reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Coś ty 😜. Ja się nie bzykalam już ponad miesiąc i wcale o tym nie myślę 🤷. Na razie i tak strach, ale no kurde, chciałabym mieć pociąg 🤷
Mnie w ciąży ciągle infekcje łapał albo bóle albo skurcze więc ciągle był zakaz a jak można było tak mi było z brzuchem niewygodnie, że nawet mi się już nie chciało za bardzo i mój mąż stwierdził, że jakoś średnio go kręci seks z ciężarną więc mało było, dopiero teraz 6tygodni po porodzie coś tam zaczęliśmy.

Gratulacje I w końcu zobaczysz jakie my tu rozterki przeżywałyśmy, ale obyś miała nudy. I coś czuję, że będzie chłopak 🙂 ja też się czułam dobrze, sporadycznie łapały mnie wieczorem mdłości.

reklama
I się poryczalam 😭😭🙈 tak bardzo się cieszę że w końcu się udało @fredka84 że nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy ( ja sama sobie nie zdaje że można się tak cieszyć z czyjejś ciąży 🙈) zasłużyłaś ... Właśnie na spokojnie doczytałam twoje posty ( byłam w klinice na badaniu Kirow i później szybkie zakupy w IKEA 😍😍) pomysl sobie że taka mała rączka będzie Cię trzymać całe życie ❤️ już nie jesteście z plackiem sami , już wasze małe szczęście jest z wami ❤️

Załączniki

• IMG_20210705_170633.jpg
    IMG_20210705_170633.jpg
    893,7 KB · Wyświetleń: 104
Jestem po punkcji. Udało się pobrać 12 kumulusów ❤ jak na mnie to 200% normy. Teraz czekać do weekendu ile się uda miec z tego zarodków i jak dr powiedzial że ze 4 tyg i będziemy wiedzieć co do transferu i kiedy.
Pierwszy raz jakis lekarz wspomniał o transferze w moim przypadku... 🥰🥰
Zostalo sie modlić o dużo zarodków do badania🙏🙏🙏
Czemu mówisz, że jak na Ciebie to dużo? Miałaś jakieś problemy ze stymulacją?
12 komórek to mnóstwo szans! Będzie dobrze!

Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi [emoji28]. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu [emoji28].
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana [emoji23]. Po sufitach nie lazilam [emoji12]
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki [emoji3590].
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl[emoji1751][emoji1751][emoji1751]. Dwa tygodnie temu 1400[emoji1751]. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała [emoji23]
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała [emoji12]
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Wspaniała wiadomość gratulacje [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Jestem po punkcji. Udało się pobrać 12 kumulusów [emoji173] jak na mnie to 200% normy. Teraz czekać do weekendu ile się uda miec z tego zarodków i jak dr powiedzial że ze 4 tyg i będziemy wiedzieć co do transferu i kiedy.
Pierwszy raz jakis lekarz wspomniał o transferze w moim przypadku... [emoji3059][emoji3059]
Zostalo sie modlić o dużo zarodków do badania[emoji120][emoji120][emoji120]
Super wynik[emoji3][emoji3][emoji3] Teraz Wielkie kciuki za jak największą ilość zarodków [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] A za chwilę będę trzymać kciuki za udany transfer [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Chyba tylko ja jestem taka głupia, że mam non stop ochotę, co ze mną nie tak? 😑 A też od 4 czerwca od transferu jak nie dłużej NIC... W ogóle słabo się czuję psychicznie bo brakuje mi tak cieleśnie męża... Ale wiem, że przez tego krwiaka to długo jeszcze nie dojdzie do zbliżenia...
Teraz najważniejsze jest aby z dzieckiem było ok.

Do góry