reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja mialam 2 stymulcje, w styczniu i marcu i powiem Ci ze sie to odbilo na moim zdrowie, teraz mi wlosy strasznie wypadaja dlatego chce do transferu zminimalizowac ilosc hormonow, z tego co czytalam skutecznosc jest jak przy sztucznym. kiedy robusz bede?
Mi włosy strasznie wypadały po poronieniu, i to trwało. Kilka dobrych miesięcy. Teraz nic się nie dzieje. Betę 17 kwietnia

reklama
Nie miałam badanego estradiolu, lekarz nie kazał, twierdzi, tak jak Twój, że to mniej istotny hormon. U mnie dzisiaj 22dpt. Wizytę serduszkową mam 31dpt czyli 16.04,bo tak kazał przyjechać, miesiąc po transferze. Jutro lub w piątek zrobię badanie progesteronu i estradiolu. Dołożyłam sobie 1 tabl. więcej progesteronu, zobaczymy czy coś to dało ale wiem że wahania tego hormonu są duże w ciągu dnia i może trafię na niższe stężenie 😄 A czy Ty bierzesz może Metypred i akard? Ja te leki miałam podane w celu lepszego zagnieżdżenia się zarodka, póki co nie mówił o ich odstawieniu do wizyty. Akard to pół biedy, ale martwi mnie ten metypred, to przecież steryd, a ja raczej nie mam problemu z immunologią, więc nie uśmiecha mi się go brać 😜
To ja będę miała za 2 tyg wizytę serduszkową. Dokładnie 36 dlt a za tydzień kazał mi przyjechać na peirwsze USG. Zastanawiam się, po co tak wcześnie ? Też wzięłam parę nadprogramowych tabletek progesteronu i powiem ci, że raczej nie zauważyłam różnicy między badaniami. Dopiero jak mi kazał brać 4x2 dopochwowo + 4x2 pod język to z 11 zrobiło się 16-17 a wcześniej miałam 3 x to i to. Nie biorę metypredu mam tevagrastim (filgrastim) jeszcze gorsze, ale powiem ci rok temu byłam na metypredzie w innej klinice i mi akurat nic nie dało, ale skutków ubocznych też nie było. Masz predyspozycje do poronień? Ja jeszcze nie wiem bo u mnie to pierwszy raz kiedy w ogóle beta się ruszyła. Zawsze czy po inseminacji czy in vitro było 0.

Hej Kasiekt,
dziekuje za odpowiedz, tu ciagle widze ze ktos mial 17 albo 20 albo wiecej czasem a u mnie 2, oby to byly silne 2 :) i oby jutro udalo sie je pobrac a za kilka dni transferowac
Czyli tak naprawde nie zawsze ma dlugosc protokolu znaczenie :( a pobierali te mniejsze niedojrzale tez czy tylko konkretnej wielkosci?
Nie przejmuj się ja mam amh na poziomie 6,7 a miałam max 8 jajeczek. Także tego...różnie to bywa ;)

trzymam kciuki, bralas cos na wlosy czy sie samo unormowalo?
Brałam nadal witaminy typu pregna start. I się unormowalo. Nawet do fryzjera nie chodziłam. Nie chcialam sie tłumaczyć, bo znałam powód wypadania włosów. Ale teraz w aptekach jest mnóstwo tych suplementów, z drugiej strony nie jestem zwolenniczką tabletek i przy takich dawkach jakie otrzymujemy staram się jakieś dodatkowe omijać.

wizyta bardzo pozytywna i dająca dużo nadziei 🙂plan jest! 💪💪 27.04 zaczynam stymulacja menopurem przez 10 dni i 6-7.05 pick up i 14 dni niepewności czy coś się udało zdrowego znaleźć.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem połowa czerwca transfer🙂 takze trzymajcie kciuki!

reklama
Witam dziewczyny po długiej przerwie 😘 dla przypomnienia jestem po 2 nieudanych stymulacjach do in vitro...łącznie 6 transferów Beta zawsze 0 ☹️ Wracamy do gry byliśmy na pierwszej wizycie w oviklinika i dr zdiagnozował u mnie adenomioze i proponuje 3 miesiące przed stymulacja visanne. Czy któraś z Was brała ten lek? Jak efekty po leczeniu

Do góry