reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie męczą... No więc umówiłam się na szczepienie na ta szczepionkę ta jedno dawkowa... Transfer najszybciej będę miała gdzieś wrzesień, październik... Szczepić się??? Kurde mialam się nie szczepić ale chce wyjechać za granicę i tylko zaszczepieni ponoć mogą😖😖😖 teście mnie męczą żeby się zaszczepić nim w ciąży nie jestem itp... No i uległam szczepię się... Ale powiedzieć mi proszę wracając do pytania ile trzeba odczekać co do transferu...
Ja sie szczepiłam 30 kwietnia, druga dawką 28 maja, transfer 21 czerwca i zanosi się że się udało. U mnie w klinice mówili że to nie ma wpływu. Ale mówili szczepić się szczepionką mrna.

Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie męczą... No więc umówiłam się na szczepienie na ta szczepionkę ta jedno dawkowa... Transfer najszybciej będę miała gdzieś wrzesień, październik... Szczepić się??? Kurde mialam się nie szczepić ale chce wyjechać za granicę i tylko zaszczepieni ponoć mogą😖😖😖 teście mnie męczą żeby się zaszczepić nim w ciąży nie jestem itp... No i uległam szczepię się... Ale powiedzieć mi proszę wracając do pytania ile trzeba odczekać co do transferu...
Mi powiedzial lekarz ze chcialby, zebym odczekala min miesiac do transferu. Inna lekarka mowila, ze min 2 tyg. Wiec u Ciebie na pewno wystarczy jak teraz bedziesz sie szczepic a transfer we wrzesniu

Mi powiedzial lekarz ze chcialby, zebym odczekala min miesiac do transferu. Inna lekarka mowila, ze min 2 tyg. Wiec u Ciebie na pewno wystarczy jak teraz bedziesz sie szczepic a transfer we wrzesniu
Szczepienie mam zaplanowane na za 2 tygodnie dopiero... Moj mąż dla pewności zadzwoni jutro do lekarza z kliniki upewnić się... Kurdeee noo ja nie chce się ogólnie szczepić ale jak już muszę to ta jedno dawkowa wolę... Ale jak będę musiała to z dwoma dawkami to wybiorę ja... Niech będzie... Najważniejsze że głowy spokojne będą 😉

Bez dwóch zdań w Polsce jest prościej. Ja w US jestem dopiero 2 lata i uczę się nadal tego systemu i nie wszystko rozumiem. Jednak nie oszukujmy się opieka zdrowotna w US jest na dużo wyższym poziomie więc coś za coś. Nawet poród, zawsze prywatna sala, mąż śpi z Tobą w sali, praktycznie każda dziewczyna bierze znieczulenie zewnątrzoponowe. W Pl prywatne sale to chyba można mieć tylko w Medicover za niemałe pieniądze?
A ja myślę, ze u nas jest najlepiej [emoji16]
Na nfz mam dość szybki dostęp do pediatry czy lekarza ogólnego. Ze specjalistami gorzej, ale terminy o niebo lepsze niz w pl. A ze to mi nie odpowiada to place dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne (prywatne). 50e miesięcznie, nieograniczony dostep do specjalistów, porod w prywatnym szpitalu, pogotowie pediatryczne itp.

reklama
Szczepienie mam zaplanowane na za 2 tygodnie dopiero... Moj mąż dla pewności zadzwoni jutro do lekarza z kliniki upewnić się... Kurdeee noo ja nie chce się ogólnie szczepić ale jak już muszę to ta jedno dawkowa wolę... Ale jak będę musiała to z dwoma dawkami to wybiorę ja... Niech będzie... Najważniejsze że głowy spokojne będą 😉
A no to i tak spokojnie sie wyrobisz. Nawet dwoma dawkami bo oni teraz po 21 dniach szczepia ;)
Ja tez sie zdecydowałam na szczepienie, zeby miec tez głowę spokojniejsza.. ale ja pfizera wybrałam.

Do góry