówię jak to przecież ja je widziałam i to bardzo, bardzo dokładnie, a ona mi mówi, że z tego jednego gdzie było serce mogły się nagle zrobić 2 😲🤔
Ja się pytam ale jak to jest w ogóle możliwe, to się wydaje mega dziwne. I ja chcę zobaczyć ❤, które już widziałam, a nie czarne dziury 😭😭😭

Czy Wy coś z tego rozumiecie? Ja jestem załamana, wyniki hormonów z dzisiaj beta 128 000, prog 61, est 1500.
Błagam piszcie, że jestem w ciąży i wszytsko bedzie dobrze 😭😭

Ostatnia edycja:
A lekarz co na to? To Twoja pierwsza stymulacja? Może leki nieodpowiednie, albo w zbyt małej dawce. Lekarz ma na to jakieś wytłumaczenie?
To moja 2 stymulacja ale pierwszą miałam trzy lata temu i byłam stymulowana innymi lekami wtedy i tak mogłam zapłodnić tylko 6 komórek więc tak byłam prowadzona żeby nie było zbyt dużo pęcherzyków ale jakiś szybciej rosły [emoji17][emoji17][emoji17] Lekarz twierdzi że dobrze odpowiedziałem na stymulację bo mamy dużo pęcherzyków jakieś 12 na obu jajnikach i że potrzebują więcej czasu żeby urosnąć ale ile to jeszcze może potrwać bo ja już mam po mały dość [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] A jak długo trwała Twoja stymulacja bo Ty to miałaś bardzo dużo komórek jak dobrze kojarzę?

To moja 2 stymulacja ale pierwszą miałam trzy lata temu i byłam stymulowana innymi lekami wtedy i tak mogłam zapłodnić tylko 6 komórek więc tak byłam prowadzona żeby nie było zbyt dużo pęcherzyków ale jakiś szybciej rosły [emoji17][emoji17][emoji17] Lekarz twierdzi że dobrze odpowiedziałem na stymulację bo mamy dużo pęcherzyków jakieś 12 na obu jajnikach i że potrzebują więcej czasu żeby urosnąć ale ile to jeszcze może potrwać bo ja już mam po mały dość [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] A jak długo trwała Twoja stymulacja bo Ty to miałaś bardzo dużo komórek jak dobrze kojarzę?
Moja stymulacja trwała 10 dni, przyjmowałam rano Gonapeptyl a wieczorem Menopur 150. Miałam 22 pęcherzyki

reklama
Kochana rób co lekarz mów, cierpliwości , moja stymulacja trwała 4,5 tygodnia , w pierwszych tygodniach stymulacji pęcherzyki nie rosły w ogóle , dopiero poźniej zaczęły , wiem że to męczące , ale warto się poświęcić prawda?! Głowa do góry, będzie dobrze 😘

Do góry