reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

pierwsza była od 3dc - menopur 300x3 dni, menopur 225 -kolejne 4 dni i od 4ds luteina 3x100mg, w drugiej bardzo podobnie bo od 2dc i dawki podobne Ale jeden dzień dłużej. Na koniec byl 2x gonapeptyl Daily.
Tym razem zaczęłam stymulację w fazie lutealnej. Najpierw anty i w 29dc ( dzien przed krwawieniem) zaczęłam 4dni x 300 menopur + gonal f 75 , 3 dni x 225 menopur i od tej pory luteina 3x50mg i kolejne 3 dni x 300 menopur, 1 dzień 225 menopur I ovitrelle. Cała stymulacja anty 27 dni plus 11 dni zastrzykow.

Więc i czas stymulacji inny niż zawsze, dawki, i doszedł gonal I ovitrelle. Czas pokaże jak to zadzialalo. Poki co jest progres w ilości kumulusow.
Dziękuję za taką precyzyjną odpowiedź. Pytałam w jaki inny sposób możnaby mnie stymulować, to pani doktor powiedziała mi tylko, że nie wie, czy jest możliwe wystymulowania mnie na więcej. Ale ja miałam o połowę mniejsza dawkę. Może też ten długi protokół by mi pomógł.

reklama
Mi lekarka w klinice mówiła, że nawet w ciąży mogę się szczepić, więc przed transferem tym bardziej. Ja się będę w 2 trymestrze szczepić, ale tylko pfizerem, ewentualnie moderna jeszcze wchodzi w grę
Szczepienie mam zaplanowane na za 2 tygodnie dopiero... Moj mąż dla pewności zadzwoni jutro do lekarza z kliniki upewnić się... Kurdeee noo ja nie chce się ogólnie szczepić ale jak już muszę to ta jedno dawkowa wolę... Ale jak będę musiała to z dwoma dawkami to wybiorę ja... Niech będzie... Najważniejsze że głowy spokojne będą [emoji6]

Dziękuję za taką precyzyjną odpowiedź. Pytałam w jaki inny sposób możnaby mnie stymulować, to pani doktor powiedziała mi tylko, że nie wie, czy jest możliwe wystymulowania mnie na więcej. Ale ja miałam o połowę mniejsza dawkę. Może też ten długi protokół by mi pomógł.
Jesli nie mialas dlugiego protokolu to ja bym sprobowala. U mnie po długim protokole bylo wiecej komorek i byly lepszej jakosci

Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie męczą... No więc umówiłam się na szczepienie na ta szczepionkę ta jedno dawkowa... Transfer najszybciej będę miała gdzieś wrzesień, październik... Szczepić się??? Kurde mialam się nie szczepić ale chce wyjechać za granicę i tylko zaszczepieni ponoć mogą[emoji37][emoji37][emoji37] teście mnie męczą żeby się zaszczepić nim w ciąży nie jestem itp... No i uległam szczepię się... Ale powiedzieć mi proszę wracając do pytania ile trzeba odczekać co do transferu...
+/- miesiąc

Ej, przeciez to dla dziecka.
Ja wiem, ze ja jestem dziwna, moglabym zyc bez seksu, ale mozecie byc blisko bez stosunku, nie? A jak już będzie można to sobie odbijecie...
No Ty jesteś zupelnie normalna, to raczej ze mną jest coś nie tak. Przez to zaleganie w domu czuje się niekobieca i jakaś taka bezużyteczna? Sama nie wiem. Jakiś posępny humor mam... mam wrażenie że ten seks byłby jakiś zbawienny i poczułabym się lepiej ale może mi się wydaje bo zawsze w naszym życiu ten seks byl obecny. Oczywiście, nie zrobię nic przez co mojemu maluchowi mogłoby się coś stać to nie wchodzi w grę... bardzo pragnelam dziecka i to się nie zmieniło. Z całego serca chce aby urodziło się całe i zdrowe a moje zachcianki są w tym momencie mało ważne. I tak jesteśmy blisko bez seksu, mąż nie naciska, wspiera, pociesza, przytula, całuje brzuchol, kocha najbardziej na świecie bo ja to czuje ale no dużo siedzi w głowie... ze mną już tak jest, że ciągle mi czegoś brakuje, jak to mam to znajduje milion innych rzeczy których nie mam 🙄 podsumowując... Ciężko jest być moim mężem 😅 jedno jest pewne, że trafiłam na mega faceta bo bez niego byłabym w kompletnej rozsypce...

musisz pogadać z dr albo zmienić klinikę.... bo na pewno przy takim amh mozna zrobić więcej... ile miałaś już stymulacji? Bo ja to uważam że np. Pierwsza jest zwiadowcza, żeby zobaczyć jak sie reaguje... jednym po 1 sie uda innym po 4... aż się trafi w dobry cykl i dobra stymulację. Trzymam mocno kciuki!

reklama
Mi lekarka w klinice mówiła, że nawet w ciąży mogę się szczepić, więc przed transferem tym bardziej. Ja się będę w 2 trymestrze szczepić, ale tylko pfizerem, ewentualnie moderna jeszcze wchodzi w grę
ja 25 01 zaszczepilam sie 2 dawka pfizera A pierwsza stymulację zaczelam 27.04... jakby teraz się w sierpniu udalo z transferem i ustala ze trzeba dawkę przypominająca to będę się w 2 trymestrze szczepic.
Moim zdaniem lepiej się szczepic niz bać się zachorowania i skutków dla dziecka.

Do góry