reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ja mialam 2 stymulcje, w styczniu i marcu i powiem Ci ze sie to odbilo na moim zdrowie, teraz mi wlosy strasznie wypadaja dlatego chce do transferu zminimalizowac ilosc hormonow, z tego co czytalam skutecznosc jest jak przy sztucznym. kiedy robusz bede?
Mi włosy strasznie wypadały po poronieniu, i to trwało. Kilka dobrych miesięcy. Teraz nic się nie dzieje. Betę 17 kwietnia

reklama
Nie miałam badanego estradiolu, lekarz nie kazał, twierdzi, tak jak Twój, że to mniej istotny hormon. U mnie dzisiaj 22dpt. Wizytę serduszkową mam 31dpt czyli 16.04,bo tak kazał przyjechać, miesiąc po transferze. Jutro lub w piątek zrobię badanie progesteronu i estradiolu. Dołożyłam sobie 1 tabl. więcej progesteronu, zobaczymy czy coś to dało ale wiem że wahania tego hormonu są duże w ciągu dnia i może trafię na niższe stężenie 😄 A czy Ty bierzesz może Metypred i akard? Ja te leki miałam podane w celu lepszego zagnieżdżenia się zarodka, póki co nie mówił o ich odstawieniu do wizyty. Akard to pół biedy, ale martwi mnie ten metypred, to przecież steryd, a ja raczej nie mam problemu z immunologią, więc nie uśmiecha mi się go brać 😜
To ja będę miała za 2 tyg wizytę serduszkową. Dokładnie 36 dlt a za tydzień kazał mi przyjechać na peirwsze USG. Zastanawiam się, po co tak wcześnie ? Też wzięłam parę nadprogramowych tabletek progesteronu i powiem ci, że raczej nie zauważyłam różnicy między badaniami. Dopiero jak mi kazał brać 4x2 dopochwowo + 4x2 pod język to z 11 zrobiło się 16-17 a wcześniej miałam 3 x to i to. Nie biorę metypredu mam tevagrastim (filgrastim) jeszcze gorsze, ale powiem ci rok temu byłam na metypredzie w innej klinice i mi akurat nic nie dało, ale skutków ubocznych też nie było. Masz predyspozycje do poronień? Ja jeszcze nie wiem bo u mnie to pierwszy raz kiedy w ogóle beta się ruszyła. Zawsze czy po inseminacji czy in vitro było 0.

Hej Kasiekt,
dziekuje za odpowiedz, tu ciagle widze ze ktos mial 17 albo 20 albo wiecej czasem a u mnie 2, oby to byly silne 2 :) i oby jutro udalo sie je pobrac a za kilka dni transferowac
Czyli tak naprawde nie zawsze ma dlugosc protokolu znaczenie :( a pobierali te mniejsze niedojrzale tez czy tylko konkretnej wielkosci?
Nie przejmuj się ja mam amh na poziomie 6,7 a miałam max 8 jajeczek. Także tego...różnie to bywa ;)

trzymam kciuki, bralas cos na wlosy czy sie samo unormowalo?
Brałam nadal witaminy typu pregna start. I się unormowalo. Nawet do fryzjera nie chodziłam. Nie chcialam sie tłumaczyć, bo znałam powód wypadania włosów. Ale teraz w aptekach jest mnóstwo tych suplementów, z drugiej strony nie jestem zwolenniczką tabletek i przy takich dawkach jakie otrzymujemy staram się jakieś dodatkowe omijać.

wizyta bardzo pozytywna i dająca dużo nadziei 🙂plan jest! 💪💪 27.04 zaczynam stymulacja menopurem przez 10 dni i 6-7.05 pick up i 14 dni niepewności czy coś się udało zdrowego znaleźć.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem połowa czerwca transfer🙂 takze trzymajcie kciuki!

reklama
Witam dziewczyny po długiej przerwie 😘 dla przypomnienia jestem po 2 nieudanych stymulacjach do in vitro...łącznie 6 transferów Beta zawsze 0 ☹️ Wracamy do gry byliśmy na pierwszej wizycie w oviklinika i dr zdiagnozował u mnie adenomioze i proponuje 3 miesiące przed stymulacja visanne. Czy któraś z Was brała ten lek? Jak efekty po leczeniu

Do góry