reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny,

Co mnie dzisiaj spotkało, nawet nie wiem jak to opisać.

2 tygodnie temu (6tc) miałam wizytę, widziałam ❤ bijące, potwierdzili mi jeden zarodek i wyznaczyli datę porodu i odesłali już do innego lekarza. Czytając forum i widząc różne wpisy nie chałam jeszcze szukać docelowego ginekologa, więc umówiłam się na wizytę z jednym ginem z kliniki.

Dzisiaj idę radośnie na wizytę, a Pani ginekolog mówi, że widzi 3 pęcherzyki i żadnego ❤ Ja płaczę, mówię jak to przecież ja je widziałam i to bardzo, bardzo dokładnie, a ona mi mówi, że z tego jednego gdzie było serce mogły się nagle zrobić 2 😲🤔
Ja się pytam ale jak to jest w ogóle możliwe, to się wydaje mega dziwne. I ja chcę zobaczyć ❤, które już widziałam, a nie czarne dziury 😭😭😭

Czy Wy coś z tego rozumiecie? Ja jestem załamana, wyniki hormonów z dzisiaj beta 128 000, prog 61, est 1500.
Błagam piszcie, że jestem w ciąży i wszytsko bedzie dobrze 😭😭
Jprd co to za akcja. Umawiaj się szybko do ginekologa z dobrym usg albo jedź na IP. Tam ci zrobią na cito.
Trzymam kciuki ,by było wszystko dobrze nie raz tutaj akcję dziwne się zdarzały. Dawaj znać.

reklama
Super 🥰
Ja mam prenatalne 26 lipca i już mam nerwy troszkę i tak jak mówisz dopiero chyba po prenatalnych i zakończonym 1 trymestrze troszkę dychniemy 😜. Trzymam kciuki za dalsza nudną ciąże ✊🏻✊🏻🥰
Powiem Ci ze faktycznie trochę mi nerwy zeszły, ale w poniedziałek jak dostanę wyniki i będzie wszystko ok to już w ogóle mam nadzieję, że odetchnę z ulgą :) również trzymam kciuki za Twoja ciąże :)

Mój mózg tego nie ogarnia, jak to zrobiły się dwa ? a to serduszko gdzie? nie kumam, nie możesz pójść do poprzedniego lekarza na usg? Dziwne gadanie pani doktor zwłaszcza jak już widziałaś serce dziecka, a poza tym to chyba w 8tc nie powstaje kolejny pęcherzyk płodowy z tego co mi wiadomo, kiedy wyniki hormonów??
Już mam,

Beta 128000
Prog 61
Esradiol 1500

Na piątek mam wizytę z poprzednim lekarzem. Mam wszystkie objawy ciąży, nie wiem co mam myśleć.

To moja 2 stymulacja ale pierwszą miałam trzy lata temu i byłam stymulowana innymi lekami wtedy i tak mogłam zapłodnić tylko 6 komórek więc tak byłam prowadzona żeby nie było zbyt dużo pęcherzyków ale jakiś szybciej rosły [emoji17][emoji17][emoji17] Lekarz twierdzi że dobrze odpowiedziałem na stymulację bo mamy dużo pęcherzyków jakieś 12 na obu jajnikach i że potrzebują więcej czasu żeby urosnąć ale ile to jeszcze może potrwać bo ja już mam po mały dość [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] A jak długo trwała Twoja stymulacja bo Ty to miałaś bardzo dużo komórek jak dobrze kojarzę?
Najwidoczniej jesteś z tych co się ciężko stymulacją ale to nic złego. Ja zawsze też mam długo i punkcja w 14 lub 15 dc.
Najważniejsze bh komórki były dojrzałe !!

5 tygodni przyjmowałam leki do stymulacji ? Jak dobrze kojarzę to u Ciebie zakończyło się to ciążą?
tak tak , ja najpierw dostałam diphereline i pewnie to ona tak zadziałała że pęcherzyki w ogóle nie rosły , przez 10dni stymulacji nic a nic , nawet mysleliśmy z lekarzem że mi jajnik już wygasł i trzeba będzie komórkę dawczyni, ale potem już było ok 😁

Jprd co to za akcja. Umawiaj się szybko do ginekologa z dobrym usg albo jedź na IP. Tam ci zrobią na cito.
Trzymam kciuki ,by było wszystko dobrze nie raz tutaj akcję dziwne się zdarzały. Dawaj znać.
Ja tej Pani w ogóle nie rozumiałam, wszystko co mówiła jakby nie trzymało się kupy, przed gabinetem był mąż, poprosiłam Panią dr żeby to wszystko jeszcze raz powiedziała, bo ja może ze stresu nie rozumiem ale mój mąż wyszedł on niej tak samo blady i jego rozum też tego nie ogarnął. W piątek mam wizytę z poprzednim lekarzem.

Wiesz co... Mi też powoli dojrzewały, moje amh 4 i lekarz wystartował z niską dawką leku, na pierwszej wizycie powiedział, że trochę rosną za wolno i trzeba podkręcić śrubę, przedłużył stymulację i finalnie 22 komórki i 15 dojrzałych...takze musisz uzbroić się w cierpliwość [emoji8]
Właśnie cierpliwości to mi zawsze brakowało [emoji2957][emoji2957][emoji2957][emoji2957] dobrze że mogę się Was poradzić bo już chciałam przekreślić ta stymulację na straty ale skoro czasami tak się zdarza to może i u mnie jeszcze będzie dobrze

reklama
Hej Dziewczyny,

Co mnie dzisiaj spotkało, nawet nie wiem jak to opisać.

2 tygodnie temu (6tc) miałam wizytę, widziałam [emoji173] bijące, potwierdzili mi jeden zarodek i wyznaczyli datę porodu i odesłali już do innego lekarza. Czytając forum i widząc różne wpisy nie chałam jeszcze szukać docelowego ginekologa, więc umówiłam się na wizytę z jednym ginem z kliniki.

Dzisiaj idę radośnie na wizytę, a Pani ginekolog mówi, że widzi 3 pęcherzyki i żadnego [emoji173] Ja płaczę, mówię jak to przecież ja je widziałam i to bardzo, bardzo dokładnie, a ona mi mówi, że z tego jednego gdzie było serce mogły się nagle zrobić 2 [emoji44][emoji848]
Ja się pytam ale jak to jest w ogóle możliwe, to się wydaje mega dziwne. I ja chcę zobaczyć [emoji173], które już widziałam, a nie czarne dziury [emoji24][emoji24][emoji24]

Czy Wy coś z tego rozumiecie? Ja jestem załamana, wyniki hormonów z dzisiaj beta 128 000, prog 61, est 1500.
Błagam piszcie, że jestem w ciąży i wszytsko bedzie dobrze [emoji24][emoji24]
Koniecznie skonsultuje to z innym lekarzem ...

Do góry