Ja siw nie dalam dotknac mezowi od wrzesnia zeszlego rokuNajpierw lekarz nie pozwolil,pozniej oboje sie balismy,a teraz jestem w pologu.I ZERO ale to ZERO checi na seksCoś ty . Ja się nie bzykalam już ponad miesiąc i wcale o tym nie myślę . Na razie i tak strach, ale no kurde, chciałabym mieć pociąg
reklama
Riddikulus
Fanka BB :)
Ja sie szczepiłam 30 kwietnia, druga dawką 28 maja, transfer 21 czerwca i zanosi się że się udało. U mnie w klinice mówili że to nie ma wpływu. Ale mówili szczepić się szczepionką mrna.Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie męczą... No więc umówiłam się na szczepienie na ta szczepionkę ta jedno dawkowa... Transfer najszybciej będę miała gdzieś wrzesień, październik... Szczepić się??? Kurde mialam się nie szczepić ale chce wyjechać za granicę i tylko zaszczepieni ponoć mogą teście mnie męczą żeby się zaszczepić nim w ciąży nie jestem itp... No i uległam szczepię się... Ale powiedzieć mi proszę wracając do pytania ile trzeba odczekać co do transferu...
Orchidea33
Mi powiedzial lekarz ze chcialby, zebym odczekala min miesiac do transferu. Inna lekarka mowila, ze min 2 tyg. Wiec u Ciebie na pewno wystarczy jak teraz bedziesz sie szczepic a transfer we wrzesniuDziewczyny powiedzcie mi bo mnie męczą... No więc umówiłam się na szczepienie na ta szczepionkę ta jedno dawkowa... Transfer najszybciej będę miała gdzieś wrzesień, październik... Szczepić się??? Kurde mialam się nie szczepić ale chce wyjechać za granicę i tylko zaszczepieni ponoć mogą teście mnie męczą żeby się zaszczepić nim w ciąży nie jestem itp... No i uległam szczepię się... Ale powiedzieć mi proszę wracając do pytania ile trzeba odczekać co do transferu...
JestemMama!
Szczepienie mam zaplanowane na za 2 tygodnie dopiero... Moj mąż dla pewności zadzwoni jutro do lekarza z kliniki upewnić się... Kurdeee noo ja nie chce się ogólnie szczepić ale jak już muszę to ta jedno dawkowa wolę... Ale jak będę musiała to z dwoma dawkami to wybiorę ja... Niech będzie... Najważniejsze że głowy spokojne będąMi powiedzial lekarz ze chcialby, zebym odczekala min miesiac do transferu. Inna lekarka mowila, ze min 2 tyg. Wiec u Ciebie na pewno wystarczy jak teraz bedziesz sie szczepic a transfer we wrzesniu
Tagitagi
@miętowa25 Super wynik
Teraz czekamy na piękne zarodki ... Musi być dobrze trzeba wierzyć ...i trzymamy za same mercedesy
Teraz czekamy na piękne zarodki ... Musi być dobrze trzeba wierzyć ...i trzymamy za same mercedesy
Tagitagi
@Brakujemiwiary kochana ja mam druga szczepionkę już w środę - Pfizer
Szczep się szczep kochana jeszcze masz czas...to może razem będziemy mieć transfer taka mama cicha nadzieję
Szczep się szczep kochana jeszcze masz czas...to może razem będziemy mieć transfer taka mama cicha nadzieję
nieagatka
Ej, przeciez to dla dziecka.Tak to oczywiste ale jednak hm psychicznie słabo... Przynajmniej mi...
Ja wiem, ze ja jestem dziwna, moglabym zyc bez seksu, ale mozecie byc blisko bez stosunku, nie? A jak już będzie można to sobie odbijecie...
nieagatka
A ja myślę, ze u nas jest najlepiej [emoji16]Bez dwóch zdań w Polsce jest prościej. Ja w US jestem dopiero 2 lata i uczę się nadal tego systemu i nie wszystko rozumiem. Jednak nie oszukujmy się opieka zdrowotna w US jest na dużo wyższym poziomie więc coś za coś. Nawet poród, zawsze prywatna sala, mąż śpi z Tobą w sali, praktycznie każda dziewczyna bierze znieczulenie zewnątrzoponowe. W Pl prywatne sale to chyba można mieć tylko w Medicover za niemałe pieniądze?
Na nfz mam dość szybki dostęp do pediatry czy lekarza ogólnego. Ze specjalistami gorzej, ale terminy o niebo lepsze niz w pl. A ze to mi nie odpowiada to place dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne (prywatne). 50e miesięcznie, nieograniczony dostep do specjalistów, porod w prywatnym szpitalu, pogotowie pediatryczne itp.
reklama
Orchidea33
A no to i tak spokojnie sie wyrobisz. Nawet dwoma dawkami bo oni teraz po 21 dniach szczepiaSzczepienie mam zaplanowane na za 2 tygodnie dopiero... Moj mąż dla pewności zadzwoni jutro do lekarza z kliniki upewnić się... Kurdeee noo ja nie chce się ogólnie szczepić ale jak już muszę to ta jedno dawkowa wolę... Ale jak będę musiała to z dwoma dawkami to wybiorę ja... Niech będzie... Najważniejsze że głowy spokojne będą
Ja tez sie zdecydowałam na szczepienie, zeby miec tez głowę spokojniejsza.. ale ja pfizera wybrałam.
Podziel się: