reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Accofil też miałam ale tylko przed transferem i 2 zastrzyki po transferze
Bardzo Ci współczuję ...ciężko napisać coś sensownego ...[emoji174][emoji174][emoji174]
Trzymaj się jakoś [emoji26][emoji26]duzo siły Ci życzę [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
A acofill też brałaś ?

Trzymam kciuki z całego serca ✊✊✊✊✊ może te plamienia oznaczają że się udało ?🤔🤔🤔 Oby tak było ✊✊✊❤️
Ja przyjmuję sporo progesteronu i domięśniowo i dopochwowo 3 tydzień już..może organizm mi siada + nerwy. Na instrukcji, którą dostałam po transfsrze mam napisane, że mogę doświadczyć plamień od 7 do 11 dpt. Jutro się dowiem. Dziś stąd zmykam, bo czuję że psychiatryk już blisko 😅😆

Tez mam taka nadzieje, ale z jakiegos powodu wpisal 21-23.. A nie wybaczylabym sobie jakbym zrobila bez zapytania a później by sie okazalo, ze zle i sobie zaszkodzilam i musze czekac dlugo.
Ale powiem Ci, ze tak opadlam z checi na cokolwiek :(
A jak Wy sie w ogole czulyscie po tym zabiegu? Bo ja tak mysle, ze jak już tam bym jechala to moze bysmy na weekend zostali w wawie. Myslicie, ze dam rade? Czy bardzo boli i nie da sie spacerowac?
Ja po histeroskopi czułam się bardzo dobrze ale u mnie skończyło się na diagnostyce bo nic nie znaleźli i nic nie usuwali Ja myślę że ten jeden dzień nie ma znaczenia [emoji1745][emoji1745][emoji1745] a wycieczka jak najbardziej Ci się należy [emoji3][emoji3][emoji3]

dzień dobry ❤️ dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
Dobrze wiedzieć, że nie przechodzi się tego samemu :*
dzieci nie mamy, 5 transfer, 3 procedury, słabe zarodki - ani jeden z 3 nie zaimplantować się.
Nie wiem co jest nie tak. Poza genetycznym badaniem zarodków mamy wszystko zrobione.
Sprawdzę dziś jakie są te leukocyty i wyśle wynik do Pasnika żeby sie wypowiedział.
Do klinik juz straciłam zaufanie i nie wiem czy nie moment na granice.
Po każdej procedurze czuje nie jak worek treningowy i to przegrany.
Zaczynam myśleć ze skoro natura mówi nie, to może trzeba posłuchać?

nie wiem czy sprobujemy,
nie wiem czy badać zarodki czy nie, którą klinikę i lekarza wybrać.
Dlaczego nikt nas nie leczy szeroko tylko o wszystko trzeba dbac samemu. I jeszcze prosić się o diagnostykę za miliony.
wczoraj rozmawiałam z koleżanka - była przerażona jaka mam wiedzę w temacie.
po co mam ją ja, skoro tyle kasy idzie do kieszeni lekarzy? za co?
naprawde nie wiem co dalej

sciskam Was

OGROMNE kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty/bety NIECH SIĘ UDA!
Kochana , łącze się z Tobą w bólu ,;(. Sama po 3 stymulacjach, 5 transferów podane 7 zarodków i brzydko pisząc dupa ;(

Bądź dzielna, powodzenia 🍀
Gratuluje kochana ❤️❤️❤️❤️ nudnej i cudownej ciąży ❤️❤️❤️❤️ mam nadzieję że teraz już wszystko będzie pięknie u Ciebie( chodzi mi o sytuację z mężem, niech lata przy was i dba mamusie i maleństwo ) ❤️✊✊✊✊ ja dopiero wstałam 🙈 nocki mam i poszłam spać z nerwów ( mam dziś ta biopsję , i jakieś wahania nastroju ... Co chwilę to płacze to się śmieje .... Częściej płacze z nerwów bo to badanie i jeszcze czekam na wyniki Kir ... Dobija mnie to 🤦 😭😭😭😭😭) 10 minut przed twoja wiadomością .... A ile jaja zniosłam ... Kurde można by całe wojsko wykarmić 😜🤣🤣🤣🤣 Kurdeeee no ale się cieszę ❤️❤️❤️❤️ idę się myć i lecę na badania 😭😭😭😭 trzymaj kciuki żebym nie zwiała 🙈

Dziewczyny, pytanie mam co do picia wina. Jestem na protokole krótkim dzisiaj 6 dzień Menopur jutro 8dc i podgląd. Pisaliście dużo o piciu wina i poprawie endometrium....czy te wino to po punkcji się pije do transferu (u mnie około 3 dni bo mam transfer w tym samym cyklu) czy już teraz przed punkcja mogę je pić?Nie wpływa to na jakość komórek?

reklama
Na Twoim miejscu zrobiłabym badania genetyczne płodu... Mam na koncie 2 poronienia, za pierwszym razem poroniłam niebawem po odstawieniu estrofemu i byłam pewna, że przez to... Za drugim razem o poronieniu dowiedziałam się na badaniach prenatalnych.. Zrobiłam badania genetyczne, wyszła Trisomia 21. Gdyby nie to badanie to pchalabym się w immunologię, teraz przynajmniej wiem na czym stoję, w poszukiwaniu zdrowego zarodka
popieram. @KarolaJ Na tym etapie to często właśnie jest to kwestia wady gen. Też tak miałam. Pech po prostu niestety, bo to zazwyczaj wady spontaniczne. ech😣
Moje pierwsze poronienie też było wcześnie. Przełom 6/7 tygodnia. Betę miałam ładną, nie zwiastujacą takiego obrotu sprawy.. i tu bach, krwawienie.... Jak ostatnio rozmawiałam z embriolog to powiedziała mi coś zaskakującego, że ok 50 %par oddających zarodki do padania pgs, ma je wszystkie wadliwe. Szok 😲 u pozostałej połowy najczęściej dobrych genetycznie jest trochę mniej niż połowa, choć zdarza się oczywiście, że ponad 50 %jest poprawnych ale takich par jest mniej
to jest prawda. u nas na 5 poprawne byly 3. Ty nie mialas pgs prawda? może to jest droga kolejnym razem.
Kurde to my chyba w osobnej grupie jesteśmy bo na 4 przebadane wszystkie były zdrowe
emoji848.png
Ale badałaś te najlepsze morfologicznie. Pytanie jak reszta.

Do góry