reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tyle że u mnie pierwsza ciąża w ogóle się nie rozwinęła, do 9tc nie było serca, a wtedy nie miałam encortonu dlatego jakoś to połączyłam. Zresztą w szpitalu zapytam tak czy siak o te badania
W razie czego zrobisz takie badania w testy dna.
Ja ostatnio robiłam tylko trzeba materiał zabezpieczyć;(. Strasznie mk przykro💔

reklama
N

Za pierwszym razem badałam. Zdrowe. 5.1.1 brak implantacji. Potem nie badałam ze względów finansowych. Podawałam po 2, poronienie zawsze około 8 tygodnia. Po 2 nieudanym podstawowe badania immunologiczne, nic nie wyszło. Więc za ciosem dalej i takie same sytuację albo brak implantacji albo poronienie.
Na razie planu brak bo trochę opadłam z sił. Byłam u prof. Malinowskiego w Łodzi zlecił mi I mężowi badania za około 5 tyś. Na wyniki czekam długo, po drodze profesor ma urlop. Jakiś plan się pewnie wykroi po wynikach.
Więc trochę korzystam z okazji i się dopieszczam na różne sposoby 😄. Ty u Paśnika byłaś jakie badania ?? I coś wyszło? Co mówił?
O kurde to wiele zrobilas…
Bylam i dal mi accofil i encorton
Brak kirow implantacyjnych… pcos, slabe komorki pewnie. Zawsze slabe zarodki

No I niestety po mojej ciąży. Beta spadła o połowę. Także pewnie ciąża biochemiczna była. :-( :( Jak nie wierzę w błąd lab więc znowu lipa.
Przykro mi bardzo!😥😥😥 miałam to samo za pierwszym razem. Teraz już nie liczę na cud jednak, bo wczoraj zrobiłam betę sprawdzić czy wzrosła i w stosunku do soboty spadla o 3 tys😭 z 29800 na 26900. Wiec to serduszko co wczoraj widzialam, albo chcialam je widziec, albo juz powoli zanika😭

Mam nadzieję, że nie będę musiała badac pozostałej 4
emoji6.png
oczywiście kochana i tego Tobie życzę 😘 i w ogóle cudownie że były wszystkie ok. chodziło mi o statystyki z ilości poprawnych zarodków ze stymulacji ;)

Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze nie piłam tego wina. Myślisz że mogę je wypić po punkcji jak będę miała 3 dni transferu codziennie nie więcej niż 200 gram czy lepiej w ogóle?
Po punkcji to spokojnie możesz się napić, jak będziesz miała ochotę to nawet więcej 😁 choć ponoć z tym winem to mit😅 Po punkcji dostałam też estrofem, jedną tabletkę. U mnie endometrium też było bez szału, tak 9 mm w dniu transferu, wszystko się udało i od razu ciąża. Teraz na sztucznym cyklu endometrium zdecydowanie lepiej i szybciej rośnie. W 10 DC miałam już 11 mm, lekarz zmniejszył dawki estrofemu i transfer będę miała w 17 DC.

Po punkcji to spokojnie możesz się napić, jak będziesz miała ochotę to nawet więcej 😁 choć ponoć z tym winem to mit😅 Po punkcji dostałam też estrofem, jedną tabletkę. U mnie endometrium też było bez szału, tak 9 mm w dniu transferu, wszystko się udało i od razu ciąża. Teraz na sztucznym cyklu endometrium zdecydowanie lepiej i szybciej rośnie. W 10 DC miałam już 11 mm, lekarz zmniejszył dawki estrofemu i transfer będę miała w 17 DC.
W marcu w nieudany transferze miałam endometrium 10 mm i wina nie piłam ale tyle się tu odczytałam ze po tej punkcji będę miała trzy dni to chyba się skuszę😁😁😁No zobaczymy jutro co tam będzie. Liczę chociaż na 3 pęcherzyki i jedna dobra komórkę. Marże chociaż o tej jednej. Moja druga stymulacja i na pewno ostatnia wice chciałabym żeby ten transfer się odbył ❤️

reklama
Do góry